Bf Goodrichin todellinen leveys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja jus57, 30.4.2017.

  1. jus57

    jus57 Gearhead

    jälleen v.tuttaa! Tarina menee jotakuinkin näin..Löysin pitkällisen etsimisen jälkeen vanteet jotka ostin(od.n kautta) ovat American racingin 200s daisyt 8,5" leveät -60 luvulta.
    Nehän tietysti oli joku puhaltanut jollain joten kiillottamiseen meni mukavasti monta iltaa.
    Kokeilin pelkkää vannetta eteen ja ei mitään ongelmaa (-57 chevy levyjarruilla) mutta takana huomasin että takana jää vain 1,5cm vanteen ja lokasuojan väliin,sisäpuolella tilaa.
    Vintiltä kaivoin vanhan 255/60-15 Hoosier kumin jonka kävin laitattamassa vanteelle ja eihän se mahdu kun kylki pullottaa 2cm yli vanteen.
    Kumi pois vanteelta ja paikalliselle vanne virtuoosille kyselemään offsetin pienennystä,eivät uskaltaneet ohentaa yhtään kun tuota ruttua saattaa ilmaantua vanteelle.Kuulemma halkeaa helposti.
    Joten ennen perän kavennusta? Kapeempaa kumia hakuseen ja löytyikin bfgoodrich 245/60-15 kumit jotka myyjä ystävällisesti mittasi ja ilmoitti leveydeksi 24,5cm. Kauppa kiinni ja odottamaan,sattuikin niin mukavasti että kumit saapuivat juuri samaan aikaan kun olin viemässä vaimon auton kumit vaihdettavaksi.
    Yllätyksekseni kun yritin laittaa kumit paikallee niin vähän ahdisti joten rengas alas ja mittailemaan niin tää
    Perkeleen kumi on LEVEEMPI kuin tuo 255. Eli bfg 245 on 270mm leveä kyljestä kylkeen,mitenhän nää goodrichien mitat oikeen menee?
    Mittasin Cooperin 255.sen ja se on just tuon levynen kyljestä kylkeen...
     
    passerby tykkää tästä.
  2. T.

    T. 3rd gear

    Itse olen ymmärtänyt että se olisi kulutuspinnan leveys mikä ilmoitetaan, mut kyllä se jonkinverran heittää ihan mikä kumi sattuu olemaan, ja mistä mittaa.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  3. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Itellä saman suuntaiset kokemukset, eli vaihdoin Capriceen eteen Cooperin 255:n tilalle Bf:n 245:n kapeamman kumin toivossa... Ja Bf oli tosiaan tismalleen saman levyinen kuin kapeampi Cooper.
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu luvuthan kertoo kulutuspinnan leveyden. Todellista leveyttä ei ilmoiteta missään vaan kyllä se on tapauskohtaisesti ikävä kyllä mitattava koska eri merkeillä tahtoo kaikilla olla erilainen runko ja muotit niin kyljet pullistaa erilailla :confused:
     
    passerby ja dart -66 tykkäävät tästä.
  5. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Perän korotus 70 luvun tyyliin, jo mahtuu :)
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  6. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Niin ja nämä oli sekä kulutuspinnaltaan että koko leveydeltään yhteneväiset.
     
    passerby tykkää tästä.
  7. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    jostain syystä maastorenkaiden (mud terrain) mitat sit taas ilmoitetaan kokonaisleveyden mukaan... en tiedä sitten että onko syynä se että niissä usein pinta tavallaan jatkuu myös sivulle.

    Mulla RAM;ssa 315:t, mutta oikea kulutuspinnan leveys on kyl vaan joku 27cm :mad:

    (sori meni hieman ohi aiheen aloittajan jutusta)
     
  8. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Kyllä se ilmoitettu leveys on yleensä kokonaisleveys, jollain rengasmerkeillä kulutuspinnan leveys voi olla lähempänä kokonaisleveyttä kuin toisilla.
     
    SamiL, T. ja passerby tykkäävät tästä.
  9. passerby

    passerby Gearhead

    huomattu on.. lyhyen ajan sisään jouduin ostaa kaks kappaletta 215/75R15 -kumia ja näkyy pyllysilmälläkin et kulutuspintojen leveydet ei ole keskenään samat.

    ensin ostin hankookin valkosivulla jonka kulutuspinta ihan reilusti kapeampi kuin saman koon dunlopilla. sitten ostin american classic valkosivulla jonka kulutuspinnan leveys samaa luokkaa dunlopin kanssa.

    ja joskus muutenkin ohimennen ihmetellyt jotain 235/75R15 eri valmistajilta, että miten ne näyttää niin erilaisilta keskenään. tietysti vanteen leveys vaikuttaa mut silti.
     
  10. xarper

    xarper Gearhead

    Ite vaihoin tovi sit Omegan alle 245 tilalle 225 kun on matala ja tilaa ei todellakaan ole.

