Bensaputket?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Miuge, 16.5.2010.

  1. Miuge

    Miuge 1st gear

    Hyviä vinkkejä,että mistä tekis uudet bensaputket tuohon projekti rangeen,kun ne on päässy tosi huonoon happeen ja vaatii replacementtia.Niin mitähän mä sinne laittasin?Mielessä pyöriny kovasti se semmonen sininen pneumatiikka letku,kun näin viime kesänä semmosta yhden mercuryn pohjassa,mutta jäi vielä epäilyttämään,että kuinka hyvin se kestää bensaa ajan mittaan?
     
  2. ahonkivi

    ahonkivi 1st gear

    Ite olen yleensä vetänyt koko matkan ihan normi bensaletkulla.
    Faktatietoa ei ole, mutta epäilyttää vahvasti paineilmaputken bensankesto.
     
  3. twelve

    twelve 3rd gear

    Niin kyllä sen normaalin pensaletkun voi maalissa dipata jos haluu eri värisen.. Turvallisempaa kuin testailla eri letkujen bensankestävyyttä, hajonnut polttoaineletku kun helposti aiheuttaa tulipalon.
     
  4. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Rautakaupasta kupariputkea lienee halvin ratkaisu. Hyvä ratkaisuon myös hankkia ameriikanautoosakaupasta teräspunosletkua ja ruuvattavat liittimet. Niitä kun pystyy itse muovaamaan mieleisekseen pituuksien ym suhteen :wink:
     
  5. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    noista tavallisista tarvikeliikkeiden bensaletkuistkaan ei ole mitään takuita että kestääkö 3 kuukautta vai jopa 2 vuotta.

    Tänä keväänä uusin metritolkulla letkua kun oli halkeamia sentin välein ja vuotoja ainakin kymmenessä kohtaa. Kyljessä lukee "fuel hose 1Mpa"

    Tämä letku oli ostettu toissa kesänä etolasta bensaletkuna, oli kallista tommoseksi tavalliseksi letkuksi.
     
  6. Miuge

    Miuge 1st gear

    Kysehän oli bensaputkesta.letkut ei tule kysymykseen just tuon linttacruiserin mainitsemien syiden takia.Taidan vetää tuolla kupariputkella uudet linjat,niin saanpahan ne noihin alkuperäsiin kiinnikkeisiin ja tuohon on helppo tehdä liitoksiakin.
     
  7. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Bensaletku

    Bensaletkuksi käy myös nylon-putki, sitä samaa mitä raskaankaluston paineilmajarruissa käytetään.
    Nylonputki on elastinen, kestää bensaa tosi hyvin, mutta kuumaa ei kestä: yli120°C lujuus alkaa heiketä. On siis vietävä kaukaa pakoputkesta!
    Nylonputki käy mainiosti alustaan missä on viileät olosuhteet.
    Kannattaa valita paksuseinämäisempi(esim. 10x1,0mm) niin voi käyttää päissä 8mm tulkiholkin kanssa messinkisiä puristusliittimiä, samanlaisia kuin vesijohtoliitoksissa.
    Nylonputkista ei ole itselläni 8v kokemuksella mitään huomauttamista. Sensijaan "Fuel"-kumiletkuilla tuntuu olevan kovin vaihteleva ikä.
     
  8. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Kestävätkös bensaletkut ja kupariputket myös etanolia? Ainakin bensapumppuja(ruiskun painepumppu) on erikseen pelkästään bensalle sekä etanolille ja bensalle. Jos sitä tulevaisuuden varalle tekis toho projektiin bensalinjat viinaa kestäviks..
     
  9. PauliP

    PauliP 1st gear

    Löijättyä kupariputkea olen myös käyttänyt useissa autoissa, se on kohtalsien helppoa saada menemään jopa orkkisreittiä.

    Bensalutku imupuolella voi tehdä jännän tepposen kos sisäletku irtoaa punoksesta, se voi mennä alipaineen takia imupuolella kasaan: mikäs se nyt on kun bensaa ei tule?
     
  10. chevrod

    chevrod 1st gear

    Itse hommasin Western partsilta alumiiniputkea, ainakin Hansenin valikoimasta löytyy.
     
  11. PauliP

    PauliP 1st gear

    ^tuo alumiiniputki saattaa olla hinnaltaakin järkevä ratkaisu, ainakin reilukokoinen löijätty kupariputki maksaa yllättävän paljon rautakaupassa.
     
  12. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Nylonputket vetelin kanssa nelisen vuotta takaperin eikä mitään ongelmia sen jälkeen ollut. Alku ja loppupäässä on sovitteet ja sen jälkeen pikku pätkät letkua tankille ja pumpulle.
     
  13. jko

    jko Gearhead

    suosittelen 10x1mm kiiltosinkittyä hydrauliikkaputkea,on nätti ja helppo
    taivutella vaikka tarjoustalon käsipokkarilla
     
  14. calais1965

    calais1965 3rd gear

    Putki..

    Kuten edellinenkin.

    HYDRAULIPUTKI 10X1
    Kupariputki aiheuttaa syöpymiä epäjalommissa polttoainelinjan osissa..
    Liittimet ruostuu kiinni yms.
     
  15. Lutra

    Lutra 1st gear

    Tämäkö on paras polttoaineputki tankista konehuoneeseen?
    Mistähän Tampereelta tällaista löytyisi?
     
  16. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Jos et muuta keksi niin tuolta ainakin

    http://www.hydromarket.fi/fi/tampere
     
  17. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Kupariputki ei taida olla läheskään halvin vaihtoehto. Lisäksi kupariputki aiheuttaa pitkällä aikavälillä eriasteisia korroosio+syöpymisongelmia muissa polttoainelaitteiston osissa, joten mielellään nimenomaan _ei_ kuparia.

    Rautakaupasta 6m kupariputkea 120€, hydrauliikkaliikkeestä ruostumatonta metalli (hydrauliikka)putkea sama mitta 20€. Taivuttamis- yms. ominaisuudet jopa parempaa kuin kupariputkella.
     
  18. brain error

    brain error 2nd gear

    bensaputket

    Asiaa läheltä liipaten.Mikä ois hyvä korjaus ruiskuauton bensalinjaan,kun en oo varma kestääkö letku+klemmarikorjaus tarpeeksi painetta.Linjat ovat pehmenneet takaylityksen kohdalta jos sillä kohdalla on nyt niinkään merkitystä?? Ja onhan siinä vielä bensasuodatinkin kiusaamassa juntturiliitoksineen :(
     
  19. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Itse olen jo useaan autoon laittanut linjat löijätystä alumiiniputkesta joka on tarkoitettu bensalinjoihin. Sitä saa vauhtikaupasta eri halkaisijalla 25ft kieppinä. Kaveriksi AN-liittimet eikä mitään klemmarivirityksiä.

    Teen jatkossakin siitä ja AN-liittimillä. Maksaa vähemmän kuin palanut auto.

    Suosittelen.
     
  20. audiq

    audiq Gearhead

    Helmiliittimellä liitin uuden putken vanhaan, kun vaihdoin vain takaosan bensalinjasta.
    Ennestäänkin linjassa oli täysin samanlainen liitos. Vaikutti alkuperäiseltä.
    Järjestelmäpaine noin 5 bar.
     

Kerro tästä muillekin!