Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  On nuita varmasti jollain,ei mikään uusi juttu Suomessakaan. Se jatkuva piha pakkasella olo kylmettää kaiken tehokkaasti että tuo(kin) tarvii jatkuvan kipinän tai sitten on sopivan lämmin kun lähetään pois.. kyllä siellä tallissa tarvisi olla niinkuin tuvassakin lämpö kokoajan jos tehdä meinaa.
   
 2. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Huh.. pari viikkoa siinä taas meni ennenkuin päästivät.. :D
  Okei.;)
  Olisikin mutta kun säilytys tilaa vain ja kylmää.
  Korkea kylläkin jotta voisi heitellä vaikka koreja. Kattokorkeus 4.4m
   
 3. 528

  528 Gearhead

  Mitä mahtaisi olla sähkönkulutus hyvin eristetyssä 150 neliön tallissa jossa korkeutta 4 metriä. Lämmityksenä maalämpö ja putket lattiassa. Kymmenen astetta pitäisi sisälämpötilana. Jotain veikkauksia?
   
 4. Jordan

  Jordan Gearhead


  Enolla tollanen on omalla verstaalla millä talvella lämmittelee. En muista että onko tuon lisäksi muuta lämmitystä mutta kuulemma yllättävän tehokas on.
   
 5. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Vaikea tollasta arvailla.

  Omassa 63m2 jossa ilmapumppu niin kone pysähtyilee välillä.
  Täällä sitten ei hirveän suttaisia hommia tehdä ilman suojauksia joten lämpö lattiaan parempi mutta myös kalliimpi.

  Eristeille ja niitten paksuuksille löytyy tällaisia lämpö kaavioita.
  Lattialaatan paksuus niinkuin kovemman pistekuorman kestävä eriste tulee tarpeeseen ja maaperäähän ei sitten kannata lämmittää..
   
 6. 1720cc

  1720cc 1st gear

  Mulla on 90m2 3,5m korkeaa tilaa, normi eristykset, seinissä 150mm ja katossa 400mm villaa, lattiassa 200mm routaeristettä.
  Sisälämpötila n.15 astetta, lattialämmitys ja vilp lämmittämässä.
  Viime vuonna teki lämmitystä n.5500 kWh ja käytti siihen sähköä n. 2300 kWh. Rakennus Oulun korkeudella.
  Tuosta voi kuutioilla suhteuttaa omaa kulutusta, vilpillä cop n. 2.6, maalämmöllä noilla lämpötiloilla cop varmaan nelosen päälle.
   
  Muokattu: 1.1.2023

Kerro tästä muillekin!