Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. vwg4

  vwg4 1st gear

  Te jotka ootta bilteman betonimaalilla maalannu, onko tuo myynti-ilmoituksessa ilmoitettu riittävyys 1 vai 2 krt maalaukselle?

  Eli maalaako purkilla 6m2 vai 12m2 kahteenkertaan?

  Ei jaksas muutama kymmentä kilsaa lähtä ajeleen et saa tuon tarkastettua liikkeessä...
   
 2. TheVille

  TheVille 1st gear

  Soita myymälään ja kysy?
   
 3. jenkula

  jenkula Gearhead

  Muistelen että isolla purkilla sai kaksi kerrosta tehtyä,mutta eihän niitä saanut samana päivänä tehtyä.Tuo koko mälli piti sotkea kerralla ja vetää sen mukaan.
   
 4. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Saanen epäillä.o_O
   
 5. 42olds

  42olds 2nd gear

  Koska pahasti näyttää sille, että saan tuon vanhan bensa-aseman ostettua, niin kysellään hiukan neuvoja/mielipiteitä sen lämmityksestä.

  Tällä hetkellä siellä ei ole sähkö-/vesiliittymää. Vesiliittymää tuskin edes tulee, koska se on niin helkutin kallis. Sähköliittymä 3x35A liittymälle on vajaan 5000 euroa. Semmoiset sulakkeet siellä sulaketaulussa näytti olevan. Hallin puoli on kutakuinkin 150 neliötä ja kahvio sen 50 neliötä. Eli 200 neliötä lämmitettävää tilaa. Hallissa on rasvamonttu, joka on periaatteessa melkein koko hallin kokoinen. Pakkasella siellä ollut vesi näytti olevan sulana, eli se puoli ei taida mennä miinukselle kuin kovilla pakkasilla. Tosin sen pitäisin peitettynä levyillä.

  Se on lämmennyt ennen jonkinmoisella öljypolttimella, joka rasvamontun perukoilta vielä löytyy. Kunnosta ei ole mitään tietoa, koska parikymmentä vuotta seissyt nyt käyttämättömänä. Joten sen voi unohtaa suoraan.

  Halvin vaihtoehto lämmityksen "asennuksen" suhteen taitaisi olla muutama patteri seinille ja lämmöt päälle. Mutta tuo taitaa olla samalla kallein vaihtoehto lämmityksen suhteen. Patterit saisi alle tonnilla ja siihen sähkärin työt päälle 500 euroa. Eli kutakuinkin 1500 euroa maksaisi se lysti. Kattoon sitten joku tuuletin, mikä kierrättäisi lämpöstä ilmaa alaspäin?

  Toinen vaihtoehto olisi pari ilppiä. Kahvion puolelle riittäisikin hyvin yksi ilppi, mutta hallin puolelle pitäisi varmaan hommata kaksi. Siellä kuitenkin neliöitä on aika paljon ja korkeuttakin löytyy. Jos ottaisi kerralla kunnolliset, niin se olisi asennettuna vähintään 1500 euroa/kpl. Byggmaxista saisi sitten 700 euroon pumpun ja asennuskaapelit (kylmäaineet on pumpun sisällä). Itse olen kaksi pumppua edellisessä elämässä asentanut itse, joten saattaisin saada ne asennettua seinälle. Tällöin kolmen pumpun hinnaksi tulisi 2100 euroa, joka ei ole enää paha hinta. Ilppi kierrättäisi ilmaa sopivasti, mutta pöly ei olisi hyväksi sille. Lämmitysmuotona halvempi kuin patterit.

  Kolmas vaihtoehto olisi pellettikamiina. Tietenkin tuossa pitäisi käydä pellettejä syöttämässä värkkiin, mutta päivittäin ajan tallin ohi, joten se ei olisi ongelma. Tuon asennus olisi kaikista kallein rasti, mutta lämmitys saattaisi sitten kyllä kilpailla ilpin kanssa halpuudella? Ainakin joka kelillä riittäisi lämpöä, kun ei olisi ilpin jäätymisvaaraa. Piipun asennus onnistuisi appiukon kanssa ja tuommoiseen saattaisi jopa kelvata ihan perus saunan piippu, joka olisi halvempi kuin joku hiukan tukevampi tekele. Tosin hallissa on jonkun vanhan hormin jäänteet, mutta katon läpi ei piippua tule. Eli se vanha hormi ja siihen putkitus voisi olla yksi vaihtoehto?