    Irrallaan renkaat vanteilla en pysty sanoo silmämääräsesti kumpi on kumpi edes, 225 näytti ehkä jopa leveemmällekin...
    245 oli Michelnit, 225 en muista mitkä.
     
    KajS tykkää tästä.
  11. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Mutta eikö sen renkaan kokonaisleveyteen vaikuta myös vanteen leveys? Eihän se kokonaisleveys voi olla sama esim. tilanteessa, jossa vanne on täsmälleen saman levyinen kuin rengas tai että vanne on selvästi kapeampi tai leveämpi kuin em. tilanteessa. Halkaisija kuitenkin kun pysyy samana (teräsvyö ei paljoa veny), joten johonkin sen sivuissa olevan kumin on pullistuttava tai oltava pullistumatta.

    Kokonaisleveyden ilmoittaminen esim. sit sillä 245:llä kuitenkin olisi sinänsä hankalaa, että joillakin vanteella se voisi toteutua ja joillakin ei. Aloitusviestin tapausta jos miettiii teoreettisesti, niin ne kaksi erilaista rengasta olivat olleet samalla vanteella, ja kun vanne on 8,5 tuumaa, niin se on silloin about 216mm. Jos ajattelisi, että kulutuspinta olisi täsmälleen aina sen leveyslukeman mukainen (mitä se ei oikeasti eri merkkien välillä samalla tavalla ole), niin tällöin se 255 leveä rengas joutuu venymään sisäänpäin 216mm leveälle vanteelle enemmän kuin 245 leveä rengas sille samalle vanteelle. Ja siksi se 245 mahtuu pullistumaan sivulle enemmän. Ei tuo ilmiö varmasti kokonaan, jos lainkaan, selitä sitä, että se 245 on vanteella leveämpi kuin 255, mutta joku vaikutus tuollakin lienee.
     
  12. Ranee

    Ranee Gearhead

    Jep, mullakin BF MT mk2 305 koossa ja kulutuspinta 235mm leveä.
    Sitten vanhat BF AT 33x12.5 250mm.
     
  13. KajS

    KajS Gearhead

    Stro-normin mukaan renkaan ilmoitettu leveys on renkaan rungon leveys normivanteella, ei kulutuspinnan. Ja tuossa mitassa on iso toleranssi.

    Esim. pikkuautokoon 185 leveä rengas on 5,5 leveällä (normi)vanteella 176-185 mm. Kulutuspinta noissa voi olla vaikka 135 mm kapea. Luonnollisesti renkaan rungon leveys muuttuu riippuen siitä, miten leveä vanne.

    Mittasin slanttivanin Goodridet: 215/70 x 15 rengas 8,5 x 15 vanteella. Renkaan runko n. 255 mm ja kulutuspinta 175 mm.
     
    Muokattu: 1.5.2017
    SamiL tykkää tästä.
  14. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    bf goodrich on renkaiden rolls royce eli sen kulutuspinta on mitoiltaan

    riittävä
     
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Taitaa olla pikemminkin renkaiden 4d tolppa.
     
  16. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Tai Lada, Venäjällä tehty kuitenkin..
     
  17. MudMax

    MudMax Gearhead

    Bf Goodrich ilmoittaa P245/60R15 Radial T/A:lle leveydeksi 9.8" (249mm) asennettuna 7" vanteelle, joten ei pitäisi yllättää jos 1.5" tuumaa leveämmälle vanteelle asennettuna se onkin 0.83 tuumaa leveämpi.

    Jos vielä jollekin oli epäselvää, niin renkaan kyljessä ilmoitettu leveys on renkaan kokonaisleveys (Section Width) asennettuna ko. rengaskoon mittavanteelle (Measure Rim) ja tässäkin on vielä nuo KajS:n mainitsemat toleranssit siten, että halparengas on yleensä alimittainen.

    Matalaprofiilisemmalla renkaalla normivanne on leveämpi ja yleensä kulutuspinta myöskin, koska tavoitteenahan on aina (joitain tuningspedejä lukuunottamatta), että vanteen sisäleveys (Rim Width) on mahdollisimman lähellä kulutuspinnan (Thread Width) leveyttä.
     
    Muokattu: 3.5.2017
    helvetinkat tykkää tästä.
  18. jus57

    jus57 Gearhead

    Kiitos hyvistä vinkeistä!
    Sattuisko kuitenkaan kellään olemaan 8,5" vanteella esim 225/60-15 rengasta ja kehtaisi vielä mitata sen leveyden ja laittaa vaikka tänne niin ei tartteis enää arvailla seuraavia kumeja....
    Alkaa kohta jo tuo vanteen vaihto kapeempaan kiinnostaa....
    https://goo.gl/photos/Q52qpfhc2331PhGN9
     
  19. Siltalankulma

    Siltalankulma 1st gear

    Ei 8,5", mutta 8" renkaat 225/60-15. Renkaan leveys uloimmasta kohtaa n.250mm, Ei Bf G.
     
  20. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    eli spede
     

Kerro tästä muillekin!