Bensaa venäjältä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

 1. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Kurssi vakaa Nuijamaa 14.10.2016

  [​IMG]

  Samoin myös polttoaineiden hinnat Rättijärvi 14.10.2016

  [​IMG] [​IMG]
   
 2. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Rättijärvi 11.11.2016

  [​IMG]

  Paikallinen Säiliöauto

  [​IMG]

  Juustila (Öljymäki) 11.11.2016

  [​IMG]
   
  mikkis83 tykkää tästä.
 3. Sierra

  Sierra Gearhead

  Venäläinen moraali:
  Tilasin sortavalaan remmivetoisen turboahtimen, maksoi silloisella kurssilla 300,- .
  Suomessa huomasin, että imusiiven juuressa murtuma, joten palautin sen liikkeeseen. Määrittelemättömän ajan ja moninaisten myyjäliikkeen kusetusyritysten jälkeen sain rahat, eivät siis onnistuneet hommaamaan ehjää ahdinta tilalle, toki kerrankin oli olevinaan uusi ahdin tullut kuorman mukana pietarista, mutta kyllä siinä sama murtuma oli ja kaikki muutkin tuntomerkit samat..
  Oli toinen varaosaliike mistä lupasivat samanlaisen ahtimen samaan rahamäärään, kaveri sen nouti sortavalan kotiinsa, odottamaan että haen ahtimen. Onneksi venäjällä on rehellisiäkin ihmisiä, joten huhu kertoi että aimman rikkinäisen ahtimen kaupannut liike oli useasti yhteydessä tähän toiseen liikkeeseen puhelimitse, aiheena että, joko suomalainen kävi ostamassa sen ahtimen?
  Oli tämä toisen varaosaliikkeen velmu kemiallisella metallilla häivyttänyt murtuman piiloon, kaveri sitten osasi vinkin perusteellä rapsuttaa ratkeaman näkyviin ja sai onneksi rahatkin ahtimesta.
  Mutta ei aiheuta edes verenpainetta, tuo on normaalia venäjällä ja onneksi ruplan kurssi on ailahtelevainen ja siitä syystä voitin noin 80€. :)
   
  mikkis83, Nyypäle66 ja palontie tykkäävät tästä.
 4. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ootkos muuta eksoottista esim jenkkiosia sieltä tilannut? Naapuri ainakin väitti että sieltä saa mutta tietysti hinta varmaan mitä vaan.
   
 5. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  samaa paskaa kuin suomessa
   
 6. Sierra

  Sierra Gearhead

  Eipä ole tullut mieleen, joten pitänee kysyä.
   
 7. Sierra

  Sierra Gearhead

  Oli pakkasta iltasella klo 19, värtsilässä -33c, ei jonoja, aamuksi luvannut kuulemma -35c..ja voi hitto kun jo tuokin palellutti kaverin japsikipon apparipaikalla.

  Oliko joku muukin menossa katsomaan lahdenpohja rallia, joka siis 20-22.päivä ?
  Itse oli tarkoituksena 21. lauantai aamuna aikaseen tumpata nelikko chevy reitin varrelle penkkaan hyvään katselu paikkaan, johon sit leiriydytään päiväksi nuotioineen yms, venäläinen kuski sit rallin loputtua roudaa johonkin majoitukseen..
   
  Muokattu: 7.1.2017
 8. Karpov

  Karpov Gearhead

  Olit sitten ihan samöihin aikoihin kun meikäläinen. Pakkanen karsii turhia tankkaajia ja tullit vetää
   
 9. Nyypäle66

  Nyypäle66 Gearhead

  Oli viime viikolla paljon Suomeen tulijoita niin kävin klo5 aamulla, ei tarvinnut pakkasessa jonotella. Onneksi nyt on taas tilanne taas normaali.
   
 10. No en eksoottisestqa tiedä mutta 03 Chevyyn ostin etunavan laakeripaketin ts koko navan abs antureineen , US part 317€ + rahti muutamakymppi , Viipurista päivässä vähän yli satasen , heidän koneensa käänti runkonumeron perusteella osan Hummerin navaksi mut sama paska. Parisataa säästi kun jakso ajella eestaas.
   