  Vesikiertoinen pellettikamiina olisi kanssa yksi vaihtoehto, jos sinne vedet ottaisin. Mutta veden puutteen takia se jää pois laskuista.

  Lämpötilana riittää se +10. Jäätyminenkään ei ole maailmanloppu, mutta ainahan se kivempi olisi jos ei tarvitsisi ylimääräisiä kikkailla.

  Onko vielä muuta vaihtoehtoa?
   
 6. urho3

  urho3 Gearhead

  Saksasta pelletti kattila ja vaikka alkuun puhallin patteri. Niissä on jonkun kokoinen varastosiilo et ei joka päivä tarvi olla täyttämässä. 3x25a liittymä kyllä riittää pitkälle,oisko halvempi hankkia?
   
 7. Mr Dart

  Mr Dart Gearhead

  Kannattaa ilman muuta harkita 3x25A sähköliittymää. Siinä on halvempi liittymismaksu ja pienempi kuukauden perusmaksu. Liittymä riittää noin max. 18kw sähkönkäytolle, joten aika isoja laitteita pitäisi olla käytössä yhtäaikaa, että pääsulakkeet poksahtaisivat.
   
 8. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Minkälainen on koko hallin kokoinen rasvamonttu, onko koko hallin lattia peitetty ritilöillä ja alaosa on täysin avonaista tilaa, hieman kuin noissa usan/kanadan pikahuolto paikoissa. Alhaalla säilytetään sitten varaosia ja öljynsuodattimia ym, mitä alapuolen töissä tarvitaan.
   
 9. FF '65

  FF '65 Gearhead

 10. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Kaverilla on 20x50 halli jossa sisäkorkeutta joku 8-10metriä, siellä on sekä pelletti- että öljylämmitin (polarthermin puhallin), hallissa lämmintä 10-12 ja nyt on toinen tai kolmas vuosi peräkkäin ettei pelletillä kannata lämmittää lainkaan vaan vain öljyllä. Pelletti kuivaa mukavammin sisäilmaa mutta on valitettavasti noilla kuutioilla kalliimpaa. Polarthermin perässä on peltistä lämmityskanaalia jakosuulakkein koko hallin mitalta toisella seinällä. Lisäksi katonrajassa on yksi tuuletin joka puhaltaa kerran tunnissa 15minuuttia ilmaa alaspäin.
   
 11. cdi

  cdi Double Gearhead

  Bensa asemaan liittyy sellainen ns ympäristöriski. Jos todetaan että maat on saastunut voi sen saastuneen maan vieminen riihimäelle muodostua taloudellisesti kohtalokkaaksi. Jos säiliöt on nostettu pois ja silloin ei ole mitään todettu ,riski pienenee oleellisesti.

  Omavalintani olisi jo mainittu puhallinlämmitys jota voi sitten helpottaa alku ja loppukaudesta ilpillä. Se mitä lämmitysenergiana käyttää riippuu mm siitä onko itsellä saatavissa puuta. Moniöljypolitin?Renkaat palaa tosi kuumaa kun antaa lisäilmaa esim.
  Varaaja on helppo tehdä itse jos päätyy esim puuhun. Savupiipuksi ei kannata ostaa sitä 1mm rst peltiä takuu 10v Tekee sen cortten sää teräsputkesta itse niin ei tarvi huolehtia nuohouksestakaan. Nää nyt tuli pikaisesti meileen.
   
 12. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Ihmettelen suuresti että polasthermin lämmittämisellä tulee halvemmaksi kuin pelletillä.
  Onko siellä patterit seinillä vai?
  Itselläni on 16 x 20 metriä betonielementti halli sisäkorkeus 6,4 metriä. Halli on rakennettu -09 vuonna.
  Lämmitin sitä polarthermin lämmittimellä ja termostaatti oli asetettu +10. Kovilla pakkasilla öljyn kulutus oli 200 litraa viikkoon. Vuodessa meni noin 3500 litraa öljyä.
  Nyt lämmitän hakkeellä kyseistä hallia (lattia lämmitys) jonne lämpökeskukselta kanaali 60 metriä. Ja toista hallia 13.5 x 50 metriä sisäkorkeus 4.5 metriä ja tämän vieressä on auto katos 5 x 11 metriä jossa lattialämmitys. Ja vielä lisäksi tupa 200 m2 jonne kanaali 90 metriä.
  Kaiken tämän lämmittäminen ja käyttövesi kuluttaa haketta 200 m3. Ja hake on tehty roskapuusta oksineen kaikkineen.
   
