Big Wheels 2019

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Marklin, 17.7.2019.

 1. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Tai jos kivi osuu äkkipikaisemman kaverin lasiin niin voi tulla nenä kipeeks. Jotkut hakkaa kalustoonsa kiinni kymmeniä tuhansia, joten pikkusen vois itse kukin miettiä ja kurkata ympärilleen ennenkun ruovittelee...
   
  Inlinee, 12345678910, xarper ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Bukero

  Bukero Gearhead

  juu ei ollut vanhaan hyvään aikaan noin edullista tuo touhu...
  tosin eikös kuopion poliisit äänestetty jossain "gallupissa" kaikkein lupsakoimmiksi:cool:
   
  xarper tykkää tästä.
 3. f34

  f34 Gearhead

  Sai käsityksen, että meni päiväsakoilla?
  Kun poliisi pudotti yhden päivän pois.
  Jos näin, niin ei voi olla kovin hirmuiset tulot.
  Sakkolaskurilla 5 päiväsakkoa 400€:n kuukausituloilla tekee 30€.
   
  ESMCB tykkää tästä.
 4. Patwh

  Patwh 2nd gear

  Marklin, flanagan, miguelo ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. BigWheelsEvents

  BigWheelsEvents 2nd gear

  BIG THANKS - ISOT KIITOKSET kaikille tapahtumaan lauantaina 20.7.2019 osallistuneille ja hengessä mukana olleille. Takana on melkoisen vilkas ja sään suosima tapahtumapäivä, jonka aikana paikalle vieraili noin 1.500 harrasteajoneuvoa ja jopa 18.000 hengen yleisö. Jokainen ansaitsee kiitoksen, sillä viime kädessä yleisö ja osanottajat tekevät tapahtuman. Iso hatunnosto myös kaikille tapahtumaorganisaatiossa työskennelleille ja yhteistyökumppaneille. Isot asiat ovat usein monen pienemmän tekijän summa, mutta jokaista osaa tarvitaan, jotta koneisto toimii.

  Paljon oli porukkaa, todella hienosti kalustoa ja sää tosiaankin suosi.

  Meitä harmittaa se, että jonotus alueelle kesti välillä turhan kauan ja myös kaupungin kadut ruuhkautuivat, vaikka auto- ja lippuporttimme tekivät parhaansa, mutta tästä on hyvä parantaa ensi vuodelle ja kehitellä ratkaisuja ruuhkien välttämiseksi. Yhden liikenteenohjauksessa juuri vilkkaimpaan aikaan toistuneen virheen saimme tietoomme vasta päivän päätyttyä kun tieto ei kantautunut alueelle ajoissa ja veikkaamme, että osa tulijoista joutui jonottamaan kohtuuttoman kauan tästä syystä. Suunnitelmasta ja kyltitetystä reitistä poiketen osa kalustosta ohjattiin nimittäin ajamaan pidemmän kautta, jolloin lännestä tuleva jono kasvoi odotettua pidemmäksi. Otamme tämän asian huomioon ensi vuoden tapahtumaa suunnitellessa ja pyrimme tekemään kaiken mahdollisen, että jonotus vähenee niin auto- kuin yleisöporteillakin :)

  Kokonaisuutena päivä oli onnistunut ja toivottavasti leppoisa ja hyvä fiilis välittyi kaikille. Täällä riittää vielä puuhaa ennen kuin tapahtuma on paketissa ja saadaan katseet kohdistettua ensi kesään [​IMG]:)

  Seuraava Big Wheels järjestetään 18.7.2020 samalla tutulla paikalla Pieksämäellä.
   
  buickadi, hartsa69, 12345678910 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. xarper

  xarper Gearhead

  Juurikin näin. Ei saatu punaselle corvetelle ainaskaan pahaa mieltä aikaseks mikä perässä ajeli, pidin kyllä huolenkin ettei niitä kiviä ollu, kokemuksesta oppii ;) yks burnis piti matkalla jättää välistä kivien määrän takia risteyksessä.

