Bensan kestävä tiivistysaine.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja coistinen, 24.1.2010.

  1. coistinen

    coistinen Gearhead

    Kyselen tässä sellaista ainetta tiivistykseen joka sietää bensan jatkuvan rasituksen ja tartunta pitää saada alumiiniin ja sinkkipainevaluun.
    Rako joka tiivistetään on erittäin ahdas jotain millin osia, ilmeisesti injektointi on aineen käsittelyssä käytettävä menetelmä.
    Kohde on auton kaasarin sisällä ja näissä tiedetään käytetyn menestyksellä JB WELD merkkistä mömmöä, ilmeisesti 2-komponentti kamaa mutta en vaan löydä mistään.
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Onkohan noita JB Weldejä montaa erilaista? Tai on kun kuuklettamalla katsoin. Kuitenkin törmännyt just kaasarin modifiointi artikkeleissa samaks mainittuun aineeseen ja niissä kuvissa näytti ihan tavalliselta 2K epoxi-liimalta?
    Omissa modauksissa kaasarin sisällä oon käyttänyt Plastic-Paddingin 2K epoxi tököttiä, mutta mulla se ei varsinaisesti tiivistä mitään vaan on varmistuksena puristussovitteen lisäksi. Araldit ei menestynyt yhtään vaan suli bensaan, tiedoksi että noissakin on eroja....
     
  3. NeljäsGM

    NeljäsGM 1st gear

    Lötyisiköhän Loctiteltä tai Kent merkkisenä tiivisteaineita??
     
  4. rb

    rb Double Gearhead

    Toi on kanssa mielenkiintoista kun periaatteessa epoksin pitäisi kestää miltei mitä vaan.

    Eikä noista moottorisilikooneista, vaikka tuoteselosteessa paljon luvataan monikaan todellisuudessa bensaa näytä kestävän.

    Nyt mulla on pöydällä Kentin sili gasket 2:sta. Täytyy tehdä testi ja liotella bensassa niin näkee lähteekö tuokin turpoamaan samaan malliin kun edellinen tuote.
     
  5. blt4spd

    blt4spd Gearhead

    Laitoin kerran Holleyyn jostain swapista ostamani vanhat center-hung kohokammiot ja niiden kierteet, mihin bensaputket kierretään, oli paskana. Tallikaverilla oli Loctiten jotain 873 tai 273 numeroista tiivisteliimaa. Muistaakseni helvetin kallista. Sillä se kaasari kuitenkin lopetti vuotamisen.
     
  6. coistinen

    coistinen Gearhead

    Jep, kysyin Loctiten teknisestä neuvonnasta sopivaa liimaa.
    290 oli suositus, sillä kokeillaan.
     
  7. Remus

    Remus 1st gear

    BENSAN KESTÄVÄ TIIVISTYSAINE.

    Käytän aina WURTHIN MEKAANISESTI POISTETTAVAA MUSTAA TIIVISTESILIKONIA.Jota saa esim.TARJOUSTALOSTA.Hakkaa kyllä useimmat tiivistesilikonit.Erinomainen just näihin kierteiden tiivistämiseen.
     
  8. DaimlerXJ40

    DaimlerXJ40 1st gear

    Vaikka vanha asia, niin... Mikään silikoni ei kestä bensaa, se vaan on näin.
    Toiset voi kestää kauemmin kuin toiset, mutta turpoavat kuitenkin, eli siitä tulee semmoista "möhnää"

    Tuossa injektoinnissa tuo Loctite 290 on oikea aine... sillä muuten kyllästetään mm. paloautojen pumppuja (huokoset täyteen)
     

Kerro tästä muillekin!