bilteman aut.öljy?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja 6.2vani, 21.12.2006.

  1. etna

    etna 1st gear

    Ainakin mun vanhat romuni on kestäny ihan hyvin, ehkä pointtina on se että pidän kiinni öljyn ja suodattimen vaihto ajoista ja kattelen mittatikkua tarpeeks usein niin moottorin kuin lootankin, nykyajan ihmiset tuppaa unohtaan uusien autojensa kanssa tämmöset pikku hommat :odroll:
     
  2. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    En lukenut koko ketjua läpi, mutta kerron erään maanlaajuisen kauppaketjun sisäänostajan kanssa käydystä keskustelusta noin viisi vuotta sitten.

    Juttu alkoi siitä kun ihmettelin mihin Pennzoilin laatikkoöljyt oli hävinneet myymälästä. Maahantuoja oli nostanut sisäänostohintaa syystä, että tämä jälleenmyyjä myi kyseistä öljyä liian halvalla. "Laatumerkkiä ei voi myydä halvalla". Niinpä Pennzoil poistui tämän ketjun valikoimista.
    Sisäänostaja kertoi, että kaikki euroopassa myytävät automaattivaihteistoöljyt valmistettiin yhdessä tehtaassa Hollannissa, myös Pennzoilit purkitettiin siellä amerikasta tulleisiin tyhjiin purkkeihin. Sanoi itse käyneensä tehtaalla hankkiessa Pennzoilille korvaavaa tuotemerkkiä. Väitti tuotantolinjan päässä olevan kaksi hanaa: toisesta täytettiin Mobilin ja erään toisen merkin, jonka nimeä ostaja ei halunnut kertoa, pullot ja toisesta sitten täytettiin muun merkkiset pullot.

    Nyt voi sitten spekuloida mikä se toinen merkki Mobilin ohella oli. Omat havainnot oli, että mm. Pennzoilin ja Euroilin tomaattiöljyt oli punaisia, Mobilin ja Bilteman kirkkaita.......
     
  3. audiq

    audiq Gearhead

    Aina kun olen Mobilia laittanut, niin punaista on öljy ollut...
     
  4. wildchild

    wildchild 1st gear

    Muistelisin että viimeksi kun ostin Biltemasta laatikko-öljyä, niin se oli punaista...
     
  5. etna

    etna 1st gear

    Joskus oli semmosta huhua etää GM ja Fordin liemet olis jotenkin erilaisia ja niitä ei sais sotkee keskenään tiärä tästä ny sitten :(
     
  6. lincci

    lincci Gearhead

    Kyllä mobilin 210 f-type ja 220 dexron 2 on ollut punaista ainaskin viimeiset 15 vuotta. Ja edelleen dexron 3 on punaista. Ja synteettinen atf myös punaista.
     
  7. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Sama pätee noihin rasvoihin elikkä vaseliineihin,vai luulitteko että kun kaupan hyllyllä on n.248(vähän ehkä liiottelin)eri merkkistä vaseliini pänikkää,että joka merkillä on oma rasva tehdas?Maailmassa on viitisen kappaletta rasvan valmistajia,jotka sitten lisäilee tilaajansa värit ja lisäaineet tarpeen mukaan. Kemia on ihmeellistä... Meni hieman tuosta alkuperäisestä aiheesta sivuun.
     
  8. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    taisin nostaa"kissan" pöydälle kun katsoo lujetujen määrää.pitäs TM saada testaamaan nämä öölit,jos vaikka kävis niinkö siinä termospullo testissä,halvin voitti :rotfl: .itte laitan ne bilteman mehut kerron heti jos tulee ongelmia.kesällä vaunun vetoa ynnä muuta.
     
  9. etna

    etna 1st gear

    TH-350:sen on kelvannu kaikki dextron luokituksen omaavat lootaöölit.Itte aikonaan tein lootarempan ja tiedän mitä loota pitää sisällään.Ei se öljy sitä lootaa tuhoo vaan lähinnäkin sen vähyys,lämpö,säädöt(TV-vaijeri alipaineet)ja se miten sitä käytetään :(
     
  10. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Kyse on luokituksista. Dextron on GM:n standardi ja Type-F Hopan. Niiden lisäaineistuksessa on eroa, joka vaikuttaa lootan toimintaan. Ja litku lisäillään autoon sen lootan vaatimusten mukaan, ei merkin.
     
  11. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    En tiedä mitä luokitusta on mun atähvä, Shellin 20litran pönikkä jossa ei lue mitään f-typestä, ei dextron 2 eikä 3. Ostin sitä kun oli tarjouksessa. Ainakin koskisen pajalla laitettu gulf oli paljon punaisempaa, myöskin vanhana kun laskin ne pois. Tämä shelli on aavistuksen ruskehtavaa, ja aina tulee haistettua tikkua kun se näyttää epäilyttävän väriseltä.
     
  12. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    :oops: Mobilin kohdalla taisi tulla muistivirhe (manuaaliöljy), mutta Bilteman tomaattiööli oli 4-5 vuotta sitten kirkasta.... muistaakseni :odroll:
    No, unohdetaan spekulointi.......
     

Kerro tästä muillekin!