Barris - huippu tuunaaja? :-)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mike, 1.3.2007.

  1. mike

    mike Gearhead

    Batmobiili myytiin huippuhintaan
    1.3.2007,12:56:02 | Luettu 223 kertaa | Ajanviete
    Alkuperäinen Batmobiili on myyty Lontoossa huutokaupassa huippuhintaan. Batmanin ja Robinin auto 1960-luvun tv-sarjasta "Batman" vaihtoi omistaa 178 000 eurolla.

    Vuoden 1955 Lincoln Futuran alustalle rakennettu Batmobile on huipputuunaaja George Barrisin käsialaa. Itse Lincoln Futura ei koskaan päässyt sarjatuotantoon.

    http://www.lime24.fi/index.asp?cat=Ajanviete&id=6109
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    No eiks Barris oo huipputuunaaja? Mun mielest ainaki on.
     
  3. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Tota tuunaaja termiä käytetään nykyään ainakin suomessa kaikista auton rakentajista liian monesti.
    Esim Monster Garage sarjassa kaikki heput mukaanlukien Jesse on tekstitysten mukaan kokeneita "tuunaajia" :mad:
     
  4. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    Jimillä "tuunattiin" Corvettea alkuperäiseen kuntoon. Joku ristiriita tässä?
     
  5. Tuunaaja tai ei, niin ei toi ollut alkuperäinen vaan replica numero 6.
    Alkuperäinen pitäisi olla Barrisillä tallessa, ellen väärin muista.
     
  6. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Joo aika kovan hinnan keräilijä maksoi, toivottavasti ei oltu huijattu luulemaan että on aito ja alkuperäinen, koska sitä tuo ei ole...

    Tuo "tuunaaja"-nimitys pistää tosi pahasti korvaan noissa jenkkisarjojen käännöksissä, mutta onpa niissä muitakin, mm. lowrideriin asennettiin turvatyynyt... :mad:
     
  7. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tää on joku sysijunttien salajuoni. Kun ei niillä oo hajuakaan, mitä moinen uusiosana tarkoittaa, ni ne on vetäneet siihen jonkinlaiset yhdysmerkit slangisanan "duunaata" kanssa. Nykyäänhän joka helvetin asia tuunataan, on se sitten kodien kunnostusta tms. Mut Barris on kyllä Oikee Tuunaaja kärkipäästä.
     
  8. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    :rotfl:

    Ja Pimp my Ride UK:ssa laitetaan alle 17" pölykapseleita. :eek:
     
  9. Käkö

    Käkö Gearhead

  10. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Joo huvittaa sekä suututtaa noi suomennokset, ja ylipäänsä se että puhutaan tuunauksesta vaikka homman nimi on ihan toinen.
    Toissa päivänä sai itkeä ja nauraa vuorotellen ku kaveri oli tilannu tän uuden tuning.fi-lehden. Lehden mukana tuli DVD, en muista nimeä mutta takakannessa sanottiin että tämän avulla opit tietämään kaiken autoharrastuksesta Suomessa sekä autojen rakentelusta.

    Siinä hiton DVDllä oli pari huonoa näyttelijää jotka väänsi kangertelevaa englantia, kuvattiin vähän riisikuppeja, leivottiin uretaanista Hondaan uus tiehöylä ja luukutettiin vähän huonoa poppia. Ainiin, jossaki kohdassa tais näkyä tissit. Miten tämä liittyy autoharrastukseen? :soosoo:
     
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No ei se ihan hukkaan sit menny jos oli sentään tissit :rotfl:
     
  12. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    En osaa sanoa aitouteen tai ensimmäisyyteen mitään..

    Mutta tuolla kuvissa esiintyvä mattamusta versio on kyllä noista kaikkein
    asenteikkain.

    -Olli
     
  13. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Mutta eikös joskus muinoin puhuttu myös tuunaamisesta, mutta eri merkityksessä? Polvenkorkuisena kuuntelin isojen poikien juttuja, ja silloin tuunaaminen tarkoitti jonkinlaista virittelyä konehuoneen puolelle. Olisiko se peruja sitten "tuning"-sanasta, joka käy myös terminä säätäminen?

    Onks tää vähän sama ku neekerintukka, hehe. Sillä kun on hyvä hioa maaleja pellistä.[/b]
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Alun perin tuunaamisella on tarkoitettu nimen omaan alustan säätöä ja viritystä, mutta siitä se on sitten levinnyt muuhunkin käyttöön. Nykyään siitä on tullut suomalainen muotisana, joka käy kaikkeen vaatteiden koristelemisesta kakun koristamiseen ja ihan mihin vaan.

    Joskus nuorena kun tuunattiin, se liittyi kyllä mujiin ja kait se tavallaan liittyi alustaan, jos jalkoja verrattiin renkaisiin.
     
  15. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Joo ei siinä mitään että Jesse James tunnetaan härmässä nykyään mestarituunaajana, tosin vois vähän vetää hernettä nenään, mutta kun Cole Foster ja vieläpä historian suurinimet kuten Ed Roth vääntyvät tuunaajiksi niin kyllä alkaa verenpaine nousta! Kerran katoinkin Monster Garagen lopusta sen käännösfirman nimen, mutta en muista enää. Ei muuta kun 1000 meiliä niitten postilaatikkoon aluksi...


    Monsteri-talli
    (Monster garage)
    alkaen 14.1.

    Monsteri-tallin tuunaukset jatkuvat Long Beachin autotallissa.Tuliterä Mini Cooper muuntuu pikavauhtia lumikelkan muotoon, hankien kauhuksi. Menevä nuoripari saa pirssikseen passelin vihkikappelin massiivisin äänitehostein ja uruin, riisiä unohtamatta. Mazdan sporttimallista sukeutuu hulvaton hiekkadyynien pikakiitäjä.

    Tuunausmestarina Jesse James. Tuotanto Original Productions, USA.
     
  16. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Tästä en muista missä lehdessä oli, mutta kuvassa oli joka tapauksessa hienosti customoitu vanhempi europirssi, ja kuvatekstissä luki että "xxxxx tuunasi tällä kertaa vanhempaa yksilöä" tai jottaa sinne päin. Ja kylläpä suututti taas... :mad:
     
  17. Piru

    Piru 1st gear

    Oliko ne tissit tuunatut vai luomut? :rotfl:jos tuunatut nii silloinhan ne löyhästi liittyi aiheeseen.
     
  18. electra1

    electra1 Gearhead

    Nyt pitää kyllä avautua, että ärsyttää niin koko sana "tuunaaminen", ja kun se liitetään mitä kummempiin juttuihin...No kohta se varmaan on jo käytetty niin loppuun, että unohtuu...toivottavasti :mad:

    Se vaan aina tuo mieleen pakkelilla viritetyt riisikipot :wc:
     
  19. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  20. hd57

    hd57 1st gear

    Tuunaus on sanana perseestä.Koska se tuo mieleen tuning sanan.Ja tuning se vasta perseestä onkin. Prkl kun sattuu korvaan kun esim. rakennetuista harrikoistakin toiset käyttää sanaa tuunattu.Mikä helvetin tuninki se motskarista tulee jos siihen laitetaan pitkäkeula,häh. Taijampa tästä lähteä tukan tuunaamaa,viiden euron hiustenleikkuu koneella jota ei ole tuunattu. :mad:
     

Kerro tästä muillekin!