Bel Airit & Impalat harvassa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Yogi, 27.7.2005.

  1. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Aika erikoista jos ei noita olis muita ollut / säilynyt. Romutettujenkin tiedot kiinnostais.
     
  2. NURMALE

    NURMALE 1st gear

    Toi -63 on ollut maahantuojan toimesta farmarin suhteen todella nihkeä vuosi kun vertaa esim. -64 farmariin mitä on aika paljon tuotu uutena, liekö tuokaan violetti -63 farmari suomiauto ?, sama tilanne myös -61 ja -62 farmarien suhteen, -61:stä on tuotu paljon ja -62:sta ei vissiin yhtään ?
    Siis uutena maahantuojan toimesta.
     
  3. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Miten muistelisin jonkun aikaisemman omistajan kertomana että olisi tuo 63 ollut hautauskäytössä. Onko nykykäyttäjä kirjautunut OD:lle?. Niin monta sivua tätä keskustelua että ei jaksa kahlata läpi.

    Ja huhu että (uudessakaupungissa?) olisi purettu varaosiksi aikoinaan yksi 63 farmi. Tietääkö tästä kukaan tarkempaa?
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Olen kuullut tarinaa Suomessa jollain orkesterilla aikoinaan olleesta -62 Impala-farmarista, tietenkään en tiedä onko se tullut uutena mutta tarinan kertoja kuulemma tiesi monta Impala-yksityiskohtaa (kuten nyt takavalojen määrän) joten se tuskin oli Bel Air. Muutenhan noita kalliimman mallisarjan farmeja on tullut liki käsittämättömän vähän.

    Sitten joskus pelastin kaatikselta muutaman 60-luvun negatiivin jossa matkailtiin jossain päin Suomea, autoina olivat -64 sekä -62 tai -63 STW Chevroletit. Nyt en löydä niitä negatiiveja mistään, poishan niitä ei ole ainakaan tietoisesti heitetty mutta olen sössinyt ne jonnekin, olisinko pistänyt esim. jonkun kirjan väliin että säilyvät tallessa. Että se siitä pelastusyrityksestä. Asiaan kuuluu että niitä negoja oli laatikollinen ja minä nöösipoikana otin vain pari talteen. Muistan vain että niissä oli paljon mm. ajokuvia.
     
  5. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Nyt on hyvä syy alkaa noita jäljittämään :lol:
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    muistaako kukaan varhaisen roadmovie tyyppisen musiikkivideon jossa suomibändi topmost reissaa x runko 60 luvun alku letukoilla toinen oli farkku...taustalla soi black is black suomeksi...
     
  7. Stout

    Stout 3rd gear

    Helsingin cruisingissa kauppatorilla joskus vuosituhannen vaihteessa eräs vanhempi herrasmies tuli poikansa (n. 50v.) kanssa juttelemaan siitä, että heidän orkesterillaan oli ollut 60-luvulla ensin -62 Impala farmi ja sen jälkeen vielä -62 Bel Air farmari keikka-autona. Juttu alkoi kun itse ajoin torilla silloin -62 avo Impalalla ja tämä vanhempi herrasmies katseli autoa ja kojelautaa ym. ja sanoi pojalleen, että se heidän auto oli mm. juuri tuollaisella kojelaudalla ja alumiinipaneleilla mittariston ympärillä ja tuollaisella keulalla. Toisessa noista farmareista oli ollut kutonen ja toisessa V8. Kysyin häneltä, että tietääkö autojen myöhäisemmistä kohtaloista mitään, mutta epäili autojen joutuneen romuksi jo 70-luvun alussa, harmitteli kyllä ettei taltioinut kumpaakaan. Niin ja -62 Impala farmarissahan on muista Impaloista poiketen 4 takavaloa.

    Siinä roadmovie musavideossa on vaalea -64 Bel Air jossa taisi olla vielä peräkärry perässä.
     
  8. jart$u

    jart$u Gearhead

    on se, siihen aikaan kun olen ton kuvan ottanut, ei tuontiautoihin mustia kilpiä saanut.
    http://kuvablogi.com/nayta/810281/
    toivottavasti joku tietäis enemmän tosta orkesterijutusta.Todennäköisesti kyseinen auto on ollut -63, jos takavalojen määrä on ollu 3 paria. -61 impalafarmaria ei ole olemassakaan, ja -62 takavaloja on 2 paria, ja -64 takavalot taas on ihan eri juttu.
     
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Nyt pitää kyllä korjata, sekoitin takavalokommentin erääseen toiseen juttuun (-62 Sedan joka oli Kuopiossa) eli se minun tarinani oli Stoutilta lähtöisin. Eli samasta/yhdestä nimenomaan -62 Impala STW:sta puhumme.

    Se negoissa kummitellut -62 tai -63 voisi aivan hyvin olla sitäpaitsi sama auto. Pitääpä taas käydä laatikoita läpi kunhan kotona käyn, toivonkipinä on että niitä ei olisi tosiaan heitetty...

    Onkos tuo metallinhohtovihreä muuten MAB:n originaaliväri?
     
  10. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Kahlasin jartsun kuvat läpi. On noita 61-64 x runkoja vaan aika paljon. Minullakin ollut 6kpl hard toppeja, uustuontia kaikki. Yksikään ei ollut noissa kuvissa.
     
  11. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Pitänee paikkansa, olen törmännyt muutamiin semmosesta lähtösin oleviin osiin ja siltä suunnalta ne muistaakseni oli lähtösin.
     
  12. Juhizz_

    Juhizz_ 3rd gear

    onko kellään tietoa valkonen -63 impala NY-22? aken mukaan tampereella ei ole katsastettu vuoden 95 jälkeen. isäni jenkeistä uittama peli 80-90 luvun taitteessa. kiinnostais missä kunnossa ja onko haluja luopua siitä.
     
  13. jart$u

    jart$u Gearhead

  14. Juhizz_

    Juhizz_ 3rd gear

    juurikin se. näyttäis taustalla nököttävän meijän upee sininen telttakin. :)
     
  15. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  16. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Hyvän näköinen tuo 65.
     
  17. Electra64

    Electra64 1st gear

    Sehän oli tuo MAB-kilpinen farmari aikoinaan 80-luvulla Lahdessa tutulla, väriltään ruskeana ja taitaa olla alunperin hauturi Juvalta.
     
  18. T5

    T5 Gearhead

    Kellään antaa vinkkiä, mistä saisin -60 Bel Airiin apukuskin puoleisen sivulistan? Kyseessä 2dr ht.
    Joku jenkkiputka myi näitä kiinareproja mutta nyt en millään löydä sitä.
    Käytettykin kelpaa, kunhan on vain siisti.
     
  19. Temutin

    Temutin 1st gear

  20. A.McBill

    A.McBill Gearhead

Kerro tästä muillekin!