Bensa haisee - ongelma Mercuryn tankin kanssa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja rhuttune, 9.8.2009.

 1. rhuttune

  rhuttune 3rd gear

  Ongelmana runsas bensan nousu tankista bensakorkin taakse. Kun ajaa sopivasti täydehköllä tankilla mutkaan, niin bensakorkki falskaa sen verran, että käryt pääsee sisälle asti.

  Näyttäisi siltä, että tankkiin menevässä putkessa ei ole mitään estettä bensan nousulle - suora putki. Olisikohan tuohon jotain patenttia, jolla saisi nousun estettyä? Kävi mielessä tunkea putkeen teräsvillatuppo, mutta tuo voi olla äkkiä tankin puolella...

  Asian tekee hankalaksi myös se, että ainoa huohotus tankkiin tapahtuu korkin kautta. Luulenkin, että bensa pääsee vuotamaan korkissa olevan huohotuskanavan kautta eikä tiivisteen välistä. Kanavaa ei vain oikein voi tukkia...
   
 2. Aako

  Aako 1st gear

  Minkähänlaisesta mörköstä on kyse? Mulla Colony parkki lemus täydellä tankilla pensalle, oli sitten tankki ruostunut sopivasti hataraksi siittä pumpun/ mittarinanturin laipan seudulta, ei vuotanut näkyvästi, lemu oli juuri täyttöaukon kohdalla voimakkaana, varsinkin helteellä, vauriota ei nähnyt kuin tankin irrotuksen jälkeen, kun oli siellä koria vasten.
   
 3. L.P.

  L.P. Gearhead

  Ilmeisesti kyseessä on pre-70's auto, sillä kun siirryttiin laajemmin lyijyttömään bensiiniin, tankin täyttöaukkoihin laitettiin se pieni läppä, josta ei mahtunut isompi lyijyllisen bensan pistoolin pää läpi. Vanhemmissa monesti pelkästään suora putki tankille.

  Täyttöputken läpivienti tankille tai anturin tiiviste voivat vuotaa, vanhoja jos ovat. Onko alkuperäinen peltitankki vai onko korjailtu lasikuidulla. Kovin kummoinen vuoto ei tarvitse olla, jotta bensa haisee. Vuotaako bensaa silminnähden mistään? Auton alta tai tankinkorkin välistä?

  Jos täyttöputki kulkee takakontissa, se on voinut kolhiintua ja mennä jopa puhki.

  En kyllä suosittelisi laittamaan putkeen mitään ylimääräisiä esineitä. Tankista ne löyty ennen pitkää kuitenkin.
   
 4. Aako

  Aako 1st gear

  joo, ei ylimääräisiä tukkeita, vanhatahan hengittää korkin kautta ja jos menee tukkimaan, niin saattaapa imeä tankin luttuun.
  Voihan tuo haju olla ominaisuuskin, ja helteellä varsin voimakas, kun ei silloin aikojen alussa ole tommosiin juuri kiinnitetty huomiota
  Vaan silti ehdottomasti Kannattaa tarkastaa mahdolliset vuotokohdat, ettei tuu PUM :rotfl:
   
 5. rhuttune

  rhuttune 3rd gear

  Kyseessä -66 Parklane ja peltitankilla (ehkä jopa alkuperäinen). Tankki on kaikin puolin ehjä ja vuoto tulee korkin kautta. Korkki on "entisöity" tiivisteineen ja vuotaa huohottimen kautta. Kun käy kurvailemassa mutkaista tietä, niin korkin ympäristö märkänä. Käryt pääsee jostain raosta takaluukkuun ja kiertää sitä kautta sitten ohjaamoon, jos ikkunaa pitää vähän auki ja syntyy alipaine.

  Bilikalla ei tarvitse ajella kovin pitkää pätkää, kun kledjut döfää gasolta... Ongelma se on pienikin ongelma.

  Saakohan näihin vanhoihin vielä houhottimella varusteltuja uusiokorkkeja jostain? Jos tuosta olisi apua.
   
 6. L.P.

  L.P. Gearhead

  Asiaa hieman selvitettyäni sain selville, että Park Lanessa tankin täyttökorkki on vasemmassa takalokarissa ja luukun alla. Sinne pitäisi siis käydä Fordin yleismallin korkki, jossa kiinnitys kahdella kynnellä (ei kierteellä). Uusia korkkeja löytyy kyllä varmasti joka paikasta.

  Täyttöputken ja korin välillä lienee myös tiiviste. Se kannattaa tarkistaa.

  Ihmeen korkealle siellä kyllä bensat nousee täyttöputkessa. Ei kannata ainakaan tankatessa täyttää aivan piripintaan ja täyttöputkea kanssa, vaan lopettaa ensimmäisen naksauksen jälkeen.
   
 7. rhuttune

  rhuttune 3rd gear

  Ihmettelin itsekkin tuota täyttöputkea. Melkein vaakasuora putki, joka kaartuu loivasti ylöspäin just ennen kuin tulee kyljestä läpi. Ihmettelen, ettei putkessa ole mitään estettä bensan nousulle. Jos tuon pysäköi täydellä tankilla tarpeeksi kaltevalle tasolle, niin valuu bensat putkesta pihalle :)

  Täytyypä kysellä uutta korkkia Partsilta.

  Pitää heittää vielä yksi hääkeikka ennen kesän loppua ja ei taida morsmaikko olla tyytyväinen jos haisee pitsit bensalta.

  Kiitokset avusta.
   
 8. L.P.

  L.P. Gearhead

 9. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Mulla on ihan sama vika Pöllössä. Korkki vuotaa benua. Täydellä tankilla ku vetää tiukan käänöksen oikeelle ni kadulle jää bensanoro. Ei onneks haise sisälle mutta ulkopuolella haisee.

  Täytyy varmaan pistää nippelitilaus Tepolle :)
   
 10. VSOP

  VSOP 3rd gear

  Mulla lakkas just bensanhaju Bimbossa kun tein korkkiin uuden tiivisteen neopreenista. Aiemmin haju tuli aina kun kaarsi tiukasti oikealle (tankin täyttö vasemmalla).. korkin tiiviste oli mennyt niin ohueksi, ettei pohjannut enää lainkaan. Ny on hyvä.

  Alkuviikosta irrotin Cudan pa-anturin (koho oli irronnut, eli mittari lakkas toimimasta) Samalla laitoin anturin tiivistyksen kuntoon, niin eipäs haiskahtele sekään enää.
   

Kerro tästä muillekin!