 13. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Pelletti on vesikierrolla ja seinäpuhaltimilla. Öljyä menee ehkä 2500...voin tarkentaa kun käyn hallilla mutta viimeksi kun kysyin niin vastaus oli että öljy on niin halpaa ettei pellettitouhua kannata harrastaa.
   
  Muokattu: 28.1.2017
 14. 42olds

  42olds 2nd gear

  Tonnihan noissa on eroa. Jos pienemmälläkin pärjää, niin tietenkin sitten sen otan.

  Halli on L-kirjaimen muotoinen ja koko matkan kulkee monttu lattian alla. Ensin avoimena rasvamonttuna ja sitten ihan betonin alla. Tila on tosiaan koko lattian kokoinen ja kulkuaukkona on semmoinen n. metrin kokoinen suikale keskellä lattiaa. Tosin enemmän se on tarkoitettu vissiin tavaran säilytykseen, kun tilan korkeus on muistaakseni lähempänä kahta metriä.

  Ilppi ei toimi kovalla pakkasella, patterit on kalliita käyttää, mutta tuo pellettikamiina vähän kiinnostaisi. Tuosta mun linkittämästä kun saisi kolme erillistä lämmityshormia vedettyä, niin saisi halliin kaksi ja kahvioon yhden.
   
 15. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  kui vitun kylämää teilä sielä on :odeek:
  mulla pelkkä ilppi tallisa ja vasta -27 tänä talvena ja riitti hyvin :rotfl:
   
  tooke tykkää tästä.
 16. bandit_1

  bandit_1 Gearhead

  täytyy samaa ihmetellä, pakkasjaksot ainakin etelässä niin lyhyitä että jos lämpö vähän tippuu niin lämmetessä nousee takas. tällä hetkellä 350m3 lämmittää yksi 9 sarjan eurooppamallin yks rivinen "lämpöpumppu". ja on +16. pakkasta oli tuossa -20 niin silloin meni +13
   
 17. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Eikös täällä ollut joskus ohjeet aurinkokeräimen tekemiseksi tyhjistä juomatölkeistä? Pantittomista kun tekee, niin ei se ihan hurjia tule maksamaan.

  Tommonen: http://yle.fi/uutiset/3-8233429 Tekisin itsekin tallin kulmalle, mutta kun ei siihen aurinko paista silloin kun lämmitystä tarvisi.
   
 18. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Ilpi systeemille ääni! Riittävästi lämmitettävään tilaan lämmitystehoa, niin varmaan pitkällä aikavälillä helpoin ja edullisin ratkaisu. Vielä kun itte voi asentaa paikalleen.
  Jos sitten joskus sattuisi tulemaan se lyhyempi jääkausi, niin lisälämpöä jollain tilapäisratkaisulla.
  Noi poltolla toimivat lämmitys järjestelmät on ihan hyviä, mutta on vähän työläämpiä käyttää ja pitää vähän tarkailla toimintaa jos jää pitemmäksi aikaa ilman valvontaa.
  Vesikiertoisen järjestelmän pystyy kyllä toteuttamaan ilman vesiliittymää kiinteistössä. Jos varaajaa ei ole käytössä, niin lämmitysveden sekaan voi lisätä vanhaa/uutta jäähdytysnestettä. Jos sattuu tuli sammumaan, niin eipähän ainakaan heti putket korkkaa.
   
 19. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Ite aloitan tekemään uutta 70m2 tallia tai "talousrakennusta" keväällä ja kaiken tuskailun jälkeen päädyin laittamaan lattiaan sähkölämmityksen koska se on helppo asentaa itse, edullinen (kaapelit maksoivat noin 500) ja se on mukava. Lisäksi ylläpitolämmön voi vetää aika alas, suurinpiirtein niin että maalit ja muut litkut säilyvät jäätymättä. Sisäkorkeus tulee olemaan keskeltä 3,5m ja nosturi pitäis laittaa, olen vähän tuskaillut saksi- ja 2-pilarin välillä. Laatta on 150mm tuplaverkolla jonka uskoisin riittävän 4t 2-pilarille? Nosto-ovi tulee ja olen 3,5-4m levyistä etsiskellyt muttei vielä ole tullut vastaan. Tarjouspyyntöihin ovista ei ole tullut viikossa yhtään vastausta...
   
 20. GBS

  GBS 2nd gear

  Kyllä se laatta kestää 2-pilarin.
  Kysyppä http://mkdoor.ee/fi/
  Homma pelas hyvin.

  Mulla lukee papereissa: Harraste/ työtila.
   

Kerro tästä muillekin!