Autovalokuvaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.1.2012.

 1. Elky70

  Elky70 Gearhead

  Heps,

  Jesh, kun ei pojat saaneet aikaiseksi perustaa omaa keskustelua valokuvauksesta niin mähän pistin sellaisen sitten aikaiseksi!

  Niin että tervetuloa keskustelemaan. Nimesin otsikion löyhästi autoihin liittyväksi jolloin siis voidaan aihe pitää tällä foorumilla. ;)

  Jos vaikka aloitettaan esittäytymällä,

  Niin PK-seudulla liikkuva valokuvaaja, reilut 6v alaa harrastaneena, ammatikseni kameroita myyneenä nyt viimeiset pari vuotta keskittynyt Amerikan autojen kuvaukseen. Kalustona tällä hetkellä Nikon D90 ja muutama obiska ja vähän yhtä sun muuta kuvauskalustoa. Mottona on: Se on paras kamera mikä sulla on mukana.

  Canon/Nikon väittelyt on sitten ihan turhia, sillä kummassakin on omat hyvät ja huonot puolensa.

  Ihan yleisesti valokuvauksesta hyviä saitteja on ainakin digicamera.net ja kameralaukku.com(enemmänkin hifistelijän saitti)

  Nii ja hyvää alkanutta vuotta 2012!

  Edit:
  Linkki linkkeihin.
   
 2. Holley

  Holley Gearhead

  Päivän Autokuvissahan on sitten niitä tuotoksia, joiden tekijät esittäytyy täällä...?
  Kuvasin ehkä 200 rullaa filmiä vuosina 1987-2004 ja vuonna 2004 kuvasin Canonin 300 D:llä 10'000 ruutua, joten digiaika "hiukan" lisäsi kuvausmääriä. Ei tarvinnut lähteä enää pimiöön, kun tietokoneella onnistui. Tiesi esim. iltakuvissa heti paikalla, miten pitää muuttaa valotuksia, oli kätevää! Kuvienkäsittely tuli aloitettua jo '90-luvun puolivälissä, kun piti miettiä Chevy II:een väri. Photomagic taisi olla ohjelma jollain 486-koneella...
  Kuvienkäsittelyohjelmana pidän edelleen Photoshop Eleemnts 2:n, koska RGB-säätöä lukuunottamatta en ymmärrä, mitä sillä ei voisi tehdä kuvilleen.
  Nyt on Canon 40D+Tamron 18-270 "kaikki yhdessä"-paketti, ja sitten pikkuinen Powershot.
  Jos mottona on "se paras kamera joka on mukana", minulla mottona on, että "keskity kuvien sisältöön, älä laitteistoon".
  Samoin jpg-kuvia olen ottanut aina, en yhtään raw-kuvaa, vaikka onkin esim. 120 cm x 180 cm -suurennos yhdelläkin seinällä.
  Autokuvat yritän tehdä monesti auton ikään suhteuttaen. Kova autoesitteiden keräys muokkaa jo valmiiksi mielikuvaa siitä, miltä minkäkin ikäisen autokuvan taustan tulisi näyttää.
  Enkä kuvaa työkseni, työni ei liity mitenkään autoihin eikä valokuvaukseen, ovatpahan molemmat toisiinsa limittyviä harrastuksia.
   
 3. Elky70

  Elky70 Gearhead

  Joo, mä idea ois että pidetään se Päivän autokuva-keskustelu ihan vaan kuvien postaukseen ja kaikki aiheeseen liittyvä "tekninen" keskustelu sitten erillään, niin ei sotketa keskusteluja liian paljon keskenään.

  Näinhän se on että sisältöhän sen ratkaisee, mutta kun on keskusteluja tullut käyty missä kysytään aina sitä sen hetken parasta kameraa, niin totuushan on se että se paras kamera on se mikä on mukana, minkä takia mullakin nykyään tullut paljon kuvailtu jeesuspuhelimella, kun se on aina mukana. Tuo varsinainen kamera on sitten vaan mukana silloin kuin on joku tapahtuma et haluaa parempia kuvia.

