autorataautot mittakaavassa 1/24

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja tapiiri, 22.6.2004.

  1. tapiiri

    tapiiri 1st gear

    mahtaakohan tälläisiä (nimenomaan 1/24)
    autoja löytyä kenenkään kätköistä?
    kyseinen mittakaava on kuulemma ollut
    60-luvulla hyvinkin suosittu.
    nimimerkillä 'harrastelija' kyselen tässä
    tämmöstä.
     
  2. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Wheelsissä oli joskus 80-luvulla juttu ruotsalaisesta harrastajasta joka oli löytänyt jenkeistä tosihienon 60-luvun alun radan jossa autojen mittakaava oli 1/24 tai 1/25. En vaan sitten millään muista radan merkkiä. Esimerkkiautoina oli kuvissa ainakin noin -62 Galaxie. Tunnistaisikohan joku friikki näillä tuntomerkeillä? Lie meinaan sama rata jota haeskelet...
     
  3. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Todellakin löytyy!!! Ja tässä aiheesta hauska juttu. Mulla ,kuten kaikilla muillakin , oli skidinä scalestrixin autorata,autoina ne tympeet 80 luvun alun muoviformulat tms perus pelit. Ramppasin säännöllisesti vanhassa legendaarisessa Askarteluaitassa mikonkadulla ja kerran ikkunaan oli ilmestynut todella outoja scalestrixin 1:24 autoja! Niitä oli kolmea erillaista. Jaguar e-type,punainen ferrari formula ja vihreä joku lotus tms formula. Kävin kysymässä että mitä nää autot on ja myyjä kertoi !!!varastoista löytyneen!!! erän jotain vanhaa satsia kyseisiä autoja.Olivat hienossa isoissa boxeissa yms yms. Jotenkin silloin välähti että näiden täytyy olla kova juttu kun on niin isoja ja erikoisia mm rautainen runko,isot aluvanteet kunnon renkailla ja mikä hienointa,KESKIPAKOIS JARRUT ETUAKSELILLA!!Eli kun autolla vetäsi mutkaan kovaa koukkumaisen varren päässä oleva paino jarrutti kurvin sisempää rengasta!! Samoin tein hyppäsin dösään äidin helmoihin ruikuttamamaan rahaa selittäen ainut laatuisesta tilaisuudesta ja sain fyrkat ostaa yhden joka mallia! Autot ei tietenkään sopineet vakio radalle kuin yksi kerrallaan mutta ne meni kovaa! kavereinen tavalliset autot jäi kuin seinään. No aikaa kului ja tyhmä tuli hieman viriteltyä sitä vihreetä niin että siitä puuttu joku spoileri tms ja orgis boksi. Punaisen ferrarin vaihdoin sitten Dinkytoys kuumeen iskiessä 10 vuotta sitten carl-erik nymanin kanssa joihinkin autoihin ja se e-type on edelleen tallessa ehjänä laatikossa:) Ainoa ikävä puoli että sen korin muovi on jotenkin vetäytynyt helmoista hieman sisään ,muuten priima.

    Kannatta katsella e-baysta mitä maksavat nykyään...Olis pitänyt ostaa ne KAIKKI!
     
  4. Osku H

    Osku H 1st gear

    Minun muistaakseni toi Wheelsissä esitelty rata oli AMT:n valmistetta. Korit oli samoja promokoreja mitä AMT valmisti myös malleina, eli siis näitä ilman moottoria olevia sarjoja joissa konepelti ei auennut.
    Lienevät suht harvinaisia nykyään tai ainakin hintavia, Ebaystä tosiaan vois koittaa katsella.

    -Osku

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Osku H 2004-06-29 11:05 ]</font>
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Noita 1/24-autorata-autoja kannattaa kysellä suomalaisten ura-autoharrastajien foorumista: http://slotalk.miina.com

    Kyllä niitä jengillä on ja uustuotantoakin tekee mm. saksalainen Carrera.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

  7. BRC1

    BRC1 Gearhead

  8. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Olet, BRC1, tosiaankin osunut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan!

    Kaivoin esille tuon Wheelsin artikkelin, jonka heikkisj ja Osku H mainitsivat. Oli elokuun numerossa -84. Se rata oli tosiaan AMT:n valmistama "The Authentic Model Turnpike" ja autot olivat -62 Galaxie 500 sekä -62 Bonneville. Omistaja oli saanut ostettua radan Texasista -82 ilmoiteltuaan Scale Auto Enthusiastissa. Hinta oli ollut melko korkea, eikä taida kovin halpa olla nykyäänkään sellainen.
     
