Blazer S10 vm97 bensatankki vuotaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja lassii, 31.7.2022.

 1. lassii

  lassii Gearhead

  Olipa rahaa tankata täyteen kerrankin.

  Kaupan pihassa huomasin läikän tankin kohdalla, vuoto ei ole iso joten varmaankin tankin päällä putkien liitokset tms hapertuneet.

  Siis, millainen homma tiedossa? Kontista verhoilut ja takapenkit veke niin onko alla joku luukku josta pääsee käsiksi vaiko auton alle ja tankki irti? Lienee järkevämpää selvittää onko pelkkä tankkilaite uusintalistalla vaiko onko tankki ottanut ruostetta myös.
   
 2. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Eipä siellä mitään luukkuja normaalisti ole ellei joku ole rälläkällä ryssinyt sellaista...tankki alas.

  Fuel Pump Housing eli tankkilaite on noin uudessa jo muovia, joten tuskin putket hapertuneet ruostumalla...vaihtoehtoja on monta, ehkä joku on vaihtanut pelkän pumpun ja käyttänyt vanhan tiivisteen ja lukitusrenkaan.
  Voi olla vaan että itse tankki puhki päälle kerääntyneen moskan takia tai ehkä sieltä kiinnitys pantojen alta puhki.
  Paras ottaa se tankki ensin alas ja tutkia...tilailet sitten uudet osat.

  Youtube:sta löytyy lukemattomia videoita hommasta, kannattaa katselle sieltä ensimmäiseksi, niin tiedät miten se menee.

  RockAuton sivulla on tarvittavat osat kuvineen ja RPO koodeineen ja jos joudut vaihtamaan vaikka sen tankkilaitteen, niin niitä on eri versioita riippuen autosta, siihen tarvitset ne koodit autosta...hanskalokerossa tai jossain sisällä on kooditarra.

  https://www.rockauto.com/en/catalog/chevrolet,1997,blazer,4.3l+v6,1029620,fuel+&+air
   
 3. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Taitaa olla 97 vielä peltitankki?
  Ainakin meidän 98 oli.
  2000 oli jo muovitankki.
   
 4. lassii

  lassii Gearhead

  No eipä näytä juutuubin perusteella kovin kummalliselta hommalta.

  Mitään tarraa en ole vielä autosta bongannut joten eikun ihmettelemään.

  Voiko tuon tankin fiksata jollain massalla esim vai onko kuinka tarkka tiiveydestä? Kulutus pyörii nyt jossain 15L/100km tuntumassa varmaankin mikä on kyllä liikaa tuolle ja ajo on melkein pelkkää matka-ajoa. Myös Check Engine valo palaa melko usein enkä tietenkään ole mitään koodeja lukenut.
   
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Juu peltitankkeja pitäisi olla noissa ja sen takia voikin olla ruostunut puhki kun liotettu suolassa vuosikausia.

  Youtube videot on sinänsä hyviä, mutta kaikki ei aina irtoa ja aukea välttämättä niin helposti kun videoilla...meillä alustat ja kaikenlaiset kiinnikkeet yleensä ruostuneet suolavedessä liotuksen myötä.
  Tankkeja ei kannata korjata millään massalla kuin hätätilanteessa jossain tienpäällä ollessa ja sittenkin laittasin mieluummin vaan kiinteää mäntysuopaa...bensan kanssa ei kannata leikkiä, uusi tankki jos puhki, muuten se on palopommi.
   
 6. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Ei taida mäntysuopa enään kestää nyky bensaa
   

Kerro tästä muillekin!