  Itse kuvaan aina RAW+JPG, kun noista RAW-kuvia saa revittyä enemmän irti kun haluaa väsätä enemmän ja nykyään kun muistikortitkin on niin halpoja niin ei se tilan puutteesta voi olla kiinni että kuvailee vain JPG:tä. Ja ennen kuin joku tarttuu tuohon, niin se on jokaisen kuvaajan oma työskentelytapa kuvaako JPG, RAW vai RAW+JPG.
   
 4. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  tuli ostettua edukkaasti Sony A-33 pari kuukautta sitten,
  siinä on HDR kuvaus vakiona, laite jopa itse päättää milloin HDR menee päälle??
  Lisäksi siinä on toiminto "ei salamaa", se ottaa mielensä mukaan 2-7 kuvaa, ja yhdistää niistä terävät kuvat. Saas nähdä millaisia kuvia tulee ens kesänä otettua ruisinkeista yms yms... + viiiko sitten hankin tamronin 18-270mm putken + tilasisn saksasan ebauystä muutamalla kympillä kalansilmäjatkeen ko tamronin kiertteiden päälle. Kamera myyjä sanos, että heillä on Canonin myynti tippunu, kuulemma jää kehityksestä pahasti jälkeen verrattuna nikoniin ja sonyyn ??? Kiva on myös leikkiä vanhojen Cokin suotimien kanssa joita ostin joskus pentuna 80-luvulla..
   
 5. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Duoda duoda, kuka myyjä on heittänyt tällaisen "ankan" ilmoille? Olisi mukava tietää, niin voisi käydä vaikka keskustelemassa ko. myyjän kanssa siitä, mihin tällainen väite perustuu ikään kuin tekniseltä kantilta. Vai onkohan ihan myyjän omaa mutu-tuntua, jos liikkeessä vaikka juuri Nikon ja Sony päämerkkeinä :eek:
   
 6. Gummisti

  Gummisti Gearhead

  Onhan se kamalaa jos joku ostaa muuta kun nikon tai canonin.
  Ite ostin ennen joulua sonyn A55 ihan vaan sen takia ettei ole samaa kuin muilla :D Tosin Canonia olin katsellu etukäteen. Mut toisin kävi :D
  Nyt ei muuta kuin opettelee ottaa niitä kuvia muutenkin kuin auto säädöllä.
   
 7. raggar

  raggar 3rd gear

  Kolmisen vuotta sitten aloittelin kuvausharrastuksen kun tapasin nykyään jo entisen tyttöystävän. Hänellä oli Fujin järkkäri, mallia en muista. Sitten tuli hommattua 2,5 vuotta sitten tuo nykyinen Nikon D5000, siihen on sitten tullut hommattua muutama putki ja lisäsalama.

  V*tusti on tullu otettua kuvia, oon ehkä jotain oppinutkin mutta vielä on aika perkeleesti opeteltavaa.
  Tuli justiinsa hommattua Photoshop Elements 10, Paint Shop Pro 9:llä on muokattu aikaisemmin.

  Ja tuo entinen tyttöystävä on nykyään minun vaimo, hänenhän nuo kuvauskamppeet oikeastaan on.

  Tuolla on muutama ruutu mitä on tullut tapahtumissa näpsittyä:

  http://raggar.kuvat.fi/kuvat/
   
 8. TNewa

  TNewa 1st gear

  Toivottavasti tästä kehkeytyy mielenkiintoinen keskustelu, jossa myös jaetaan tietoa ja vinkkejä eikä homma mene eipäs-juupas-tason kalustovertailuksi. Niinkuin Holley tuossa jo totesi niin sisältö kuvissa ratkaisee oli se sitten kuvattu ison koon studiovermeillä tai vaaatimattomalla pikkuräpsyllä. Jos ei minkäänlaista ajatusta hommassa mukana, niin eipä siitä kuvailusta tahdo pitemmän päälle mitään tulla.

