Bilteman ajoneuvokuivain 600w 29e. Tekeekö mitään?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja twincam6, 21.4.2023.

  1. twincam6

    twincam6 3rd gear

  2. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Pakkohan se on säämiskällä viimeistellä.
    Joku typy heilu tollasen kanssa tuuninkinsa ympärillä Hesan pesujonossa eikä kyllä vakuuttanu. Toki jos on 150 pituutta eikä yllä rätillä katolle...
     
  3. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Ok, lähinnä juuri sitä haen että jaksaako toi kuivata vaikka edes vahatulta pinnalta veden pois. Ennakko oletus että ei. Sitten on ihan sama suoraan säämiskällä kuivata ellei hoida hommaansa. Halpahan tuo on ja johdotonkin vielä. Mutta kun pellot on vuokrattu niin viittis paskaa kerätä jollei tee mitään.
    Huti ostoksia tulee välillä muutoinkin.
     
  4. LehtinenA

    LehtinenA 2nd gear

    Ei kannata ostaa... Jos omistat lehtipuhaltimen nii sellasel on hyvä kuivata :cool: ja on tos bilteman vehkeessä johto
     
    juko7, twincam6 ja Isamu tykkäävät tästä.
  5. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    twincam6 tykkää tästä.
  6. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Tässähän se jo tulikin, lehtipuhallin loistava laite auton kuivaamiseen. Kyllä tuollaisella akkuvehkeellä listojen raot, kahvat yms välit saa ihan kivasti kuitenkin vaikka ei koko autoa saiskaan puhallettua.
    Edit: Tuo bilteman vehje onkin verkkovirralla, katsoin olevan akkulaite.

    Säämiskät voi heittää suoraan roskiin!!
    Ihan prismasta, puuilosta jne saa kungsin kuivausliinaa joka paljon edullisempi ja rohkenen väittää olevan vähintään saman tasoinen.
     
    twincam6 tykkää tästä.
  7. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Jep. Thanks vastauksista. Kokeillaan Kungssia.
    Säämiskää käyttänyt. Kun kylmän syys sateen jälkeen etenkin viittis työntää märkää autoa talliin. Vaikka lämmin talli niin vesi lilluu pari päivää auton päällä.
     
  8. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Mulla on tuo Biltsun puhallin, kyllä sillä vedet lähtee jos maalipinta on kiiltävä (ei siis harjapesussa ja lumiharjalla matattu) ja hyvässä vahassa. Varsinkin talvella ollut kätevä kuivailla ovien välit, tiivisteet (mun auton lähelle ei semmosia silikonipuikkoja tuoda), kahvat ym ettei jäädy. Tosin, tuli just hankittua akkukäyttöinen lehtipuhallin, eli saattaa olla että Biltsun puhallin jää eläkkeelle... :D
     
  9. Concarne

    Concarne 3rd gear

    On ollut jonkin aikaa tuo käytössä. Koko maalipintaa en ole yrittänytkään tällä kuivata. Olen käyttänyt sitä puhaltamaan vedet pois ennen vahausta sellaisista raoista mihin ei kuivausliinalla pääse. Esim. peilit, maskien raot yms. Toimii tässä tarkoituksessa hyvin. Käytin ennen lehtipuhallinta mutta on tallissa käytettäväksi vähän turhan raju laite. Säämiskät voi tosiaan unohtaa. Paitsi lasipinnoilla toimivat. Sieltä Biltemastakin saa mikrokuituisen kuivausliinan mikä ei naarmuta ja imee vettä hyvin. Tai ei naarmuta kunhan ei hinkkaa sillä liinalla maalipintaa vaan kevyesti vain vetelee pinnalla. Kaksi tuollaista riittää koko auton kuivaamiseen ja kestää pesun 60 asteessa.
     
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    Oven ja lampun raot kuivaantuu yhtä hyvin rouvan tukankuivaimella. Silloin ku se ei ole kotona.
     
  11. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Hankin tällaisen bilteman puhaltimen heräteostoksena joku aika sitten ja on ihan OK kampe kuivausapuna.
    Ei tuolla isoja pintoja jaksa vedellä, mutta auttaa auton kuivaamisessa oikein hyvin ja on kevyt käytellä.
     
  12. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Meguiars:n keltainen XL-kuivauspyyhe riittää kuivaamaan helposti koko auton päältä...oven välit sekä konehuone/koneen päälinen käyttiksessä sitten Motonet:n punaisella kuivausliinalla perään.
    Paineilmaa olen käyttänyt kuivaamaan listojen rakosia jos on heti pakko vahata...muuten odotan ja vahaan vasta seuraavana päivänä.
     

Kerro tästä muillekin!