  Ei ropissu kyllä Satellitenkaan keulaan mitään, keltanen Ponu veteli lakua eellä ihan mukavasti kans aina :D
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 7. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  :confused::D
   
 8. Heikki

  Heikki Gearhead

  Ymmärrän että burnikset kuuluu kulttuuriin ja niistä saa yleisöltä mainetta ja kunniaa. Silti on pakko kirjoittaa muutama rivi teille burnis-sankareille - jälleen kerran.

  Toivoisin kaikilta järjestettyyn tapahtumaan osallistuvilta edes sen verran malttia, että annettuja ohjeita ja sääntöjä noudatettaisiin. Big Wheelsin cruising-paraatissa kuminpoltto ja autosta ulkona roikkuminen olivat tänäkin vuonna kiellettyjä. Asiasta kerrottiin autoihin jaetuissa ohjeissa, kuulutuksissa ja kyltein cruisingin lähtöpaikalla. Ei näitä ohjeita omaksi ilokseen anneta tai ilkeyttään kenenkään huveja haluta kieltää, kaikelle on syynsä.

  Tämä "huvikielto" ei ole järjestäjien tiukkapipoisuutta vaan se on osa sopimusta, joka on tehty eri viranomaisten kanssa cruising-paraatin järjestämisen mahdollistamiseksi. Saamme kaupungin kadut käyttöömme, saamme blokata muun liikenteen ja saamme luvan mainostaa cruisingia ja reittiä saadaksemme yleisöä sen varrelle, kun lupaamme että cruisailu sujuu liikennesääntöjen mukaisesti ja lakeja rikkomatta.

  Jos se meistä olisi kiinni niin laittaisimme burnisalueen (ja sitten osa polttaisi jossain muualla) ja antaisimme kumin palaa hallitusti ja turvallisesti, mutta siihen ei ole toistaiseksi ollut mahdollisuuksia ja on jouduttu menemään näillä säännöillä ja ohjeilla.

  Kun sitten ohjeet ollaan huomattu ja silti niitä burniksia vedetään cruising-paraatin aikana niin se tuntuu suoralta kusemiselta muiden tapahtumasta nauttivien harrastajien muroihin. Toki jos teidän tahallisesti kieltoa rikkovien mielestä tapahtuma on ihan paska ja järjestelyt on ihan paskat ja haluatte entisestään vaikeuttaa tapahtumalupien saantia tuleville vuosille ettei tällaisia enää järjestetä niin sitten be my guest, silloin burnikset edesauttavat asiaanne.

  Se ei ole nimittäin mikään läpihuutojuttu saada lupia järjestetylle cruisingille tuossa muodossaan tai ylipäätään isolle yleisötapahtumalle pienellä paikkakunnalla, sen verran tämä Sääntö-Suomi jyrää jos asiat haluaa tehdä hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

  Ja minusta se on hyvä ja suoraselkäinen tapa tehdä tapahtumia, että ne tehdään avoimesti ja yhteistyössä viranomaisen kanssa. Tässä kun on jo sen verran isot mittasuhteet ettei kukaan usko, jos me väitetään että sattumalta nuo autot kiertää tuon lenkin ja ettei kyseessä ole järjestetty cruising.

  Tiedän jo nyt, että kohta näistäkin burniksista joudun keskustelemaan tai kuulemaan kunniani ja partoiden edellisvuonna suorittamat tehtävämäärät kyllä nousee esille aina kun seuraavan tapahtuman järjestämiseen lupaa anotaan. Ja taas kerran korvat punaisena siellä lupaan, että tiedotamme asiasta aiempaa tehokkaammin ja pyrimme pitämään oman puolemme sopimuksesta.

  Jos kaipaa tapahtumaa, jossa on kuminkäryä niin esim. Linnacruisingissa (9.-11.8.2019, ks. www.linnacruising.com ) on perinteisesti ollut hyvin organisoitu burnisalue ja jopa burniskisa. Sekin on hyvä, että tapahtumissa on erilaisia painotuksia ja vivahteita ja siten jokainen harrastaja voi valikoida kesäkalenteriinsa juuri sellaisen tapahtuman, joka vastaa omiin tarpeisiin.
   
  billy the kid, Topsa-, Peeaa ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. xarper

  xarper Gearhead

  Sitä vartenhan on onneks virkavalta näiden "raggarien" varalle sakottamassa törttöilystä.