  Itsehän aloittelin kuvaushommat joskus kymmenen vuotta sitten filmiaikoina. Tuli kokeiltua väri- dia- ja mustavalkofilmit ja mv-kuvien kehitys omassa kylppärissä opiskeluaikoina. Kalustoa nyt ei häiriöksi asti päässyt kertymään, milläpä sitä olis ostellut, kun ilman opintolainaa yritti ne vuodet pärjäillä. Digiaikaan tuli siirryttyä vasta 2005 ensin vuosikausia Canon 350d:llä kuvaten, sitten pari vuotta 50d:llä ja nyt 5D Mark II:lla. Tuo kalustovalintahan on vähän sellainen homma, että jollain merkillä kun tulee aloitettua, niin eipä sitä tule helpolla enää vaihdettua. On kertynyt putkea ja palikkaa ja toimintalogiikka (tai sen puute) on tullut tutuksi. Eri valmistajien apparaateilla on varmaan kaikilla omat hyvät puolensa, siitä ei kannattane enempää vääntää.

  Tämä autojen ja autuilukyltyyrin tallentaminen on viime aikoina alkanut kiinnostaa, kun aikaa on vähän vara uhrata harrastuksillekin tilusten valmistumisen johdosta. Jenkkiautoihin tai -autoilijoihin minulla ei sen enempää ole kosketuspintaa, mitä nyt veekasi tulee kestotilauksena 8). Enemmän on tullut noita Mercedeksiä harrastettua.

  Kuvauspuolella tulee aika ennakkoluulottomasti käytettyä erilaisia tekniikoita, vallitsevaa valoa, salamaa (yleensä radio-ohjattuna irti kamerasta), valomaalausta, HDRrrää ynnä muuta. Kaikki härvelit tulee säädeltyä manuaalisesti tasapainoon varsinkin salamoilla kuvatessa. Kuvaus on tähän asti painottunut enemmän tuonne ihmisten ikuistamiseen, mutta nuo elottomat kappaleet ovat toisaalta ihan mielenkiintoisia kuvata. Jälkikäsittelyt teen Adoben Lightroomilla tässä pikku iMacilla näpläten. HDR-kuvat yhdistelen Photomatixilla ja teen loppuun Lightroomin puolella.
  Tuossa esim. yksi ennen-jälkeen-kuva, jossa yritin saada kuvaan vähän retrofiilistä. On tummennettu värejä, vähennetty saturaatiota muutettu sävyjä värikanavakohtaisesti, käännetty huippuvalokohtia kellertäväksi yms. Aikaahan menee yritys-erehdys-taktiikalla niin, että tällaista perheellistä hirvittää :oops:

  [​IMG]


  Radio-ohjatut salamat olen ottanut käyttöön tämän vuoden puolella. Homma lähti siitä, että piti saada filmiaikainen Canonin 540EZ hyötykäyttöön, koska digirunkoon se ei enää passannut. Elinchromen Skyportilla tulee nyt noita salamoita ohjailtua. Kolme erilaista Canonia ja yksi Metz on kertynyt kaappiin. Skyportteja on 2 lähetintä ja 4 vastaanotinta, kun niitä joskus tarvitsee lainailla muillekin ja itsellekin pitäisi jotain jäädä. Tänään tuli taas parille käyttöä, kun kävin muutaman talvisen ruudun näppäämässä. Toinen salama vasemmalla 105mm säädettynä ja toinen auton vastakkaisella kulmalla 35mm tällissä, kun zoomi ei enää tuossa vanhassa salamassa toimi. Tulipa näköjään hotspotti auton kylkeen, mutta eipä tuo jaksa haitata. Kuva isompana tuosta http://tompan.otokset.fi/kuvat/MB+300+S ... i-5292.jpg

  [​IMG] 8)


  Autojen kuvaaminen on vasta lapsenkengissään ja Phoshoppiakin voisi alkaa opiskelemaan. Mitä tuosta toisesta ketjusta katselin kuvia, niin haastetta niiden tasolle pääsemiseksi riittää ja hyvä niin...
   
