Autovalokuvaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.1.2012.

  1. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Tais muuten olla uusimmassa kasissa rigillä otettuja parsakuvia..
     
  2. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Eka testi tehtynä. Hiki tuli. Tohon tarvii ihan pakosti kuskin lisäksi vielä yhden kaverin. Ite hoitaa kameraa, yks joko työntää auton liikkeelle tai vetää hinausköydestä autoa eteenpäin. Ja kuski tietty "poseeraa" sekä pysäyttää auton.

    Valkkasin tuolta teollisuusalueelta semmosen hiljaisen tienpätkän, jossa uus sileä asfaltti ja hyvä näkyvyys. Laitoin rigin konepellille, kameran kiinni ja kokeilin rullata alamäkeen. Laukaisin radiotriggerillä. Valotusaika 2-3 sek. ND8 harmaasuodin ja aukko 22. Ensinnäkin tyhjäkäynti tärisytti rigiä ja kameraa. Sitten vauhti kiihtyi liian kovaksi ja jarrutus sai koko tellingin heilumaan. Uusi yritys. Tasasella auto sammuksiin ja ite auton takana työnsin lullan liikkeelle. Parin metrin työntö riitti. Laskua oli edelleen ku oli WITUN vaikee pysäyttää ja meinas mennä jalkakäytävän reunaan ennenku sain polkastua seisontajarrun pohjaan. No yhen suhtkoht onnistuneen foton sain aikaan.

    Rigiä vois vielä virittää jäykistysvaijerilla. Eli keskelle joku 10-20cm tappi. Vaijeri kiinni molempiin päihin rigiä ja kulkemaan sen tapin yli. Vaijeri kireälle ja se ainakin jäykistää ton ylösalas heilumisen.

    Pari autoa meni ohi ku sekoilin. Odotin et ne soittaa kytät.


    Raakakuva

    [​IMG]


    Käsitelty

    [​IMG]
     
  3. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Juu törmäsin tohon kans aiemmin. Pitääkin kahlata läpi oikeen ajatuksella.


    Chargeri takaapäin, näin taitaa olla.
     
  4. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Voi jessus, ei tonne ihan heti tota omaa kököstystä viittis esille laittaa. No, yks testi vasta tehtynä ja ruokahalu kasvaa syödessä! Nyt ei tarttis muuta ku aikaa... ja kuvattavia. Paljonkohan tarvii porukkaa maanitella, että saa lätkästä imukupit auton peltiin. No eipä tässä tarvitse hosua ku näyttäis noi sääkartat joka päivälle vesisadetta.
     
  5. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Mitä Pöllö päässy karkuun kun ei kuskia näy!???!?!?! :D
     
  6. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    :D Niinpä, siinä yksi syy miksi tarvitaan kuvaajan lisäksi yksi kaveri, mieluiten kaksi. Eli kuski ja työntäjä.

    - Hyvin tasapainotettu isolohko tärisytti konepeltiä ja rigin kautta kameraa niin että ei voinu ajaa moottorilla.
    - Jos olisin kuskin paikalla pönöttäny en olis saanu autoa liikkeelle.
     
  7. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Harmaasuotimia tarttis lisää jotta sais ton suljinajan päivänvalossakin tarpeeks pitkäksi. Tai siis ND8:ia tummemman. Nyttenkin auringonlaskun aikaan ISO100, f22, harmaafilsu ND8 sai suljinajaksi vain 2-3 sekuntia. Pari tuntia aiemmin ei olis onnistunu ku valotusajat olis menny liian lyhkäsiksi.

    Elky! Pistäpäs suositusta ND16 ja tummemmista harmaasuotimista. Paras olis tietty noi säädettävät ND filtterit mutta lompsa ei oikeen tykkää niistä. Varsinkin, ku suodinkierre on 77.
     
  8. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Mäpäs tsiikaan kuhan pääsen kotio... eiku duuniin.
     
  9. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

  10. Travelin_man

    Travelin_man 1st gear

    Vääntääks tuo kuvat.fi aina kuvat tietokoneiden resoluutiolle, ei oo mitään namiskaa että välttäis noi pienennyssuhde tms ongelmat? Meikäläisen mielestä näyttää suht karmeelta jäljeltä monissa pienemmissä tietokoneissa...
     
