[b]Northstar[/b]

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja STS, 17.10.2006.

  1. STS

    STS 1st gear

    Sevillessäni on ollut koko omistusajan kiusallinen vika, joka ei meinaa ratketa.
    Yön yli seisottuaan auto lähtee normaalisti käyntiin. Kuitenkin moottorin saavuttaessa käyntilämpötilan moottori pysähtyy(aina tyhjäkäynnillä). Lähtee hyvin käyntiin ja yleensä ei enää sammu. Ei ole väliä, vaikka olisi ajellut pitempäänkin, sammuu kuitenkin kun kierrokset laskevat tyhjäkäynnille, yleensä risteyksissä. Metroauto ei osaa tehdä mitään, koska vikakoodeja ei jää muistiin. En tiedä liittyykö seuraava ilmoitus vikaan: bensatankin korkki löysällä. Tämä ilmestyy infotauluun silloin tällöin, vaikka korkki on suljettu kunnollisesti.
    Itselleni on tullut mieleen, että sammuminen tapahtuu silloin, kun seos muuttuu rikkaammalta normaaliksi. Erikoista on, että sammuminen jää ikään kuin "muistiin" vaikka autolla olisi ajellut pitempäänkin. Olisiko polttoaineen paineensäädin?
    Onkohan kellään ollut samantapaisia vikoja? Itse olen kolunnut myös jenkkien kerhopalstoja, mutta ei oikein ole tärpännyt.
    :-?
     
  2. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    En muista onko northstarissa tyhjäkäyntimoottoria, mutta semmoinen voisi aiheuttaa tuon vian... Ainakin vanhemmissa etuvetokäkkylän (4.5l/4.9l) koneissa on tuota vikaa.
     
  3. STS

    STS 1st gear

    Pitääpä tarkistaa asia.
     
  4. rrauta

    rrauta 3rd gear

    onkohan siellä kaasuläpän perussäätö liian pienellä, ja tyhjäkäynnin säätömoottori ei ehdi pitään konetta käynnissä , ja kerran sammuttuaan muisti jättää tyhjäkäynninsäätömoottorilla kaasua auki eikä sammu enään sen jälkeen. :eek:
     
  5. J.J

    J.J Gearhead

    Mikä vuosimalli kyseessä?
     
  6. STS

    STS 1st gear

    -98 uudemmalla korimallilla.
     
  7. cuda69

    cuda69 Gearhead

    kylläkai vika jää tietokoneen muistiin jos ei irrota akkukaapelia välillä?
     
  8. J.J

    J.J Gearhead

    Uusikorisissa ei ole pahemmin ollut tälläisiä vikoja paitsi -01 mallissa kampiakselin asentotunnistimia on vaihdettu aika moneen autoon. Ei ole mitenkään ihme ettei tule vikakoodia.
     
  9. STS

    STS 1st gear

    Tosiaan ei mitään vikakoodia paitsi ilmoitus moottorin pysähtymisestä.
    Tuo kampiakselin asentotunnistin on joskus pyörinyt mielessä, mutta kun sammuminen näyttää aina liittyvän ajankohtaan, jolloin moottori saavuttaa käyntilämpötilan. Eli jos silloin päästää koneen tyhjäkäynnille on pysähdys likimain varma. Yleensä tämä tapahtuu liikennevaloissa tai silloin kun autoa ajaa parkkiin työpaikalle-?
     

Kerro tästä muillekin!