 9. JnZm

  JnZm Gearhead

  Tänä kesänä otin moninkertaisen määrän kuvia edellisiin verrattuna, luonnollisesti kun harrastus alkoi keväällä. Tykkään ikuistaa noita ruisinkeja ja muita häppeninkejä niin voi talvella kaiholla muistella :D Tuolta voi käydä katsomassa mitä yritys-erehdysmetodeilla ja 100e Samsungin pokkarilla saa aikaan. Jotkut kuvat joissa uskalsin kallistaa kameraa onnistui mun mielestä aika hyvin ja luovat jotenki vauhdin tuntua 8)
   
 10. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Mä oon Kautsi, mä oon alk... eiku kuvaajanretku kesäisin, kuvaamista harrastanut viitisen vuotta.
  Alkuun tuli kuvattua romuautoja metsistä bongaillen ja siitä sitten pikkuhiljaa kiinnostus kuvaamisen lisääntyi ja aloin käydä kruisingeissa ja muissa tapahtumissa kuvaamassa myös.
  Aluksi muutama vuosi pokkarilla ja 2009 kevääksi hankin ekan järkkärin Canon EOS 450D jolla edelleen räpsin kuvani.
  Kalustooni ei toistaiseksi kuulu kuin yksi linssi ja jalusta pimeää varten, tarkoitus olis vähän päivittää kalustoa ennen kevättä. 8)

  http://kautsi.1g.fi/kuvat/

  Tuolta ja allekirjoituksen linkeistä löytyy kuvia kiinnostuneille.
   
 11. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Ilmeisesti tuo alun kuitti oli tarkoitettu allekirjoittaneelle. Lähinnä olisin kiinnostunut kuulemaan myyjän perustelut väitteelleen, en ole asialla siis Canonin puolestapuhujana :wink: Ihminen vaan sortuu herkästi mutu-tuntumaan omien mieltymystensä pohjalta, joten faktat pöytään, niin ei meidänkään tarvitse mennä mutu-tuntumalla eteenpäin :lol:
   
 12. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  kamera sekoilustani lisää:
  mä ostin canonin EOS 400:sen (vai oliko se mallia eos 350) ca 5v sitten, ihan hyvä peruskamera se oli, harmitti siinä eniten että takana ei oo sitä livewiev kuvaruutuu etsimenä.. lisäks siinä ei ollu tietenkään minkäänkäänlaista videokuvausta.... vaihdoin sen noin vuoden käytön jälkeen canoin HF-100 HD-digi videokameraan... noh, loistavaa videota se teki, mutta still kuvat melko hanurista... Nyt ko laite pölyttyy kaapissa... Ostin 2 v sitten Sonyn vähän paremman DSG-HX-1 digikompaktikameran , siinä jo mukana tuo hieno 6 kuvaa ottaa ilman salamaa, liitää yhdeksi.. NOh, kuis ollakkaan sen videokuvaus vähän turhan rakeista .. pölytyy kaapissa...
  Nyt tää Sony A-33 hoitaa molempien hommat-

  salolainen kameramyyjä myy kaikkia nikon/canon/sony kameroita vaikka kuinka, itte vertailin speksejä, nikon / sony aika tasoissa oli.
  Hinta ja sony translucent tekniikka ratkaisin sonyn mulle sopivaksi..
  Canoinilla on suuria ongelma, tuotantolaitokset / tuotekehitys , sijaistevat sendaissa... tulevissa malleissa tuskin on säteilymittaria asennettuna vakiona :rotfl:
   
 13. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Oujee! Hyvä Elky jotta saatiin valokuvaustopikki.

  Juu on siis tullu kuvattua enempi ja vähempi aktiivisesti parikytä vuotta. Aloitin faijan vanhalla järkkärillä opiskelemaan. Se oli ihan täys manuaali ilman mitään automatiikkaa. Valotusmittari siinä sentään oli. Reilun vuoden päästä se meni vaihtoon ja musta tuli NikoNISTI. Sen jälkeen en ole merkkiä vaihtanu. Ei olis mitään ituakaan ku objektiiveja ja oheislaitteita on kertyny.

  Aloitin luontokuvauksella. Nykyjään kuvaan ihan kaikkea... no paitti pornoa :rotfl: Autot tuli mukaan muutama vuos takaperin.

