1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

borgeson simpukka mopariin

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja mickey, 5.7.2017.

 1. mickey

  mickey 3rd gear

  -70 charger. Mitä kaikkea osaa pitää ostaa että saa tuon nopean simpukan alkuperäisen tilalle. Óhjausakselin lyhennys pakollinen? Letkut, liittimet? Alkuperäinen pumppu vissiin käy?
   
 2. MikkoV

  MikkoV 3rd gear

  Nivel ohjausakselin ja simpukan väliin, akselista pikku pätkä pois. Helpoimmalla pääsee kun ostaa hommaan tarkoitetut letkut, ja sen borgesonin konversioniveln, pitäisi käsittääkseni käydä yksiin orggis simpukan kanssa paineiden puolesta.

  Itse laitoin keväällä, sanotaan nyt tämäkin, vaikka ko. simpukka on pieni ja kevyt alkuperäiseen verrattuna, säätömutteri ja kansi on korkeammalla kuin vakiossa, mulla meni pakosarja uusiksi.

  Letkut simpukaan on m16x1.5 kierteillä ja naaraskartiolla, jos joku osaa sanoa mistä autoista tuollaisia letkuja löytyy, saa vinkata. Itselle pitäisi ainakin paluuletku vaihtaa vielä parempi.
   
 3. Kimmo

  Kimmo Gearhead

  Tein itse tuon helpolla - ostin boksin mukana konversionivelen, niin ei tarvinnut akselia alkaa lyhentämään. Letkut otin myös Borgesonilta - joku nippa oli pielessä ja sai vaihtaa yhden letkun pään. Tuon pienen ja näppärän boksin asennus ei sitten mitään riemua ollut , kuten Mikko V edellä kertoi. Sarjaa sai nuijia huolella + snurrata yhden kulman tuosta boksista lähes kokonaan pois, jotta mahtui paikoilleen.

  Tämä yhdistelmään -69 Charger + Hemi + 2 1/4 TTI
   
 4. MikkoV

  MikkoV 3rd gear

  Itse pidin sitä konversionivelen hintaa vähän suolaisena, ja epäilin sopisiko pakosarjojen kanssa, joten otin pelkän booriholkin mikä sopii simpukalle. Towncarin tuollainen tuplaristikko liu-ulla löytyi hallilta jossa täsmäsi pituus ja akselikoko, ajattelin että tuolla ei jää ainakaan jännityksiä nivelille ja hinta sopiva :)

  Rattiputken ja akselin välistä korvasin velä sen muoviholkin sopivalla työkonelaakerilla

  Käyttökokemuksia ei vielä juuri ole, laitoin tuon kanssa vielä ne nopean ohjauksen pitkät varret, ja lopputulos on aika tarkkaan 2.5 kierrosta tapista tappiin, yleensä tuollainen on ollut aika hyvin omiin mieltymyksiin sopiva racemmissa autoissa, ktotaan miltä tuntuu tässä.


  [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  laitoin c-bodyyn borgeson ohjauksen, .... pumppu on saginaw mallia niin muistaakseni sille piti olla omat letkut olikohan pumpussa ja simpukassa eri päät tai jotain tämmöistä outoa siinä on......kiinnikkeet , pumppu, simpukka, nivel, letkut ym. löytyi uspartsilta hyllystä ja asiantunteva myyjä laittoi kaikki tarvittavat mukaan, helppo asennus =pulttaa vaan paikoilleen (niin ja se akselin lyhennys) . vakio 440 ei tarvii muokata mitään.

  mites onkos kellään väljää tuossa borgeson simpukassa ? .......sen verran on tyhjää tuossa ohjauksessa et uraisella tiellä joutuu vähä ohjailee (kulmat on säädetty just)
   
 6. Catiska

  Catiska 2nd gear

  Omassa ei ole yhtään väljää. Oletko varma että väljä on simpukassa eikä nivelissä, laakereissa tai jopa simpukan kiinnityksissä?
   
 7. hzemax

  hzemax 3rd gear

  Vähän toki offtopic, mutta foordin police intrtceptorissa ( 04 ) on "vähän" vastaava hässäkkä, ja konttorilla vittuilivat jo valmiiksi ettei tollasia saa voideltua, ku ei oo nippaa missään.

  Että tollasta vaan meinasin.
   
  xarper tykkää tästä.
 8. hzemax

  hzemax 3rd gear

 9. hzemax

  hzemax 3rd gear

  Vähän oon vaan tippakannulla ja moottoriöljyllä voidellu,,, karmeeta hässäkkää.o_O
   
 10. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  kyllä se minun mielestä simpukassa välys...konehuoneesta jos käsin pyörittää akselista niin välys on simpukassa, sama välys löytyy luonnollisesti ratista eikä muutu vaikka laittaa pyörimään. ollut alusta pitäen sama ...
   
 11. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  nii ja sitten tuo ohjaus tuntuma borgesonilla on kylä cruisailussa vähän "jäykkä" ....matka ajossa miellyttävämpi, alkuperäisen tehostus paljon kevyempi.
   
 12. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Nämähän on vähän makuasioita. Roadmaster Heinolassa korjasi Polaran orkkis simpukan. Itse hommasin korjaussarjan laakereineen ja laittoivat pajalla kuntoon. Nyt on H Y V Ä!
   

Kerro tästä muillekin!