  9. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Joo jostain syystä tujusin silloin skidinä että nää on varmasti erikoisia.Ruikutin mutsilta fyrkat että sain ostaa yhden joka mallia ,eli Etype,alfa ja formula. Etypellä ajelin muut säilöin. Idioottina sitten kakskymppisenä kun iski tarve kerätä Dinkytoysseja vaihdoin sen formulan muutamaan dinkiin joka sitten lähti eteenpäin toiselle keräiliälle.Se oli just aikaa ennen nettiä jolloin ei tajunnut että dinkejä maailamassa riittää. Mutta noista Super 124 ei. No onneksi etype ja alfa on tallellla:)
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla oli joskus kauan sitten kirpputorilta ostettu Strombekker-merkkinen (voi olla kirjoitettu erilaillakin) 1/24 autorata, kahdeksikon muotoinen tosi leveillä kaarteilla. Autoissa oli pituussäädettävä peltirunko, alumiinivanteet ja tosi tehokas moottori. Autoista päätellen rata oli jostain 60/70-luvun vaihteesta eli autoina jotain 60-luvun protovehkeitä. Radasta puuttui alkuperäinen muuntaja ja toinen kaasukahva (jarruttavaa mallia), muutamia kaiteita ja autoista jotain pieniä koristeita samoin puuttui alkuperäinen pakkaus. Alan aktiiviharrastajatkaan eivät tunteneet tällaista rataa, eikä alan kirjoissa ollut mainintaa 1/24 kokoisesta, pelkästään 1/32 mallisesta. Rata tuli joskus myöhemmin myytyä autoratoja harrastavalle kaverille, toivottavasti on vielä tallessa.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Strombecker on tehnyt kumpaakin mittakaavaa sekä 1/24 että 1/32. rataosissa valmistusmaa vaihtelee Japania ja Hongkong'ia on tarjolla. Tavaramerkki on amerikkalainen.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    tätä netin ihanuutta.tilasin amerikasta 1/24 porsche carrera 6 auton kun ennestään on vaan neljä carrera kutosta mutta kun oli tullu taas uus malli niin pitihän se napata. paras juttu on kuitenkin se ettei niillä entisilläkään oo ajettu metriäkään.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    vaan eipä oo Porschea kuulunut Ameriikasta. Suuri maa, hitaat toleranssit tai jotain...................
     
  14. e

    e 3rd gear

    Kuinka pitkä aika sitten tilasit?

    Ite tilasin joku aika sitten pienoismalleja ämöriikoista. Meni n. puoltoista kuukautta ku aloin sitten kyseleen niiden perään. Selvisi lopulta muutaman sähköpostin ja puhelinsoiton jälkeen, että lähetys saapui kolmessa päivässä Suomeen ja neljäntenä se oli Tampereella. Ja täällä Tampereen tullissa se on nyt ollut yli kuukauden. Tosin mulle ei oo tullut mitään lappua postissa että se olisi noudettavissa. Virkailija sanoi että olisi kyllä pitänyt tulla jo muistutuslappukin ja totesi perään että ei tällainen ainutlaatuistakaan ole. Näin kuulemma käy sillointällöin. Jos en olisi selvittänyt asiaa ite, olisivat ne pian lähettäneet mun mallit takaisin lähettäjälle. Ja sitten, muovimalleista ei kai mene tullia, mutta moottorilla varustetuista menee? Ainakaan ne eivät samaan kategoriaan kuulu.

    Eli kannattaa kysellä, ja siinä järjestyksessä, että kysyt lähettäjältä sen seurantakoodin, sit soitat Postiin ja ne osaa selvittää. Mulle nimittäin sanottiin tullistakin että ei se täällä ole, vaikka se siellä kuitenkin yli kuukauden on ollut!
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    toi olikin e aika hyvä ohje. laitoin kyselyn ameriikkaan, vastaus ja selvitys viipymiseen tuli neljässä minuutissa. elikkä valmistuttaja(saksalainen) ei ole saanut tavaraa valmistajalta (yllätys, yllätys, kiinalainen) ja siksi homma seisoo. pitää vissiin käyttää samaa menetelmää noissa 1/1 auton osatilauksissa ja alkaa vaan rohkeesti kyseleen ja patistamaan miksi viipyy tai ei tule olleskaan mitään tavaraa tai ees tilausvahvistusta.
     

Kerro tästä muillekin!