Blazer -99 kenkku sähkövika

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja notreal, 14.1.2019.

  1. notreal

    notreal 1st gear

    Elikkäs, ensimmäinen havainto oli, että takalasin sähkölukko ei avaudu ( pari tuntia aiemmin toimi ).
    Seuraavaksi huomasin ettei peilitkään säädy ovikytkimistä ja myös kuljettajan ovessa oleva "kaikki ovet auki / lukkoon" kytkin pimeänä. Luulin sulake viaksi muttei taida ollakkaan.
    Ovessa olevat sähköikkuna napit toimii, oven kaikki napit ei siis pimeänä.
    Kauko-ohjain avaa ja sulkee sivuovien lukot. Keskuslukolle tulee siis virta, muttei kuitenkaan toimi ovessa sijaitsevasta napista.
    Epäselvää on myös, liittyykö takaluukun ( ikkunan ) sähkölukon "pimeys" jotenkin peilien säätömoottoreiden pimentymiseen? Tässähän siis avataan takaluukun ikkunalukko sähköisesti jonka jälkeen varsinainen takaluukku aukeaa sisäpuolen kahvasta. Nyt ei vielä ole tiedossa onko takaluukun "lukko" lukitussa vai auki tilassa, lukitussa tilassa ikkunan avausnapin ei kuulukkaan toimia mutta jos on "auki" tilassa pitäisi ikkunan avautua napin painalluksella... ( olipas vaikeesti selitetty ).
    Mutta kysymys siis vihdoin, jos joku tietää onko kuljettajan ovessa sijaitsevalla "kaikki ovet lukkoon / auki" ´kytkimellä jotain yhteistä peilien säätömoottorien sähköjen kanssa, niin osaisin hahmottaa mistä yhtaikaista vikaa rupeaisin etsimään. Marko
     
  2. Rotten

    Rotten Gearhead

    Ihan ensimmäiseksi, et maajohto on kunnolla kiinni!

    Siihen miun tietotaito loppukin!

    Tekee mystisiä vikoja, ja huomaamatta joskus jäänyt ns pätevimmältäkin ihmisiltä!
    Mut sehän jo oli tarkistettu!
     
  3. notreal

    notreal 1st gear

    Huomenna olisi tarkoitus katsoa saako takaluukun oviverhouksen avattua vaikka luukku on kiinni, sitten voisin saada lisäinfoa myös sen osalta onko solenoidi rikki tms. Tämä Rotten mainitsema maajohto, tarkoitetaanko akusta lähtevää maajohtoa vai jotain muuta "maajohdinta"?
     
  4. Rotten

    Rotten Gearhead

    Joo eka se sit muut maadoitukset!
    Siis tuo ois se helpoin!
    Sähkö hommista tajuan just tuon ja et sähköhella levyn ku kääntää isoimmalle, nii vesi kattilassa kiehuu!
    Muissa tapauksissa oon sormisuussa, vaikka vahingossa ja kokeilemalla ja tuurilla parin japsin ikkunaa saanut toimimaan, mut neuvvomaan miusta ei ole, tuon enempää!
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä toi haisee jonkun sähkön katoamiselta. Tuttu ei ole tuo malli, mutta eiköhän siinäkin ole sulakkeita usemmassa paikassa... Ns. pääsulakkeet jossain konehuoneessa boksissa, ja siellä voi olla ihan hapettuma/pätkisvikaa, ei välttis palanutta sulaketta.
     
  6. notreal

    notreal 1st gear

    Sulakkeet on kaikki katsottu kahteen kertaan, rasioita löytyy kaksi. Yksi konepellin alta ja toinen kojelaudan päädystä. Ne on myös jokainen otettu irti ja liikuteltu kontakti vian poistamiseksi. Sähkökaaviota olen yrittänyt löytää netistä mutta toistaiseksi tuloksetta.
     
  7. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Johdot etuoven saranoiden välistä kunnossa?
    Murtuvat kaikissa vanhemmiten..
     
    Bukero tykkää tästä.
  8. notreal

    notreal 1st gear

    Tuo olisi loogisin vaihtoehto, kunhan saan auton talliin lämpöiseen ( raivattua auton kokoisen tilan ) niin tutkin, miten ne johtimet saisi kaivettua näkyviin tutkittaviksi.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  9. notreal

    notreal 1st gear

    Oven saranoiden väliset johdot kunnossa.
    Takaluukan sain auki sisäkautta purkamalla ja siellä sähkölukon solenoidi toimii.
    Takaoven avausnapin jännite kateissa ( sama koskee etuoven "kaikki lukot nappia).
    Tein virityksen ja otin virran takalasin pyyhkijöiltä takaoven avausnapille jne. Nyt saan takaluukun auki, mutten saa lukkoon koska pyyhkijälle tulee aina virta.
    Palautan johdotukset kunhan selviää minne virtaska on jäänyt jumiin.
    Varmaan siellä jossain joku keskuslukitukseen liittyvä rele on, luulen että sen löytäminen auttaisi taas asian selvittämistä. Sieltä lähtee virrat lukoille ja kytkimille, muta kytkimet pimentyneet...
    P.S: Tuli tämmöinen mieleen.
    Jos jollain on samanlainen auto, minua kiinnostaisi seuraava tilanne.
    Avaa lukossa olevan auton oven avaimella ja sen jälkeen koittaa onko etuoven lukon avaus "sallinut" takaluukun avauksen vai onko se edelleen lukitussa tilassa? Haen tietoa, onko etuoven lukossa jokin "mikrokytkin" joka kertoo keskuslukitukselle että autoon on menty avaimella ja takaluukun saa avata.
     
    Muokattu: 15.1.2019

Kerro tästä muillekin!