Bensaputkibrobleemat Astrossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja juniorijussi, 22.11.2002.

  1. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Huomasin tänään semmoisen ongelman astrossa (yllättäen)että bensansuodattimen kohdalla kaasutinpömpelöltä tuleva paluuputki vuotaa(ruostunut) ja täällä Tampereella päin ei ainakaan ole kyseisiä putkia saatavilla lähinnä liittimien ja tuumaisten osien takia.Ja paineputkifirmat levittelee käsiään tosin yhdessä liikkeessä saatiin juotettua vanhoihin liittimiin uusi bensaletku,mutta huonolta näyttää .esim uusien putkien saanti.Kysessähän on noin puolimetriä pitkät putki-kumiletkuyhdistelmät.Metroautossa sanottiin ettei oo ikinä tilattu ja maksaa varmaan 100€ ainakin ja että kannaattaa yrittää korjata.Itselläni on myös tuo painepuolenputkikin aika ruosteessa ja kyselisinkin näin mielenkiinnolla että mistä ja miten saisi uuden putken ja tuoko noita kukaan suomeen edullisesti..Lemmarikiinnitykset ei oo mitensäkkään kovin pitäviä....Luulisi että tällaisia putkia tulisi suomeen kun noi on kuulemma yleisesti aikas kysyttyjä tiesuolasta johtuen...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: juniorijussi 2002-11-22 15:24 ]</font>
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Sitä se korroosio teettää, harmin paikka.

    En heti keksi osoittaa firmaa, mistä putkia saisi (US-Parts ehkä).

    Mutta eikö sitä kohtaa voi korjata letkulla, onhan noissa throttlebody vehkeissä muutenkin letkua, kun ei ne bensanpaineet niin hirveitä ole (MPI ja TPI järjestelmissä noin nelinkertaiset TBI:hin verrattuna). Kunhan ottaa paineenkestävää letkua.

    Eikä sen varmaan tarvitse olla mikään Astro-compatible putki, jos vaikka joku muu TBI:n omaavan mallin vastaava kävisi modifioimalla.

    South West Tradehan on siellä Teillä päin, oletko kysynyt?
     
  3. fisu

    fisu Gearhead

    paluupuolella ei paljon painetta ole, sen voi korjata mainiosti letkulla.
    tuon -91 caravanin 6-pisteruiskussakaan ei ollut kovin kummoiset paineet kun bensasuodin oli klemmareilla ja letkunpätkillä.
     
  4. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Joo ei Southwestin pojatkaan pystynyt auttamaan Tampereella sen paremmin kuin Hämeenlinnassakaan ja tuolta Hervannan kiskurifirmasta en viittinyt kysyäkään.Mulle joku sanoi että bensanpaine tankilta koneelle on joku 3kiloo ja paluu ei paljonkaan.Tottahan itselläni tee-se-itsemiehenä välähti että teen sen jollain letkusysteemillä mutta ei ainakaan lemmareilla ja toisekseen tällähetkellä ei oo kaasuvehkeitäkään kotona.Sen verran ruosteisia olivat liittimet että Tampereen erikoisputkiliikekin(Hi-flex)levitti käsiään ettei saa kuulemma millään laitettua.Mutta Tampereelta löytyi semmoinen firma kuin Polarteknik ja ne halkaisivat nuo tuumaiset kierre mutterit jonka alta löytyi se runkoputkenpätkä joka oli sen verran ehjää että sen sai juotettua paineen kestävään kumiletkuun tietysti uusilla päillä ja näin säästin 100 euroo tosin maksoi 11€ mutta nyt on kestävä letku eikä ruostu.Ongelmanahan letkuissa on se että ne tulee tosilähelle pakoputkea ainakin Astrossa,joten joutu muutaman nippusiteen ja suojaputken pätkän laittamaan varuiks..Sen takiahan kirjoitinkin tälle palstalle että jos muillakin tulee samanlaisia ongelmia niin on turha soitella MetroAutoihin ja kysyä uusia osia.Luulisi että joku rupeisi vääntään tommosia oikein urakalla kun ovat kuulemma astron tyyppivika.Southwestiltäkin oli kaikista autoista otettu jo nuo osat pois..Samalla kuulin että Vaneissa kuulemma öljynlauhduttimen alumiiniputkiakaan ei saa mistään...siinä ois pojat piilofirman paikka..vääntään putkia tuumasilla päillä.

    _________________
    !!sixpackit jyrää!!

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: juniorijussi 2002-11-23 19:38 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!