Autovalokuvaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.1.2012.

 1. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Photoshop CSx.x vai Photoshop Elements?
   
 2. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Photoshop CS4 8)
   
 3. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Tapoja on monia mutta mä olen tehny tonne actioneihin valmiiksi actionin kuvien pienentämiselle gallerioita varten. Eli avaa yks kuva, ihan mikä vaan. Sitten luot uuden äksönin ja nimeät sen vaikka "pienennys". Nyt sen äksönin pitäis "nauhoittaa" sun tekemiset eli pieni punainen rec täppä loistaa siinä actions ikkunan alareunassa. File valikosta automate ja fit image. Sinne laitat ne mitat jotka se kuva saa maksimissaan olla korkee tai levee. eli vaikka 1200pikseliä molempiin. Sulje ikkuna ja lopeta actionin nauhoitus painamalla siitä punasen täpän vierestä neliötä stop.

  Sulje kans kuva mutta älä tallenna.

  Nyt menet sitten taas file, automate, batch. Valkkaat siinen actioniksi sen "pienennys". Sitten määrittelet kohdekansiot eli mistä se hakee kuvat ja minne tallentaa.

  Kysy lisää jos ei funkkaa.  Elementsissä löytyy automatesta ihan oma osio tolle pienentämiselle.
   
 4. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

 5. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Tänks, yritetään..
  Onnistuuko muuten RAW:n muuttaminen jpg:ksi samalla?
   
 6. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Juu, molemmilla tavoilla. Actioniin joudut vaan nauhoittamaan sen tallennuksen mukaan. Toi toinen tapa on kyllä oikeampi tapa toimia.
   
 7. DamnNoNamesLeft

  DamnNoNamesLeft 2nd gear

  Tulilanka tän jo sano, mut kiteytän vielä.. Sehän on tärkeintä että on ite tyytyväinen kuvaansa.
   
 8. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Onkos kenelläkään kokemuskia Samyang objektiiveistä?
  Tänään oli suunnitelmissa muutenkin ehkä hommata lisää leluja ja jos päästäisi vihdoinkin tuon 300D:n eläkkeelle. Samalla tuli mieleen että punnitsen järkkäri valintaa vielä kovasti 7D:n ja 60D välillä.
   
 9. Buick55

  Buick55 Gearhead


  Mulla on 8mm ja 35mm:set,ovat käsisäätöisiä,joku voi olla eri mieltä mutta sanoisin että aivan helvetin hyviä hintaansa nähden eikä työn laadussa ole moittimista,eivät ole ns.lelun tuntuisia kädessä.

  Jos jotain vielä hommaan niin saattaa merkki pysyä samana,kunhan saavat lisää valikoimaa 8)
   
 10. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

 11. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Yritin duunata noista RAW-tiedostoista jpg:n ja ei toi lopputulos näytä siltä mitä olin kelannut, hermo menee ja ihan just lentää kone ikkunasta.
  Ei jaksais nyt tähän alkaa sepustamaan koko hommaa joten olkoon stna, täytyy katsoa uudestaan tilannetta, kun ei enää keitä näin pahasti. :mad: :mad: :rotfl:
   
 12. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Mikäs siinä mättää? Pakkaantuuko liikaa ja menee suttuseksi? Palataanpas kohta asiaan, mä tutkin hieman jos voisin auttaa.
   
 13. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Eli tolla File -> Scripts -> Image Processor pystyy käsittelemään kansiollisen kuvia. Siinä voi määritellä kohdekansiot (open ja save), tallennusformaatin (JPG, PSD, TIF), koon johon haluat skaalata (kuvan suurin mitta) jne jne.

  Allaolevasta linkistä löydät asetukset kuville nettigalleriaan. Kuvat pienentyy 1200 pikseliä leveiksi tai korkeiksi. Kuvat muutetaan sRGB profiiliin jos ne ei sitä jo ole ja profiili liitetään mukaan. Sitten kuva vielä tallentuu JPG:ksi parhalla laadulla. Huomaa se alin ICC profile ruksi pitää olla päällä.

  http://tulilanka.pic.fi/kuvat/Misc./Cra ... /_full.jpg

  Tää on Maciltä ja PS CS5.5 mutta uskoisin et toi CS4 ei pahemmin eroa.
   
 14. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Tänks, kokeillaan taas..
  Itseasiassa ongelma on se kun editoi ison nipun kerrallaan, että osa kuvista on liian pimeitä ja osa ylivalottuneita, täytyy vissiin jakaa ne pariin kansioon ja käsitellä sitten kansio kerrallaan.
   
 15. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Oliskos tästä apua?

  http://ronbigelow.com/articles/batch/batch.htm

  Pitää kans muistaa että tommonen automaatio tekee kaikille kuville samat säädöt. Jos joku on alivalottunu ja toinen yli ni meillä on ongelma. No okei nekin pystyy jotenkin korjaamaan jos pitää Photarin Autolevelsiä riittävän toimivana.
   
 16. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Löysin ja kokeilin eilen jo tuota ylläolevaa linkkiä ja hermothan siinä vaan meni. :mad:
  Aion nyt kokeilla sitä että noi pimeähköt kuvat erilleen muista jne..
  Kävi tosiaan niin että vaikka olin jo jakanut kuvat kansion sisällä kahteen eri kansioon, photari editoi kuitenkin kaikki kuvat pääkansion sisällä ja kaikkiin tuli samat säädöt kuten kirjoititkin..
   
 17. Travelin_man

  Travelin_man 1st gear

  Mikähän tuossa, ei kai kuvat.fi:n pitäisi kovin huonoksi kuvien laatua muuntaa? Lightroomissa nuo näyttää aina paremmalta, tallennan ne parhaimmalla laadulla tietokoneelle ja sieltä kuvat.fi jossa ne taasen näyttää rakeisemmilta?
   
 18. Zege

  Zege 3rd gear

  katselin, että sillä kuvat.fi sivuilla ei pitäisi olla mitään lisätervöintejäkään tai muuta sellaista joista tuo voisi johtua. Olen kyllä joskus ollut havaitsevani vähän samantyylistä ilmiötä. Myös muualla.

  Joskus ajattelin, että kuten sinullakin, kun alkuperäinen kuva on isompi, kuin mitä se siihen ruudulle lätkäisee niin se jotenkin vaikuttaa siihen kuvan laatuun hieman.

  Erityisesti jos sitä linjoille laitettua on terävöitetty äärimmilleen.
   
 19. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Zege on toduuden juurella. Kuvan suttuisuus voi juurikin johtua tuosta skaalauksesta. Jos se galleriaan ladattu kuva on oikeasti vaikkapa 1500 pikseliä leveä ja Kuvat.fi galleria näyttää sitä vaikka 1360 pikselin levyisenä ni se voi olla suttua. Riippuu ihan suurennussuhteesta, tai siis tässä tapauksessa pienennyssuhteesta.
   
 20. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  tavallisella ja tavallisella pokkarilla kuvat näyttää jopa hieman kirkkaammilta
  kuin windowsin valokuvien katselu ohjelmalla, tosin nää on kaikki heitetty lonkalta.
  kun ois pitäny olla sateenvarjo mukana kun ei nähny pokkarin ruudusta mitä kuvas,
  kunhan sinnepäin :wink:

  alla eka kuva
  (alimmaisena windows ja päällä kuvat.fi, samassa näytössä)
  [​IMG]

  toka kuva
  (alimmaisena kuvat.fi ja päällä windows, samassa näytössä)
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!