Biodiesel ja jenkkinakut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja umpio, 13.4.2014.

 1. umpio

  umpio 3rd gear

  Onko kenelläkään kokemuksia kotipolttoisella ajamisesta? Naapurikunnassa on jo useamman vuoden ajeltu traktoreilla omatekoisella dieselillä, joka tehty rypsiöljystä. Common Raileihin tuota ei oikein voi tuupata, joten mikä on ameriikan ihmeissä se konetyyppi, johon ei enää oikein tuota voisi laittaa? Chevyn 6,2 varmaankin toimii, mites 6,5? Entä Cummins? Ja sitten Ford; mikä noista koneista vielä sietäisi biodieseliä?
   
 2. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Varmaan kaikki mainitsemasi ja Fordinkin koneet, jos vain moottori on varustettu perinteisellä syöttöpumpulla.
   
 3. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  chevyssä -93 asti mek.pumppu,myös 6,5
   
 4. juhamann

  juhamann 3rd gear

  Ainakin Ford 7.3 Power Stroken joistain chippivalikoimista löytyy oma ohjelmansa biodieselille.
   
 5. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Kyllä se Chevyn sähköpumppukin on "mekaaninen" .
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 7. Tai no tarkemmin luettuna toi oli paistinölyllä toimiva, joka on askeleen hankalampi luultavammin, kun vaatii paljon lämmittystä tankissa ja suodattimissa.
   
 8. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Joku kesän Valmetin traktori kiersi näyttelyissä ja kävi rypsiöljyllä, jäi vain tuoreiden munkkien haju perään. Taisi olla silloin uusi 605-4.
  Joskus kysäisin tehtaalta, että miten se lopputulos oli projektista ja missä malleissa voisi rypsiöljyä käyttää:"ei koskaan ole kokeiltu semmoista, ei mitään tietoa."
  Mutta olihan se olemassa, liekö tullut jotain ongelmia teknisesti vai byrokratian kanssa.


  Virallisen informaation mukaan kasviöljyjen glyseroli on ongelma mutta sinappiöljyllä on ajettu ilman muutoksia ja rypsiöljylläkin tiettävästi aiemminkin.
   
 9. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Glyseroli poistuu esteröimällä.
   
 10. Taitaa olla toi esteröiminen olla kotioloissa hiukan hankala prosessi?
   
 11. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Elämä on.
   
 12. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

 13. Ylellä on tämmöinen juttu tänään:

  Biodieselissä kasvava biomassa iso ongelma veneiden ja traktorien moottoreissa – "Joskus sitä on lapioitu tankista"

  Laitetaan vielä hieno kuvituskuva:

  [​IMG]

  Itselläkin on tästä kokemusta. Ex-duunipaikassa oli yksi työkone, jonka tankkiin tuli bakteeria vähän väliä. Lopulta siitä tyhjennettiin tankki ja pestiin höyrypesurilla. se taisi auttaa.

  Silloin ennen muinoin oli Volvo Pentalla semmoinen suodattimen näköinen laite, joka kai hajotti bakteerimassan silleen, että se meni polttoainejärjestelmän läpi. En enää löytänyt sitä. Onko jollain kokemusta siitä tai tai ylipäätään tästä ilmiöstä?
   
 14. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Ei biodieseliä sellaiseen moottoriin jossa polttoaine seisoo pitkän aikaa tankissa
   
 15. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  ^Vaan mikä on se merkki jossa ei ole bio-osuutta nykyään? Taitaa meinaan kaikissa olla sen 5-10%, ja sit toisissa selkeesti enempi. Seisovissa laitteissa mukava löytää se tuote jossa bio-osuutta ei olis.

  Muutama omakohtainen kokemus on tuosta kasvustosta, yhteen tutun veneen alumiiniseen tankkiin tein irrotettvan putsausluukun josta sai kasvustot putsata pois, piti melko pirullisena moottorin sammuilua pitkin kesää.

  Tuossa omassa Vanissa on kans edellisellä ollut tuota kasvustoa, ja tankin putsauksen jälkeen ei ole sitä enää löytynyt, vain kerran on ollut karkeasihdin pohjalla musta eliö. Olen kyllä joka tankilliseen laittanut Red Lineä, ja oletan että sillä on ollut postiivinen vaikutus asiaan?
   
 16. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Matkus
  Normi ilmiö laivojen pelastusveneissä, tankki täynnä dieseliä ja ajetaan kerran kuussa niin väkisin tulee noita bakteerejä. 10v sitten oli vielä pahempi mutta nykyään käytetään Grotamar82 nimistä ainetta jos pitäis ne bakteerit tappaa.
   
 17. Rannis

  Rannis 3rd gear

   
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Grotamar 82 näyttäs olevan 8.12.2018 lähtien vain ammattikäyttöön eli ei myydä kuluttajille suoraan.
   

Kerro tästä muillekin!