Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    No jos tommosen valmiin erottelukaivon tällää sit kuitenkin sisälle niin eikös siinä oo sit kaikki tarvittava? Kun rupesin funtsimaan, että jos sen sijottais alkuperäisestä poikkeavaan paikkaan niin kaivon yli ei varmaankaan tarvis ajella niin sillon persaatteessa vois ajatellakin että tekis sen erottelukaivon jo sisälle.

    Mut mikäs sit ois semmonen fiksu malli kun talliin ei tule tähän tietoon "juoksevaa" vettä vaan parvelle tynnyri mikä täytetään josta painovoimainen siirtyminen semmoseen juoksevan veden lämmittimeen eli ei varaajaa ja siitä sit altaaseen ja siitä sinne kaivoon?

    Kun itelle eka "oikean" tallin rakentaminen ni oon yrittäny ny kysellä ja lueskella kaikkea mutta aina tuntuu tulevan lisää visioita ja täydellistä siitä tuskin kerrasta tuleekaan niinkuin täälläkin on moni jo sanonut, niin aina keksii korjailtavaa :D
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Laita tuommonen valmis kaivo ja siinä on ritilä joka kestää kyllä ajaa yli. Sit teet jostain levystä irtokannen jos pelkäät et sinne menee hylsyt yms.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Mulla ei oo yhtään kaatoja tallissa, kun kaadot häiritsee mun muuta toimintaa. Niin vaaka lattia, kuin vain mahdollista, ja hyvin onnistu. Käyttötarkoitus sanelee kaiken.
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu kyl mä aattelin pienet kaadot laittaa ihan sen takia että mikään ei vituta niin paljoa kun tasanen/seinille kaatava lattia ja loskakelin autoremontti.... kaikki pöydänaluset ja nurkat yritettävä liippailla erikseen että ei oo jokapaikka kosteena. Toki tuo lattialämpö vähän helpottaa mutta silti :D
     
    urho3 tykkää tästä.
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    Sillä laitoinkin sen jos talvella käyttää autoa tallissa. Mulla kaivot pakolliset kun auton ajan usein talliin lumisena.
     
    Ck tykkää tästä.
  6. urho3

    urho3 Gearhead

    Ja mukava pestä osia talvella kaivon päällä ja kelkkaa sulatella.
     
    Ck ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  7. Ck

    Ck Gearhead

    Sama täällä, lattialämpö sulattaa tosi tehokkaasti lumiset autot ja lattiakin kuivuu nopeasti. Vetet lorisee hetkessä kaivoon eikä päin seiniä. Lämmityskattila vetää samalla kosteutta pihalle ja vaihtaa ilmaa kun pesässä tulet.
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Joo ei tulis mieleen tehdä tallia ilman kaivoa ja vesi pistettä. Varsinkin kun joutuu noita käyttöautoja laittamaan talvella.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  9. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Ite en vedä vesiputkea talliin mutta onneks ~20m päässä on talossa ulkopiste ni siitä saa öetkun vedettyä talliin asti suht vaivattomasti ja täytettyä sitä tynnyriä siellä parvella :)

    Tokihan se juokseva vesi ois luksusta mutta kun ei kuitenkaan oo ajatus mitään autopesulaa perustaa niin suotta turhaa kosteutta ja ylimääräisiä kuluja alkaa tekemään kun ei tähänkään asti moisia luksuksia ollu :D
     
    duel tykkää tästä.
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Laita joku putkivaraus ees et saat joskus myöhemmin kun kuitenkin vituttaa heti ku ei Oo vettä prkl.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  11. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu eipä se paha oo tehä varausta samalla kun kuitenkin joutuu läpiviennin tekemään lattialämmitysputkille kun tulee erillinen "lämmityskeskus" jonne tosiaan ymppään ison kompurankin päpättämään :D
     
  12. Ck

    Ck Gearhead

    Joo voin kertoo paljonko se ottaa kaaliin kun jälkeenpäin huomaat että jäi se vesiputki/varaus laittamatta ja lattia on täynnä lämmitysputkee. Been there done that. :D
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Älkää nyt ihmeessä jättäkö juoksevaa vettä laittamatta jos se vaan on mahdollista. Omaan makuun paras juttu jatkuvan lämmön lisäksi tallissa on lämmin vesi joka tulee hanasta ja sitä riittää aina kun tarvitsee.
    Mutta älkää peskö autoa sisällä, ainakaan usein. Sillä kerjää ikävyyksiä pitkässä juoksussa.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  14. pantera

    pantera Double Gearhead

    mitä ikävyyksiä?
     
  15. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Jos jatkuvasti lutraa tallissa hirveällä määrällä vettä on esim. rakenteiden homehtuminen ihan reaali ongelma. Mutta toki sekin on tallikohtaista... jos on vesieristys kunnossa, lämpötila ja ilmanvaihto sellainen että paikat kuivuu nopeasti niin eihän siinä sitten ole ongelmaa.
     
  16. pantera

    pantera Double Gearhead

    no meillä pestään sisällä +500 pesuu vuodessa...
     
  17. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Käydään meilläkin suihkussa joka päivä :D Varmaan hallikin vähän erilainen kuin perus kotitalli 50m2 jos noin ahkerassa pesukäytössä?
     
  18. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ei juuri eroa normi tallista, seinät ja katto on maalattu lujalla, lattia mastertop lattia.. Jalkalistat on pokattua alumiinia ja sikamassalla kiinni laatassa estäen roiskeveden pääsyn seinän ja lattian saumaan.
    Painepesuria ei sisällä käytetä. Toi tila missä käsin pestään on 7,5x7,5m, toisella reunalla pestään, toisella ei. Oon mittaillu pintakosteusmittarilla tota laattaa niin siinä ei juurikaan ole eroa . Lattialämmitys.Lisäks tossa tilassa on kosteusohjattu poistoilmapuhallin, joka ei koskaan käynnisty kun kosteusprossa ei lyhyen pesutapahtuman aikana nouse n(15min) ja kun vesimäärä on pieni (alle 20l).
    Toiseen talliin kun ajaa lumisen auton (hinurin) niin se vesimäärä mikä lumesta sulaa siirtyy ilmaan aivan erilailla kuin autoa pestessä. Sulaminen tapahtuu pikkuhiljaa ja lämmin lattia haihduttaa sitä ajan kans tehokkaammin huoneilmaan
     
    Muokattu: 23.2.2018
    valpas tykkää tästä.
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Jos pakkasella pesee niin käyttää ovea auki niin lähtee enin kosteus. Ei ongelmia.
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    paa ehdottomasti vesipiste talliin mikäli vaan mitenkään voit, ainakin rakenna talli siten että voit myöhemmin asentaa vesipisteen helposti. tollaset tynnyrin täyttelyt on iha perseestä vaikka ei kuulosta isolta vaivalta, kuitenki se on aina tyhjä ja sitte hakemaan sitä letkua johonki ilmastoon missä vesi ja räntä tulee vaakasuorassa ja sieltä sitte litimärkänä takasin talliin, ja sit viemään/hakemaan letku takas ja taas litimärempänä jatkamaan remonttia.
     
    Muokattu: 23.2.2018
    Pertti K tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!