  Photoshop on mulle ihan suora jatke kameralle. Kaikki kuvat menee jotenkin Photarin läpi. Jos ei muuta niin tasojen säätö ja lopullinen terävöitys.

  Huhhuijjaa nyt on vielä niin noita uudenvuoden jälkeisiä että turistaan myöhemmin lisää. :-?
   
 14. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  -----
   
 15. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Itse olen kuvaillut enemmän tai vähemmän aktiivisesti ehkäpä 30 vuotta. Kuvausura alkoi Coca cola -kameralla, vuoden 1981 FHRA Shown kuvat eivät muuten ole kovinkaan laadukkaita. Sitten sain oikean pokkarin ja teini-ikäisenä enoltani joululahjaksi Zenith TTL:n, ihka oikean järjestelmäkameran jossa oli jopa valotusmittari! Sillä muuten sitä oppi kuvauksen perusteita, kun oli melkein pakko.

  Mutta parempaa teki mieli, erityisesti kun sain lainata veljeni Pentax ME:tä. Sen vuoksi hankin sitten Pentax Program A +:n Tamronin perus-zoomilla, veljeltä sai sitten lainata eksoottisempia objektiiveja tarvittaessa. Hyvä kamera, tykkäsin kovasti. Se vaan meni jumiin ja kun uutta piti saada niin siirryin Canoniin. Mutta Pentaxista jäi lämpimät muistot, niin hyvät että hankin myöhemmin kakkoskameraksi Pentax Super A:n. Sitä varmaan käyttäisin vieläkin sillointällöin jos ei olisi voro vienyt, siitä sitten myöhemmin. Ja ihan yhtä hyvin olisin voinut silloin hankkia Nikoninkin, Canonilla vain sattui olemaan parempi tarjous. Ja Pentaxilla ei siinä vaiheessa oikein kilpailukykyistä mallia - eikä myyjää. Ja nyt kun tuota oheisroinaa on jo aika paljon niin en ihan vähällä enää vaihtaisi.

  Mutta tosiaan, sitten alkoi Canon-kausi ja sitä onkin jatkunut parikymmentä vuotta. Ensimmäinen runkoni oli 1000F kahdella varsin perusobjektiivilla (maksoi muuten muistakseni 3495,- markkaa ja se oli köyhälle aika paljon rahaa silloin). Kun muutin Englantiin ja työsuhde vakiintui niin pystyin satsaamaan vähän enemmän, toisaan seurasivat EOS5 ja EOS3, molemmat uutena hankittuja. Obejktiivina oli useimmiten 28-135IS, hyvä peruslinssi mutta enpä tiedä sattuiko minulle ongelmallinen yksilö, jouduin käyttämään sitä usein huollossa. Lontoon Canon-huolto kertoi että ei ole lainkaan harvinaista että IS-linsseissä on ongelmia ja että ne kuluvat nopeammi. Tiedä häntä.

  Mutta 2003 siirryin digitaaliaaikaan, rahat riittivät EOS 300D:n, kamerahan oli filmi-kolmoseen verrattuna kuin lelu mutta sillä mentiin. Sen jälkeen oon laukussa ollut 30D (tykkäsin) sekä nykyinen 7D (jonka kanssa en ole vieläkään päässyt sinuiksi). Kuvia tulee otettua aika paljon, viime aikoina on viunut sanota että kolmen vuoden välein olen uusinut rungon, esim edellisesen tuli remontin tarvetta eikä se oikein kannata. Seuraava ostos tulee olemaan sitten 5D (ei-croppirunko) mutta palataanpa asiaan aikaisintaan 2013.

  Linssejä on ollut aika paljon, osa hyviä, osa huonoja. Yhdestäkään en ole tainnut luopua huonon kuvanlaadun vuoksi (paitsi yhdestä Sigmasta jossa oli valmistusvika, pitää miettiä nimittäin sen jälkeen aika tarkkaan hankkisinko Sigmaa). Nykyään kuvaan ehdottomasti eniten Canonin omilla L-linsseillä kun niitä nyt on tullut hankittua, tosin ei yhtään uutena. Kuvien laatuun olen tyytyväinen, vanhojen linssien varaosahuoltoon en. Että jos jollain sattuu olemaan jemmassaan Canonin 28-70 2.8L-linssin komponentteja niin olisin kiinnostunut...

