Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Kannattaa miettiä laittaako kattoon kipsilevyä vai sellasta paloturvallista akustiikka levyä, toimii myös eristeenä ja vähentää kaikumista. Isäukon pajassa tuollasta ja hyvältä vaikuttaa. Myös helppo ja kevyt asentaa, kalliimpi tietty..
     
  2. TiM

    TiM 1st gear

    Oman tallin kattoon laitoin höyrynsulun kattotuolin alapintaan, siihen sitten 45x45 koolauspuut, joiden väliin vielä lisävilla ja samaan tilaan katon sähköistykset putkissa. Ja sitten viimeiseksi ruuvasin koolauspuihin tuplakipsilevyt.

    Ja hiiriä ajateltiin ulkoseinän verhoilulautoja naulatessa; tuuletusraon alapäähän suikale seulaverkkoa kutsumattomien talvivieraiden varalle. Muualla raot olikin tarpeeksi pieniä hiirten ulkona pitämiseksi. Ei ainakaan 7 vuoden aikana hiiriä ole mistään löytynyt. :)
     
  3. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Kuten itse kirjoitit et yleensä tapana on laittaa muovi kattotuoleihin sit laudat ja sit levyt. Miksi et tee niin? koska se on oikea tapa. Sinun tyylillä siellä ei ole tuuletus rakoa ja levyt märkänee alas.
    Se muovi pysäyttää vesihöyryn ja laudan muodostama tuuletusrako tuullettaa pois, tai oikeastaan jakaa isommalle alalle, mut sama juttu. nyt se vesihöyry pysähtyy muoviin ja on suorassa kosketuksessa gyprokin kanssa eikä pääse tuulettumaan pois. Ei hyvä.

    Jos todellakin rupeat miettimään että kun ruuvaat niin muovi puhkeaa niin ajan hukkaa. Koska siihen kiristyy levyt tiukemmin kiinni niin ei siitä kosteus pääse menemään.

    Edelleen, mitään näitä kosteus ongelmia ei ole jos tallissa on aina väh. +12'c lämmintä eikä siellä leikitä vesipuisto Serenaa. Kuivassa ja lämpimässä on kosteuden muodostus äärimmäisen vähäistä.
     
  4. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    Ööh... Sitten jos vielä yläpuolelle tulee selluvilla, niin se on hygroskooppinen matsku mikä pystyy elämään kosteuden kanssa...

    Ei tallin rakentamisesta kannata mitään paniikkia ottaa! :)
     
  5. kapa

    kapa 3rd gear

    Ookko laittanu räystään alle harvalaudan taakse verkot? Ulkoverhouksen alapää?
     
  6. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    ^ skenaariossasi et yläpohjassa 50 ja sisällä 20. Ok, mahdollista. Mistä sitä mörkö kosteutta muodostuu noissa lämpötiloissa autotallissa???

    Mielestäni tämä kosteus/home keskustelu on karannut stratosfääreihin.
    Mineraali- ja lasivillaa on käytetty puolivuosisataa ja jos ne olisi niin huonoja kun täällä sanoaan niin yli Suomea pitää purkaa pois. Enkä puhu nyt julkistentilojen etelän poikien turauksista ja väärin teoista vaan ihan melkein meidän kaikken kodeista, työpaikoista ja autotalleista.

    Kosteus- home on pitkäaikaisen mutta yksinkertaisen ongelman seuraus, ei mikään kaatunut maalipönttö. Se ei tapahdu hetkessä.

    Rakenteet saa vaikka kastua aivan läpimäriksi niin silti oikeaoppisella kuivatuksella ne saadaan pelastettua.
    Itse olen 15 viotisen kirvesmies (työ)urani aikana nähnyt miten homepommea rakennetaan purkamlla niitä.
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    Mun pitäs koettaa tikkaille kavuta ja hoitaa toikin asia ennen talven tuloa. Verkon hain puuilosta jo aikaa sitten.

    Mut toi ulkoverhouksen alapää?

    Kai sinne periaatteessa joku pikku päästäinen saattaisi mahtua.
     
  8. kapa

    kapa 3rd gear

    ^ menee niin että heilahtaa.
     
