Bensamittari näyttää täyttä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja reynolds, 5.4.2012.

  1. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Mikäköhän vois olla,kun Pontiac Trans Amin bensamittari näyttää kokoajan täyttä...eli siis ihan tapissaan kokoajan (Tankki ei missään nimessä ole täysi näillä nykyisillä bensanhinnoilla)...Eli onkohan jokin maadoitusvika tai vastaavaa? :-?
     
  2. Mittarin johto ottaa maihin jostain ? Taitaa yleisimmin olla niin että jos suora maakontakti = mittari näyttää täyttä ,mutta voi olla toisinpäinkin eli piuha poikki. Tai anturi finaalissa jolloin tankki irti ja uusi anturi sisään.
     
  3. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Muistaakseni menee (70-l GM) niin, etta jos signaalipiuha poikki mittarit nayttaa "kuten haluaisit niiden nayttavan". Eli lammot alhaalla, tankki taynna ja jannitetta vaikka muille jakaa. Jos on taas maissa, niin kaikki on huosti. Tankki tyhja, keittaa, ei paljoo lataa.

    J
     
  4. reynolds

    reynolds 3rd gear

    KAIKKI muut mittarit näyttävät ihan ok....Eli ainoastaan bensamittari on tapissaan täyden puolella.
     
  5. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Toki niillä kaikilla on oma dedikoitu signaalijohtonsa...
     
  6. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Bensamittariin tulee 2kpl johtoja...eli yksi liitin,jossa on 2-johtoa...Itse olen sähköhommissa todella huono,joten siksi kyselen...Josko joku osais neuvoa :oops:
     
  7. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  8. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Neula ei jumita...kokeilin sen...Eli täytyy alkaa etsimään tuota tankin anturin johtoa...
     
  9. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Ilmeisesti mittari maadotetaan vielä jostakin kohtaa. Kiinnitys mittaristoon tms. Nyt täytyy muistaa että meikäläinen höpisee noista vanhoista romppeista, eli saatan olla hakoteillä.

    No mutta siis, 3 johdinta, maa, +12V ja signaali. Signaalilla tarkoitan nyt johtoa joka menee mittarilta tankille/anturille. Jos näet muita mittareita, niin tod näk sama +12V menee jollekin toisellekin mittarille (tai valolle tai jotain), mutta anturijohto ei mene. Nyt on kenties niin, että tämä sun anturijohto on poikki tai irti jostakin kohtaa. jos irrotat signaalijohtimen mittarista pitäisi oireen jatkua samanlaisena. Jos taas maadotat ko. piuhan pitäisi tankin näyttää tyhjää.
     
  10. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  11. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    bensamittari

    78 käkkylässä kun on anturin molemmat piuhat irti niin mittari menee pohjaan kun virrat laittaa päälle... Eli vois olla että toinen piuha poikki.
     
  12. limanen raggari

    limanen raggari 1st gear

    polttoaine mittari maadottaa ihtesä anturin kautta.elikkäs johto maihin nii näyttää täyttä.irti/poikki nii ei mitään
     
  13. reynolds

    reynolds 3rd gear

    No niin...Polttoainemittarin vikahan selvisi....vähän puolvahingossa :odroll: :oops: Eli puhdistin tankilta tulevan maadoitusjohdon kiinnityksen (maajohto bensaluukun alla samassa tilassa,jossa on bensakorkki)...Ja mittarihan alkoi taasen näyttämään ihan oikein 8) Kiitoksia kaikille vastauksista :wink:
     
  14. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Ehei se nyt ihan tolla logiikalla ole pääteltävissä. Vaikka siis oikeassa olisitkin. On totta että signaalijohto menee anturissa olevan polttoainemäärän mukaan vaihtelevan vastuksen kautta maahan. Pitää kuitenkin arpoa, että tarkoittaako suuri vastus (=piuha poikki) vaiko pieni vastus (= maa oikosulku) täyttä tankkia. Kun nääs kohon vois laittaa tekemään kumpaa vaan.

    Mutta hyvä että alkuperäinen onkelma ratkes. Ja ilmeisesti kyse oli siitä, että tankilta tuleva signaalijohto ei johtanut, ts, oli irti.
     
  15. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Siis tankilta-runkoon tuleva johto oli toisesta päästään hapettunut sen verran huolella,että yhteys ol poikki :-? ....Kyseessä siis ihan maajohto :wink:
     
  16. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Heh :) En näköjään voi antaa tän vaan olla. Oon vaan joutunut tässä lähiaikoina tutustumaan aiheeseen.

    mittari (S) o---------o anturi o--------o runko.

    Mittarin Signaali terminaalin näkökulmasta on sama kumpi johto ei johda. Se "näkee" kummassakin tapauksessa että sen ja rungon välissä on äärettömän iso vastus ja siksi mittari näyttää täyttä lukemaa.
     
  17. hangover

    hangover 1st gear

    kyllä noita mittareita on toisinkinpäin toimivia. Laitoin chevyn tankin antureineen Dodgeen, ja kas, mittari näyttääkin tankin tyhjän tilan määrää (heh). Eli tankki täynnä bensaa menee nollaan, ja tankki tyhjänä nousee täyteen.

    Eikö asteikko osu edes kohdalleen kunnolla, piti syöttää vastuksia väliin.
     
  18. kingsway

    kingsway Gearhead

    Voiskohan selittyä esim sillä, ettäjotta melkosta usein:
    - Mopar: tyhjä 240 ohm - täysi 30 ohm
    - GM: tyhjä 0 ohm - täysi 90 ohm

    Tai no mä mitään tiedä, isot pojat kertonu
     
  19. chevymies69

    chevymies69 1st gear

    itellä chevy astrossa vm 90 rupesi mittari näyttämään täyttä kun vaihoin mittariston,edellises mittaristossa ei näyttäny yhtään mitään gaso mittari,missä mahtaisi olla vika
     

Kerro tästä muillekin!