  Nykyään kuvaan digillä, pelkästään digillä. Syynä on kylläkin myös se että murron yhteydessä koko analoginen arsenaali varastettiin. Eniten harmittaa mukana mennyt Canonin 50mm 1.8 -objektiivi, oli nimittäin nykyään aika vaikesti saatavaa Mk1-mallia.

  Kuvaan käytännössä koko ajan JPEG-RAW-muodossa, sensijaan aika usein säästän vain JPEG-originaalin, eri juttu jos joudun käyttämään RAW:n mahdollisuuksia kuvankäsittelyssä. Jokainen kuva menee Photoshopin läpi (Elements, olisiko ollut 9.0), useimmiten riittää ne normaalit säädöt, kikkailuja en ole oppinut tekemään. Ja aika usein kuvankäisttelyä enemmän aikaa menee siihen kun etsii sille kuvalle nimen.

  Siitä voikin sitten jo vähän päätellä että kuvaamiseni on enemmän dokumentoitua eikä valokuvaamista. Johon voikin heittää vastakysymyksen että tarvitseeko siihen sitten noinkin hyvää kalustoa. Eipä oikesataan, tosin hyvän kaluston etuna on yleensä parempi luotettavuus ja sitä sitten jo tarvitaan, osa kuvista menee julkaistavaksi. Ja nillä palkkioilla sitten voikin aina päivittää/parantaa kalustoa, ei tule ihan NIIN kalliiksi. Mutta jos miettii miten paljon rahaa koko hommaan on mennyt 30 vuoden aikana (kamerat, optiikat, filmit, muistikortit, kehitykset jne jne) niin kyllähän sitä puhutaan kymmenistä tuhansista euroista. Elämä on, harrastukset maksavat.
   
 16. Elky70

  Elky70 Gearhead

  Itelle tuo kuvaaminen vähän niiku henkireikä, se auttaa keskittymään maailman vilinässä ja useimmiten se tapahtuu automaattisesti. Mä en hirveesti ajattele mitään kuvaussääntöjä vaan kuvaan siten miltä tuntuu ja niin että se kuva näyttää hyvältä. Yritän koko ajan löytää jotain uutta kulmaa, uusiutua koko ajan.

  Nyt olen tässä viimeisen vuoden ajan yrittänyt päästä sisälle shoppailun maailmaan, mutta aina se aloittaminen jää johonkin ja ei oikein ole päässyt pidemmälle kuin vähäistä säätöä photarilla. Layerssit sun muut menee kovaa ja korkeelta yli hilseen. Lightroomilla kun ne pääsääntöiset toimet tulee hoidettua, mutta sitten kun tarttis alkaa jotain hienompaa settiä väsään tyyliin tulilanka, niin sormi on suussa ja pahasti.

  Mitä oon täällä katellut noita kuvia niin on huomannut että jokaisella on kuvaajalla on oma tyyli ja se on hienoa, että niin kirjavaa kuvaustyyliä autoista löytyy. Silloin kuin aloin autoja kuvaan (ajatuksella) niin aluksi oli vaan käsitys että noh, täähän on niin simppeli kohde että vasurilla onnistuu. Mutta nytten kun kattelee muiden kuvia ja omia, niin huomaa että eihän tämä nyt niin helppoa olutkaan ja yksinkertaista.

  Tapahtumissa kuvaamisessa on tietty omat haasteet(kameran edessä pyörivät pös... ihmiset) ja siellä varsinkin joutuu luovimaan välillä hyvinkin omanlaatuisia ratkaisuja että saa kuvattua.
   
 17. RAIVO

  RAIVO Gearhead

  Pentax-leiristä terve :wink: !