  Missä muuten oli kylän poliisit? Joka vuos nähny yhen tai kaks maijaa reitin varrella kruisingin aikana ja tänä vuonna ei ollu yhtään ennenku illalla sattu kohalle?

  Just näiden poliisien kanssa naureskeltiin kans kun ennätys määrä koskaam varmaan kuminpolttoo tapahtumassa ja ne tuli myöhässä paikalle.
  Jopa poliisit oli samaa mieltä että kuuluuhaan se tämmöseen tapahtumaan!

  Tapahtuma on kyllä koko kesän kohokohta joka vuos, ei sitä tajua tai muista ennenku se on taas ohi.

  Enskesää odotellessa..
   
 10. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  :)
  Kyllähän tuo on ihan vakaan harkinnan tulos tuo videolla oleva burnout....ja kansa sai sitä mitä pyysi, kunnon shown. Ja artisti maksaa. Ja pääasia on että mitään vahinkoa (muuta kuin kukkarolle) ei ole käynyt. Hyvin pallo paloi..
  Itsekin muista että isäukko halusi aina kuopion näyttelyihin aikanaan pois lähdön aikaan että jos joku vaikka shown järjestäisi ja kyllähän sinne aina muutama showmies jäähallin monttuun viivat veteli.
   
  Muokattu: 22.7.2019
  miguelo ja xarper tykkäävät tästä.
 11. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  "Sitä vartenhan on onneks virkavalta näiden "raggarien" varalle sakottamassa törttöilystä."

  Nyt ei xarper kyllä ymmärtänyt edellisen viestin pointtia. Virkavalta mahdollisesti kohdalle osuessaan sakottaa törttöilystä, mutta kun nämä ohjeista piittaamattomat törpöt vaarantaa koko tapahtuman nykymuodossaan. On sitten eri asia miten burnailee kun se järjestetty paraatiajo/cruising on ohi, sitten se menee omaan piikkiin ( kuten kävikin)
   
  billy the kid, Topsa-, Rautamäki ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Ee kannattais leikkiä paraatiajon aikana. Joskus ittekin jossain muussa tapahtumassa ollut letkassa kivisateessa.

  Oikeesti nykyaikana virkavalta voi lopetella nämä yleisön keskuudessa olevat ajoletkat jos yhdessä laaditut säännöt on tehtykin rikottaviksi.

  Sovittu luvallinen burnispaikka ja siihen sovitut säännöt. Sehän se o parasta. Nyt tänä vuonna sellainen tulossa myös tapahtumaan mitä itte olen järjestellyt.
   
  Topsa-, Gary Grand, Poni -69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. xarper

  xarper Gearhead

  Onhan Pieksmäelläkin paljon isoja parkkipaikkoja kaupungin sivulla teollisuusalueella jne, ja varmaan kaupungillakin, varmaan olis täälläkin mahollista järjestellä moinen Big Wheelssin aikaan.
  Liekkö byrokratiakaan iso ongelma jos ei puhuta keskustasta ja joku iso firma antaa luvan parkkipaikan käyttöön josta tehdään suljettu alue vaan?
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Oikeestaan asia ei minulle edes kuulu, kun en ollut koko tapahtumassa mutta kun yhtä pitkää taukoa lukuun ottamatta on tullut 80-luvulta ollut kiinnostunut ameriikan autoista ja tullut kierrettyä kaiken maaliman tapahtumissa ainakin nuorempana. Sekä useampia autoja tullut omistettuakin niin on tullut muodostettua mielipide ja tunneperäinen suhtautuminen asiaan. Järkevyydestä sitten voidaankin keskustella jossain toisessa asiayhteydessä.