  Nyypäle66 ja Karpov tykkäävät tästä.
 11. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Nuijamaa 19.01.2017

  [​IMG]

  Rättijärvi 19.01.2017

  [​IMG]
   
 12. palontie

  palontie Gearhead

  Lyttä sunnuntaina 95 38.70
  diesel 39.80
   
 13. karra

  karra Gearhead

  Kävin sunnuntaina Öljymäellä ja hinnat tais olla 95 okt 39,90 ja 92 okt 36,20 eli melkein 10% ero. Tankkasin vuosimallin 2000 G500 mersuun ysikakkosta. Siinä kun on nyt kulutusmittari jollaista ei koskaan ennen minulla ollut, niin vaikuttaa että ihan saman verran vie kuin 95 oktaanisella. Tiedä noista heidän oktaaneista sitten. Kokeilin tässä talven aikana sitäkin että tankkasin 30 litraa Re85 ja tankissa oli reilut 60 l venäläistä koska 96 l tankki tuli aika täyteen. Muuten pelas hyvin, pakkasillakin paitsi että vei varmaan 15-20% enemmin sitä lientä. Eli ei kannata blandiksellakaan ajaa kerran ehtaa saa rajan takaa. Mitäs jos laittaa vaikka 90 litraa 92 oktaanista ja 6 litraa Re85 perään suomen puolella ST1:llä , mahtaako se Re85 nostaa liemen puristuskestävyyttä? Että litku vastaisi etanoliltaan sitä about 5% ... ei taida olla mitään apuja koska alkoholi nostaa kulutusta vaikka korkeampi oktaani ainakin teoriassa sitä laskisi...
   
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  En lähtis sotkemaan. Mieluummin ostaa 95 tankillisen. Taitaa tulla halvemmaksi kuin
  6e etanoli?
   
 15. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  jos 55-60 senttiä litra 95 niin pitääkö vielä ruveta leikkimään,no suomalainen yrittää vaikka mitä auton kanssa,sama summa moneen kertaan poltetaan viikonloppuna,silloin ei olla kipeitä eikä pihejä.
   
  palontie ja simeoni tykkäävät tästä.
 16. karra

  karra Gearhead

  Joo ei tässä ole tarkoitus leikkiä, kunhan nyt kokeilin ja kyselin. Kesällä ehdottomasti 95 kun joutuu aina silloin tällöin laskemaan tankkia tyhjäksi (korjausten yhteydessä :p ). Mutta säästämismielessähän sinne lähdetään jonottamaan, joten miksei voisi sitä maksimisäästöä tehdä jos koneet vaan toimii ja kestää...
   
 17. Sierra

  Sierra Gearhead

  Vieläkö missään myytävänä 76-oktaanista, sillä sais sen maksimisäästön. :)
  Jotain 20v sitten oli venäjän huoltoasemilla bensapulaa, piti 240 volvoon tankata pakosta tuota 76oktaanista, mutta onneks koneena oli joku 2.1L matalapuristemoottori ja se toimi hyvin, jatkossakin ajoin omat ajot sillä bensalla, mutta mihinkään muuhun tuota ei kannattanut edes letkuttaa.
   
 18. paja1

  paja1 Gearhead

  Ei sitä enää saa varmaan mistään. Se muuttui 80okt joku vuos sitte ja harvassa on asemat missä sitä on. Mutta kyllähän sitä tietty sen "säästön" takia kannattaa ajaa vaikka Siperiaan :poff:
   
  mikkis83 tykkää tästä.
 19. jukka.2

  jukka.2 Gearhead

  92 oktaanilla , talvi C-body pelannu kuin kello , jo 8 vuotta
   
 20. Karpov

  Karpov Gearhead

  Nii tuo 80kin tosi harvassa. Sillon kun sitä vielä oli enemmän saatavilla niin muistaakseni hintaero 92 oli pienempi kuin 92 ja 95 välillä?
   

Kerro tästä muillekin!