  Vajaa pari vuotta sitten tuli hankittua Pentax k-x kittilinssillä lähinnä autotapahtumien kuvaukseen. Videokameran kanssa tuli sitä ennen heiluttua useampi vuosi. Se alkoi kuitenkin kyllästyttää ja nyt mennään pelkästään still-kuvien muodossa.

  Nälkä kasvanut melko nopealla tahdilla (nopeammin kuin taidot..) ja putkia on ilmestynyt lisää tasaiseen tahtiin. Viimeisimpänä Pentax Da 70mm Limited. Alkaa olla laajakulmasta pidempään teleen vaihtoehtoja, zuumeja ja primejä. Merkin vaihto ei tule enää kyseeseen, eikä tosin ole tarvettakaan.

  Eipähän tule autoon enää törsättyä 1000e joka syksy.. Ens keväänä varmaan menee uuden rungon hankintaan. Aikamoista kalustorunkkausta siis, vähemmällä varmasti pärjäis eikä kukaan noista nettikoon kuvista erota millä ne on otettu.. Tuli myös ostettua Olympus XZ-1 syksyllä, pirun kiva vehjes sekin.

  Omaks iloks tätä kuitenkin vain tehdään, jos joku kuvista jotain irti saa niin kiva. Välillä tietty turhauttaa hieman kuvata kaikki raw:na, editoida tunti kaks, ladata nettiin ja jengi kattelee lähinnä pelkät kuvakkeet :poff: . Ellei sit kuvassa selkeesti ole joku pirkko puolialasti :rotfl: .

  Kevättä odotellessa.
   
 18. Elky70

  Elky70 Gearhead

  No itsellä työnkulku on niin että kun siirrän kuvat koneelle, niin import vaiheessa raakataan kaikki rumimmat kuvat pois, sitten sen jälkeen kun kuvat on koneella, niin katellaan ne parhaimmat kuvat vielä kertaalleen. Kun on tapahtumista kyse, niin tässä vaiheessa kaivetaan ne .jpg kuvat koneelta ja tuupataan ne tänne ja sitten aletaan miettimään noita hienompia yksilöitä ja tuunataan niitä sitten LR:ssä. Jos taas jostain muuta kuvauksesta on kyse niin sitten jätetään ne koneelle odottamaan inspiraatiota, jota usein löytyy parin viinilasillisen taikka sikspäkin jälkeen...

  Joo, tuli itekkin harrastettua alussa tuota kalustorunkkausta ja nyttemmin pari vuotta on mennyt juurikin periaatteella että se on paras kamera joka on mukana. Töistä on sitten tarvittaessa saanut lainaan vähän parempaa kameraa jos on jostain erikoisemmasta kyse, kuten pimeemmistä illoista jolloin oman kameran herkkyys ei enään oikein riitä. Itse kun olen ainakin omalla kameralla kohinalle allerginen, niin hyvin harvoin tulee kuvattua yli ISO800:n, sekin on siinä ja siinä sen kanssa. Mites muut kuvaajat, kohina-allergioita?
   
 19. raggar

  raggar 3rd gear

  Ei mullakaan ole mitään hajua siitä miten "pitäis" kuvata. En oo yhtään opusta lukenut(pitäisköhän?). Kokeilemalla sitä on aina jotenkin selviytyny.
  Salaman käyttöä oon koittanu harjoitella, mieluiten kuvaan kyllä ilman.
   
 20. Buick55

  Buick55 Gearhead


  Haa,onhan näköjään muitakin"pöljiä",täällä kans yks Pentaxukko(lue=vastarannankiiski :poff: )
  En rupea väittelemään kameroista,tiedän että esim Nikon,Canon,Sony on huippu vehkeitä mutta periaatteesta kun valtaosa kuvaa juuri noilla niin siksi minulla pitää olla Pentax(nyt K20D) ja myös seuraava runko kun tulee ajankohtaiseksi on myös Pentax :D

  No tätä ei kannata ottaa liian vakavasti,jokaisella on omat syyt miksi haluaa kuvata juuri haluamallaan merkillä ja eiköhän se ole pääasia kuitenkin että tulee kuvia ja opetellaan koko ajan uutta kuvauksen tiimoilta?
   

Kerro tästä muillekin!