  Yhtä kaikki, Heikki puhui viisaita, vähän niinkuin its my way or its highway. Eli jos säännöt ei käy, ole hyvä ja mene ja järjestä ihan oma tapahtuma tai siirry seuraavalle tapahtuma-alueelle jossa haluamasi akti tapahtuu. Jos joku järjestää jotain, kunnioitetaan häntä ja muita siitä organisaatiosta sekä sidosryhmiä jotka mahdollistavat tämän. Kunnioitetaan myös muita kanssaihmisiä. Paitsi mulkkuja ei tartte. Älä sinä ole mulkku.

  Renkaanpoltto ei sinällään ole minulle se juttu. Ei minua kiinnosta varsinaiset renkaan polttokisat. Kilvitettyjen autojen kiihdytyskisat on kyllä kivoja. Siinä välittyy ehkä tunne että se voisi olla realistisesti mahdollista minullekin. Jos vaan oli enemmän rahaa, enempi knowhowta, isompi talli, paremmat työkalut. Mutta teoriassa kuitenkin. Siinä farttimaililla se burnaus tietysti kuuluukin alkurituaaleihin. Samoin jos joku lippispoika kaasuttaa liikennevaloissa vieressä ja vilkuilee minuun päin niin sehän on haaste? Tosin tiisseli pickupilla jossa alkuperäisestä on korkeintaan tuplaantunut tehot, ei ihmeisiin pysty. Ei vaikka se olisikin dodge.
   
  Rautamäki, pikkupiru ja Pertti K tykkäävät tästä.
 15. hodis

  hodis 2nd gear

  On tämä vaan hieno tapahtuma puitteineen, suurta kiitosta järjestäjille! Pitää jatkossa lähteä katselemaan autoja myöhemmin, nytkin jäi osa huomiotta kun kalustoa tuli vielä pitkälle iltapäivälle.
  Meillähän on kuitenkin jotain yhteistä tummempien heimokansojen kanssa, sielläkin roikutaan hiacen ikkunoista ajon aikana? Voisiko tuon lipun myynnin laittaa nettiin tai sitten vaikka iskuryhmä myymään niitä jonottaviin autoihin?
   
 16. FF62

  FF62 2nd gear

  kiitoksia järjästäjille hieno tapahtuma.
  mut toi kumin naurattaminen .toivottavasti irtos tuheroo muutenhan tuo oli aika turhaa.
  tosin aikanaan opetetiin et pillusta ja kissanpojista ei pitä maksaa tossahan sitaä tavallaan joutu maksu hommiin.
  mut toi et eellä olia on polttanu niin olihan munkin. kasva ja aikuistu.
   
  amarillo tykkää tästä.
 17. xarper

  xarper Gearhead

  En halua aikuistua jos se noin tylsää ja vakavaa on.
   
  Mija tykkää tästä.
 18. FF62

  FF62 2nd gear

  okei ei tartte aikuistua.
  mut on varmaan hienoo olla paikallinen ja kusta omiin muroihin .ei vaan pysty ymmärtämään tuommoista toiminta tapaa.
  jos omalle puulaakille haluaa mainosta ja myrkyttää toisen vuosia tekemää työtä.
  suurin osa kunnioittaa kummiskin tapahtuman järjästäjän toivetta.
  tosin ollaan siten melko tylsiä ja vakavia.mutta kunnioitetaan muiden harrastajien toiveita.
   
  pikkupiru, ESMCB, amarillo ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. z 900

  z 900 Gearhead

  Eiko tää kommentointi täällä ole ihan turhaa hommaa,kaveri poltti kumia, poliisit rankaisi,yleisöllä oli hauskaa,kun sakko on maksettu niin rangaistus on kärsitty,eikä tämä asia kuulu oikeastaan muille??????
   
  Fuselage, Gary Grand, miguelo ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mä myös jaksan xarperin harrastuneisuutta ja autonkäyttöä edelleen kehua. Aika moni vois ottaa mallia!

  Mies joka ajaa jenkillä ympärivuotisesti on mun silmissä aikalailla korkeemmalla kuin jotkut kauniskesäpäiväviikonloppuharrastelijat.


  Autot tykkää kun niillä ajetaan, joskus voi kumikin palaa hallitusti.
   
  FiftyOne, Gary Grand, miguelo ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!