  9. kapa

    kapa 3rd gear

    Ekovilla myyntimiehetkin on unohtanu hiirille kertoa, että ne ei pysty oleen niiden myymissä villoissa.
    Lohdutuksena voin sanoo, että kyllä ne tallit teidän eliniän kestää jos ei hölmöile ja tekee yleisten rakennusohjeiden mukaan eikä sooloile.
     
  10. TiM

    TiM 1st gear

    Tuon ulkoverhoilun alapään verkon omaan tallin ja kämppään laitoin kun broidin silloisessa kämpässä lomalaudoituksen raoista hiiret kiipesi tuuletusrakoa pitkin välikatolle ja siellä sitten yöaikaan, kun oli muuten hiljaista, juoksivat kilpaa maratoonia kämpän päästä päähän ja takaisin... :rotfl: Siellä ulkoverhoilumaalauksen yhteydessä otettiin laudat irti ja laitettiin verkot sinne laudoituksen alapäähän, sekä pyydystettiin loukuilla vielä vintillä olevat hiiret, niin jo loppui hiirimaratooni välikatolla. Hiirihän menee niin pienestä reiästä mistä sen kallo mahtuu ja se ei iso ole.
     
  11. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Kertokaa tyhmälle miksi kipsilevy kattoon tuplana? Jossain väliseinissä ymmärrän kun pakollinen mutta katossa.. Vai ihan varmuuden maksimointia?
     
  12. kapa

    kapa 3rd gear

    Paloturvallisuuden takia.
     
  13. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    itselläni on lyijylevy katossa se estää säteilyt yms. vakoilun. lisäksi tikkoja/kolopesijöitä varten on ilmatorjunta koska jos tikka tekee reiän seinään niin muutkin tuholaiset pääsee helposti sisään. lisäksi kaikki jotka talliin tulee käymään menee desinfioinnin kautta ja kolmen tunnin ristikuulustelu ympäripyöreistä aiheista ja täten seuraa karsinta. ja maassa on 3 kerrosta kanaverkkoa ettei myyrät pääse. lattiakaivon myrkytän zyklon-beellä joka ilta. hyvin on pärjänny. lisäksi pappi kävi siunaamassa tallin tälle syksyä.
     
  14. rb

    rb Double Gearhead

    Joo;.. Täällä ne ainakin vaatii tuplat seinälevyiksi ja kattoon.

    Lämmöneristeenähän kipsilevy ei taida kummoista olla mutta paloturvallisuuden kannalta piti olla 45 minuutin seinä vamitäsenyoli....
     
  15. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Juu palomääräyksien takia 2x kipsilevy kattoon ja miun piti laittaa tallin ja katoksen väliseen seinään myös.
     
  16. rb

    rb Double Gearhead

    Oliko sillä ehtoolisviinit mukana?
     
  17. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

  18. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Mulla on kans katossa ja talon puoleisessa seinässä kaksinkertainen kyprokki tai tarkastaja vaati ,mutta ei tarvinnu muihin seiniin laittaa kun yhden kerroksen.

    Tuo kanavarmarin selitys aiheutti kyllä hyvät naurut,onhan tää keskustelu jälleen kerran oodeen tyyliin mennyt melko "niuhotukseks",mutta kukin tekee tyylillään niinkuin on jo todettu.
     
  19. rb

    rb Double Gearhead

    Joo;.. välillä voi heittää vähän läppääkin...

    Kanafarmarilla on ihan hauskat jutut.
     
  20. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Edelleen jankkaan: tee koe: lämmitä sauna ja mene katsomaan sen ovea. Kun suihkuhuoneessa on yli 12'c ja saunassa vaikka 100 astetta niin oveen EI muodostu kastepistettä ennenkuin heität löylyä. Aina lämpötilan vaihtelu tuo kosteutta. Mtta 12' sääntö toimii. Mutta jos ny muutamana päivänä on esittämäsi tlanne niin mitä sitten.

    Siksi rakenteet pitää olla tuulettuva että saadaan kosteus pois rakentesta...

    5 vuotta sitten tein oman hallin ja tilasin gyprokit määrämittaisina ettei tarvii vaakasaumoja tehdä. Ne katkee aina, ennemmin tai myöhemmin.
    Ehkä tallissa ei ole väliä. Eikä levyt maksaneet paljoa enempää mut työajassa säätin enemmän..
     

Kerro tästä muillekin!