Bensan blandaamisesta RE85:llä yms.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja saresks, 11.4.2015.

 1. saresks

  saresks Gearhead

  On tovi vierähtänyt kun tätä aihetta on viimeksi pieksetty, joten;

  Tietääkö joku kontaktia, josta voisi jopa ilman y-numeroa ostaa isommissa kuin 1 litran erissä tolueenia tai xyleeniä ja missähän mahtaa hinnat liikua? Voi vaikka yv:nä vastata jos ei muuten tohdi.

  Voiko pumppu 98 ja RE85 yhdistelmän muodostaman litkun oktaaniluvun laskea suoraan laskien esim. 80% 98 ja 20% RE85 (oktaaniluku 106?)-> 0.8 x 98 okt + 0.2 x 106 okt = 99.6 okt? Vai vaikuttaako tuohon vielä joku kemiallinen tms. ilmiö, jonka takia tuo suoraan laskeminen ei päde?

  Voiko 20%-30% RE85 lisäys jumittaa holleyn viton veulaventtiileitä? Kerran nimittäin venttiili jumitti noilla blandiksilla, mut jäi vähän epäselväksi oliko tuo syynä vai muu härö...? Teräsneulaventtiilit sit vai ratkaisuksi??

  Kestääköhän Gatesin letkut kauan em. sekoitetta?

  Sit vähän kinkkisempi: kumpi on tehontuoton/menetyksen kannalta parempi, nostaa oktaanilukua pari pykälää 10% tolueenilla vai 20%+ RE85:llä? Juu erot ei oo isoja mut kuitenkin. Ainakin RE85:llä halvempaa..
  Mutuna tolueenissa/xyleenissä isompi energiasisältö kuin etanolissa, eli olisiko tolueeni/xyleeni parempi vai vaikuttaako tässä enemmän palonopeus?
   

Kerro tästä muillekin!