Autot joissa lämmitettävä tuulilasi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja turismo, 28.1.2013.

 1. turismo

  turismo 1st gear

  Otsikko kertoneekin jo asian ytimen eli mistä kaikistä tällainen ominaisuus löytyy? fordissa ainakin ja muistaakseni joissain range rovereissakin oli, onko muita ?
   
 2. ls1978

  ls1978 3rd gear

  VW Sharan, Seat Alhambra, nämä niitä Ford-yhteistyöjohdannaisia. Amerikan Fordeissa saanut ainakin Tauruksen lisävarusteeksi. 1990 Cadillacin esitteen mukaan ollut myös De Ville / Fleetwood optiolistalla, liekö kovin suosittu ollut niissä.
   
 3. atobee

  atobee Gearhead

  Miulla ollu joka autossa, hanikota vääntelemällä saanut lämmitystä jalkatilaankin. :rotfl:
   
 4. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  aikoinaan ei suomessa saanut olla koska tuulilasin piti päästää valo 100 % läpi sen aikaisen lain mukaan,ja esim fordissa peittävyys oli n 10%,täällä on parempi kun on lasi jäässä lähtiessä ajamaan.suomi autoilun esimerkki maa.
   
 5. fordgranada

  fordgranada 3rd gear

  ford sierra&ford mondeo
  niissä mulla ollut lämmitettävä tuulilasi.
   
 6. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

 7. M-ajuri

  M-ajuri 3rd gear

  useimmissa transiteissa.
   
 8. Herje

  Herje Gearhead

  mk1 ja mk2 escortteihin taitaa kans saada lämmitettävää lasia.
   
 9. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Miten mahtaa auttaa jos jäätävää tihkua tarraa lasiin kiinni? Jossainhan oli kuulaalla päivällä vähän vittumainen silmälle se rimotus jos tottunut paljaaseen lasiin.
   
 10. nixon

  nixon 3rd gear

  Itse ehdin ajella Mondeolla yli vuoden ennen ku huomasin ne rimat lasissa. :p
   
 11. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  USA fordeista ainakin "aero" (-92) mallin crown victoria ja siitä eteenpäin.
   
 12. palontie

  palontie Double Gearhead

  Saabeissa 9-3 ja 9-5
   
 13. ls1978

  ls1978 3rd gear

  Kyllä se oikeasti auttaa tuohonkin, sulaa nopeasti pois. On nyt toista talvea ollut emännällä Mondeo, missä lasinlämmitys ja on yksi parhaista talvivarusteista. Ne vastuslangat huomaa, mutta vain pahassa vasta-auringossa saattaa haitata. Puhtaana kun pitää lasin niin auttaa tähänkin
   
 14. B 50

  B 50 Gearhead

  Pykälä ei tainnu puolustusvoimia koskettaa koska Syncro-volsu ambulanssissa oli langat tuulilasissa 90-luvun alussa. Oliko `91:nen, tms. Sinänsä olis ihan perusteltu juttukin; ei kerkee raappaamaan jos keikkaa pukkaa.
   
 15. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  Pykälä ei tainnu puolustusvoimia koskettaa koska Syncro-volsu ambulanssissa oli langat tuulilasissa 90-luvun alussa. Oliko `91:nen, tms. Sinänsä olis ihan perusteltu juttukin; ei kerkee raappaamaan jos keikkaa pukkaa.[/quote tietysti euro toteuttaa sen langoilla,seuraava onkin lämmitettävä kusipojan neste :lol:
   
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mersussahan on lämmitettävä kusipoijjan neste ollut paremmissa malleissa jo kaiketi 80 luvulla.
   
 17. ls1978

  ls1978 3rd gear

  No paremmissa ja paremmissa. Tuossa omassa W124 250D neekerimallissa on lämmitettävä pissapojansäiliö. Ja koko pissapojanletku ja suuttimet sähkölämmitteiset, helevetin kätevä varuste. Varmaan jotain Vehon suomi-autoihin automaattisesti tilattuja juttuja. Tuskinpa ollut Saksassa vakiona moisia
   
 18. capri30S

  capri30S 1st gear

  Taitaa olla niiden puheita, jolla ei moista varustetta ole, että langat jotenkin häiritsisi.. On kätevä varuste, johon kerran tottuneena on vaikea tulla toimeen ilman, toimii todella hyvin juuri alijäähtyneeseen veteen mitä joskus pakkasella voi sataa.

  Varsinaisia kokonaan lämmitettyjä laseja ei juuri ole tullut vastaan kuin fordeissa ja subaruissa, alareunalämmitteisiä onkin sitten joissain japseissa, mutta ne lämmittää vaan pyyhkijänsulkien kohdan, ei juurikaan hyötyä.
  Jälkikäteenhän noita on alettu tekemään just mm. historic-kilpureihin ym.
   
 19. moottori-hannu

  moottori-hannu 3rd gear

  Crafterissa koko lasi-ei häiritse. Chrysler grand voyager vastuslangat alareunassa-ei jäädy pyyhkijät lasiin, eli molemmista hyötyä!
   
 20. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Mulla oli Cadillac Concours De villessä 1995. Mersuissa lämmitettävä pesujärjestelmä on lähinnä takseja varten, niin ei kulu kallista nestettä tuhansia litroja vuodessa.
   

Kerro tästä muillekin!