Autopeltioppia harrastajalle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja jopster, 26.9.2005.

  1. jopster

    jopster 1st gear

    Onko arvon foorumilaisilla tiedossa mitään paikkaa päästä ihan harrastuspohjalta perehtymään autopeltihommiin, ihan nollasta alkaen? Ei oikein houkuttelisi aloittaa yritys/erehdys-pohjalta, ja tarkoitus ei ole hommata uutta ammattia vaan että voisi ihan vaan omaksi iloksi tehdä vaikka noin alkuun pieniä ruostekorjauksia ja mahdollisesti sitten edetä vaikka ihan kunnon korimuutoksiin?

    Työväenopiston listoila ei ole sattunut silmiin, ja muut tuppaa olemaan sitten enempi ammatillista koulutusta... Niin, ja vielä pääkaupunkiseudulla pitäisi homman tapahtuman.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    katsele viestejä foorumilta, siis niitä jotka kirjoitavat asiaa ei niitä rääväsuita jotka herjaa toisten tekemisiä nimettömänä ja antaa näin ollen "parempia" ehdotuksia kuten miten päästä ruosteesta eroon autossani... paikkamaali ja myyntiin...

    Sitten ostat vaikka jonku nipponin 20 eerolla ja vanhoista jääkaapeista ovet pois ja niistä pelti irti (säsi peltiä) ja reenaamaan käytäntöä. Kyseisessä koekaniinissa voi hyvin käyttää pintavärinä jotain halpismaalia jolla saa kiillon aikaan ja näin näkee kättenjälkensä.
     
  3. Johnboy

    Johnboy 3rd gear

  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    em. linkissä hyvää perusfaktaa!
     
  5. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    kummassa???

    Ainakin toisessa on minun mielestäni tietämättömien erilaisuutta pelkäävien ihmisten ajatuksia. Mitenkään tyrmäämättä ihmisten oikeutta omiin mielipiteisiinsä... :-?
     
  6. makke

    makke 1st gear

    Kiitos että ko. sivuista mainitsit.
    Koitan saada taas tuota peltikoulua päiviteytyksi kunhan saan ensin sivuston uudelle serverille.
    Paljon uutta kirjoitettuna, mut päivitykset tökkii koko sivustoni osalta tilapäisesti. Ensin kiire ja nyt serveriongelmat.

    PS.
    Ja Johnboy... olisiko mitenkään mahdollista että siivoisit allekirjoituksestasi tuon linkin pois? Ihan hyvällä pyydän, sillä se tuntuu herättävän närää hyvin monissa ihmisissä. Ihan noin niin kuin itsesikin kannalta jotta saisit jatkossa asiallisia vastauksia. Se vaan nyt on niin, että toinen on toistamieltä kuin toinen ja tuollaiset linkit ruokkivat turhaa turhaa eripuraa ja saavat sen toisen ääripään reagoimaan vastaavalla tavalla. Se ei kiva kellään, kun kuitenkin on kyseessä harrasteajoneuvoforumi. Got the point? :wink:
     
  7. jopster

    jopster 1st gear

    Paljon kiitoksia vinkeistä!

    Olen tuohon Makke's Garage -sivustoon tutustunutkin jossain vaiheessa ja selkeiden ohjeiden avulla jotain pieniä ruostekorjauksia (ilman hitsausta) tehnyt. Eli kun herra itsekin on näköjään taajuudella, niin suuret kiitokset hyvästä sivustosta!

    Mulla oli ajatuksena päästä tässä hommassa vähän helpommalla, mutta ei kai auta kuin alkaa etsiä tallipaikkaa ja sitten siitä pikkuhiljaa kerätä tarpeellista hilpettä - ja se harjoituskappale hitsailtavaksi.

    Jos muuten joku sattuu vastaisuudessa törmäämään jonkinlaiseen kurssitukseen tähän liittyen, niin voisi kuvitella että joku muukin olisi täällä foorumilla kiinnostunut tiedosta.
     
  8. HEKULIINI

    HEKULIINI 1st gear

    Joo! Makke pitämään viikonloppu kurssia ruostekorjauksista! 8)
     
  9. makke

    makke 1st gear

    Heh!
    Vois tossa olla ideaakin ihan oikeesti. Mitä sitä tietoa ja taitoa panttaamaan. Käytäntö se on se joka opettaa. :)

    Tolleen vois ensin näyttää ja sit sais itse tehdä valvotusti opastuksen kera johokin muuhun ku siihen omaan helmeen. Mut kyl ne mädät hitsaa, mut se sit juttunsa ku tehdään pitkää saumaa päälipelteihin ilman että ihan vedoilla koko kori. Ja jos se veto tulee, niin kuinka se poistetaan.
    Ja miten tinataan jne... No, onhan näitä!
    Olisko puuhapäivän paikka?
     
  10. jopster

    jopster 1st gear

    Jees, kuulostaa erittäin hyvältä idealta!
     
  11. 54474N4

    54474N4 Gearhead

    Kannatetaan
     
  12. JPK

    JPK 1st gear

    Hitsatkaa mun hiacee, siinä ois työmaata :cry: . Tai no mielellään sitä itsekkin hitsailisi, kun vain sais koneen ja aikaa!
     
  13. 70pont

    70pont 1st gear

    Täältä myös yksi hitsaustaidoton ilmoittautuu mukaan kurssille.
     
  14. HEKULIINI

    HEKULIINI 1st gear

    Tuo vedonpoisto kiinnostaa, hitsaus kyllä jo jotenkin onnistuu, mutta farkun kattoa täytyis hiukan oikoa... Eli kiinnostusta on...

    EDIT: Niin ja sit tuo pohjatyö, josta jo onkin tuolla jutusteltu, eli miten ne ruosteet korjataan siten, että ruoste pysyy poissa: Koteloiden ym. hitsaus ja ruostesuojaus... :oops: Ei muuta ku keräämään ilmottautumisia ja lyöt päivämäärän lukkoon. Täältä saattais tulla jopa kaks kädetöntä oppiin ja vois hiukan siitä maksaakkin...
     
  15. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Mukana, jos kurssitus viikonloppuna ja ajankohta sopii muuten. Ja tietysti tuollaisesta pitää maksaa.
     
  16. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Kuten myös.. mukana ollaan vaikka omat kasat on tähän asti liimailtukin jotenkin kasaan ,ei oppi ojaan kaada ja maksan jos on tarve.
    Tulevaa choppaus proggista ajatellen varmasti saisi kullan arvoisia neuvoja.
    Päivä lukkoon ja menoksi 8)
     
  17. makke

    makke 1st gear

    Pidetään asia mielessä. Vois tuollaisen puuhapäivän järjestää tässä ennen vuodenvaihdetta. Vielä on sen verran hoppua, että en lupaa ensi kuulle. Marraskuussa vois järjestää jos oikeesti halukkuutta.
     
  18. Make.S

    Make.S Gearhead

    Tinaaminen kiinnostais,ei tinttaaminen.
     
  19. pas2

    pas2 Gearhead

    Tuol meirän tallilla oon ite oppinu aikanaan hitsaamaan ja jokusen oon opettanu itekkin. Harjoituskappale(ita) löytyy jos intoa riittää :D
     
  20. FuzzyDice

    FuzzyDice Gearhead

    Periaatteessa tollanen puuhastelu kiinnostas, jos sinne pääsee tämmöset kädettömät alottelijatkin mukaan pyörimään... :lol: Mut ei kait sitä opi jos ei joskus alota??
     

Kerro tästä muillekin!