Backspace?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja B.B.Chevy, 25.12.2002.

 1. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Tutkailin jenkkimarkkinoilla olevia vannekauppiaiden sivuja ja useimmin yhtenä mittana oli mainittu vanteen backspace esim. 3,5". Ymmärränkö oikein vai väärin että se tarkottaisi sitä mittaa minkä verran vanne menee pulttiensa reikien kohdasta sisäänpäin eli esim. 12" vanne ja 3,5" backspace niin silloin vanne tulee 12-3,5= 8,5" ulospäin kiinnitysreikien kohdasta eli rummusta.
  Juu, ja jossain on vieläpä kerrottu esim. 3 3/4 backspacing reversed :???:
  Meidän tapauksessa pyöräkotelot on 49 cm ja matkaa rummun ulkoreunasta lokarin reunaan n. 27 cm. 14" vanteetkin siis menis mutta niile sopivia kumeja ei hyväksyne katsastus enää millään, sillä niillä pitäis vissiin olla väh. 16" renkulat joka vastaa ns. euromitoissa jo yli 400:sta kumia.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Big Bad Chevy 2002-12-25 15:53 ]</font>
   
 2. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Eikös tuo esimerkkivanteesi sillon ole -2.5" offsetilla?
   
 3. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Kaikissa erittelyissä ilmoittavat vain tuota backspace-mittaa, mitään muuta ulos- tai sisäänpäinmittoja ei kerrota, tyyliin:
  15 in. x 12 in., 5 x 4 1/2 in., 5 x 4 3/4 in., and 5 x 5 in. triple bolt circle, 4 1/2 in. backspacing.
  No, löysin jotain lisävalaistusta asiaan eli
  BACKSPACING= measurement from the mounting pad to the inner edge of the wheel.
  MOUNTING PAD= surface area where the wheel contacts the brake drum or rotor surface.
  No, näistä yrittäen suomentaa niin eikös esim. 3,5" backspacing tarkoita just että vanteen koko leveydestä tio 3,5" menee rummun ja vanteen keskiön yhtymäkohdasta sisäänpäin ja loputhan leviää siitä sitten ulospäin kohti lokasuojan reunaa.
  Ja mitä isompi negatiivinen offsetti niin sitä ulommas tulee, mikä sitten onkaan minkä verran (-2,5" offset=?).

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Big Bad Chevy 2002-12-25 22:50 ]</font>

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Big Bad Chevy 2002-12-25 22:52 ]</font>
   
 4. jaszu

  jaszu Gearhead

  Joo, kiinnitys tasosta vanteen sisäreunaan.
  Jos oikein millipeliksi menee niin kannattaa muistaa että backspeissi mitataan vanteen reunaan, ei siis vanteen nimellisleveyden perusteella.
  Eli 0 offsetin 10" vanteen backspace on n.5.5".
  Muistaakseni WELDin(?) sivuilla on ollut backspace/offset taulukko?
   
 5. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Rummusta sisäänpäin ei varmasti tee tiukkaa eli jos se noin mitataan niin sinnepäin on tilaa noin 8". Koko homma helpottuu jos auto saadaan leimattua esim. 15,5" renkaille ja 12" vanteille, muuten pitäisi löytää niin paljon ulospäinlevittävät 10" vanteet kuin mahdollista jotta pyörän saa näyttämään asialliselta noissa pyöräkoteloissa (eli ettei jää liian sisään). Eli varmasti siihen saa leiman 325/50-15 tai 29-12,5-15 renkaille mutta leveämmätkin mahtuisi ja haluttaisi laittaa sekä pidon että ulkonäön takia.
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Laita vaan siihen jotku 12" vanteet. Jos esim. 325 leveän renkaan saat leimattua niin 12" vanteella se näyttää paljon leveämmältä kuin 10" vanteella.

  Ja tod näk 12" vanteen saa samalla back-spacella kuin 10" joten renkaan ja vanteen reuna tulee 12" vanteella "tarpeeksi ulos" ulkonäön kannalta.

  Ja eihän sitä vanteen leveyttä leimata, vaan rengaskoko. Vanteen pitää tietysti olla sopiva k.o. renkaalle, mutta ei leimaukolla ole mitään sanaa tollasessa tapauksessa onko vanne 10" tai 12" leveä. Kunhan mahtuu pyörimään jne. jne.
   

Kerro tästä muillekin!