  11. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Oliskos niin etä sulla on ruksi päällä tuolla Asetukset > Lähetysasetukset > Nopeutettu kuvien lähetys
     
  12. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Tuli hiukka viritettyä lisää tota rigi sorsaa. Laitoin jäykistysvaijerin ja siirsin "etummaista" imukupin kiinnityspistettä joten noi kupit on ny etäämmällä toisistaan. Jäykkyyttä tuli hyvin lisää. Mutta vain korkeussuunnassa. Sivusuuntainen heijaaminen ei poistunu. En päässy koekuvaamaan ku alko sataa!

    Kiikkikii, kiikkikii, mikkikii!!!
     
  13. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Äääääh eikäku nythän mä ymmärsin mitä tarkoitta hän!!! Siis kuva skaalautuu näytöllä aina näytön kokoiseksi. Semmosesta ominaisuudesta en tiä mittään. Siis että millä sen välttäisi.
     
  14. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Testiä varten tuli tilattua kaks Hoyalaista filsuu.. Kahtotaan jahka saapuvat! :D
     
  15. Elky70

    Elky70 Gearhead

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/38276 4 aukkoa.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/56863 5 aukkoa.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19826 9 aukkoa.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/16423 1.5-9 aukkoa.
     
  16. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Oujee! Heti vaan "rikkomaan" ja testaamaan. Ja raporttia tänne!



    Kiesus, että noissa säädettävissä filsuissa on suolanen hinta. Onkohan toi Hama Vario ND mistään kotoisin?

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/51225/dckhg

    Voishan sitä latoa useamman ND filtterin päällekäin, mutta joku sano, että voi alkaa vinjetoimaan ja toonaa kuvaa rusehtavaksi. Kustannustehokkain olis kyl oikeesti varmaankin toi kaksi pyöröpolaa päällekäin. Siinä olis sitten samalla se pyöröpola jos tarvii. Eihän tossa tarvi "rikkoa" ku se toinen. Mää en tiä tekniikkaa miten se pyöröpola toimii ja et miksi se toinen linssi pitää kääntää.
     
  17. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Kele, olipas hyvä vimeo... tais kesällä mennä yks 67mm pyörö sököks, ni tartteeki tsekata saisko siitä vielä käypää kalua ja virittelis tolleen. Hyvä linkki Tulilanka!

    Tohon hamaa sanoisin että kyl se varmaa toimii, mutta kuten aina, niin kun optiikan eteen pistetään jotain niin se alkaa jossain vaiheessa näkyyn kuvassa. Haman laatu on vähän niin ja näin. Pistin sulle muuten asiaan liittyvää mailia... tosin tästä Hamasta siinä ei oo mitään, pistän lisää illalla... tai siis vielä illemmalla.
     
  18. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Tänks! Nojoo, kyllähän se Hama on halvin ja varmaan syystäkin. Sitä vaan tahtoo toi Sulo Vilén aina pompata esiin ku pitäis latoa nappulaa tiskiin :lol:
     
  19. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Raportoidaan heti kun saapuvat.. 1-3 vk meneepi. En tiiä oliko tossa ns. mitään järkeä kun säädettävä Hoyalainen ois 120 ja risat. Noi sen 70 ja vähän päälle.. No, kohta "rikotaan"! :p
     
  20. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Kuten Tulilanka tossa jo mainittikin:

    "Kustannustehokkain olis kyl oikeesti varmaankin toi kaksi pyöröpolaa päällekäin. Siinä olis sitten samalla se pyöröpola jos tarvii. Eihän tossa tarvi "rikkoa" ku se toinen. Mää en tiä tekniikkaa miten se pyöröpola toimii ja et miksi se toinen linssi pitää kääntää."

    Tuplahyöty. Jossei siis jo omista pyöröpolaa. Täytyypi tutkia miten pahasti se mun rikki menny pyöröpola on.
     

Kerro tästä muillekin!