Buick 1954-1956

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Bruno59, 2.3.2014.

  1. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

  2. J-peg

    J-peg Gearhead

    Kyllähän sinä on pesunappi keskellä. Sepäs meni sitten hankalaksi, jostain kun näkisi millanen se työkalu on..
     
  3. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Hyvä Bruno, että sait valokatkaisija pelaamaan!

    Pyyhkijöiden katkaisijaan en tarvinnut erikoistyökaluja. Pesunappi lähtee ihan varovasti pihdeillä vetämällä irti, sen jälkeen tipahtaa nuo muutkin säätimet pois. Niiden alla on semmonen jännä mutteri, sen poistamalla kytkytin irtoaa. Sen mutterin saa ihan ruuvimeisselillä tai ohkasilla kärkipihdeillä pyöräytettyä irti.

    EDIT: Tollanen on se mutteri: https://www.dropbox.com/s/0cjkkypdnq9m1 ... 133718.jpg
     
  4. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Ollaan me aika asentajia :D Vaikutti hankalalta noissa ohjeissa, hyvä että sait homman hoidettua
     
  5. J-peg

    J-peg Gearhead

    Kiitoksia jälleen kerran! Pitää kokeilla pääsiäisen jälkeen.
     
  6. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

  7. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Tuulilasin pesuvehkeet (lasikannu ja korkki-pumppu) löytyykö jollain vaikka toimimatonta-toimivaa, saa tarjota
     
  8. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Pari viikkoa takaperin laitoin takasin sähkösen tilalle tuon alkuperäisen bensapumpun, kun sen kunnostelin talven aikaan. Paljon mukavemmin soppa riittää nyt, kiihtyykin jotenkin vaivattomammin. Samalla vaihdoin pumppu-kaasari välin kupariputkeksi, niin onpahan yksi pätkä vähemmän kumiletkua vaihdettavana joka kesä. :)

    Tänään sitten kokeilin tuota alkuperäistä pyyhkijöiden moottoria. Moottori kyllä sutkutti juuri niinkun pitikin, ainut probleema on katkaisjassa. Se vaijeri joka säätää pumppua päälle/pois, ei liiku kun yhteen suuntaan, eli päälle. Katkaisijan sisällä oeva ratas vaan raksuttaa ympäri tyhjää, kun yrittää off-asentoon kääntää. Vissiin se ratas katkaisijan sisältä porsinut. Pitää ruvea selailemaan, saisiko uutta vaijeri/ratashässäkkää vai ostattaako koko kytkimen. Leuhka homma olis saada nuo alkuperäset systeemit toimimaan. :)
     
  9. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Löytyi syyllinen pyyhkijöiden katkaisija toimimattomuuteen, boorit menneet aika tasaseksi tuosta vääntimestä:

    https://www.dropbox.com/s/3k3e8er0ahyi5 ... 163924.jpg

    Jotain sekoitemetallia vaikuttais olevan tuo nippeli, pitää kattoa viikonloppuna saisko tehtyä koko tapin uuden, vai onnistuisko kikkailla vain uudet boorit tuohon. Jos saisi jollain eväällä täytettyä vähän, ja viilais uudet boorit siihen? Olisko kellään muita ideoita? Vai onko helpompi pultista tms. Tehdä kokonaan uusi?

    Sori typot, koskettelunäytöllä kirjottelen.
     
  10. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Onhan tossa puuhaa viikonlopuksi ;)kummasti on kulunut mulla kun toi ei vaadi edes voimaa kun kääntää, en osaa tohon neuvoja antaa

    Itellä sähköt kunnostettu, kaikki valot kojetaulussa toimii, paitsi vilkun merkkivalot, olisko rele shaissena, ulkona palaa kuitenkin

    Etuoven (kuskin) lasin stopperit säädin kohdallee ei kolise enään. Samalla kun otin ovipahvin pois tuli katsottua pellit ja eipä löytynyt ruostetta, Jesh !

    Pyörät tasapainotettu, uudemmat oli eturenkaat vuodelta -85 heh takarenkaista ei tiedä no mut sut ok nyt tasapainossa, uusia pitää ruveta hakemaan, en ole vielä päättänyt laitanko valkosivut vai sitten uudenmalliset kumekset ja vanteet, mitäs sanoo raati ? kummat sopis paremmin ? vähän rodi meininki vai old school

    Rengasliikkeessä katsoin ohjaus osat ja ei ollut väljää kun oikeanpuolen vakaajan "pultissa" joka tulee tankoon ja pyörän ripustukseen kiinni, pitää kysyä löytyiskö Partsilta, jos ei niin 18 $ saa old buick partsista tai Bobilta
     
  11. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Kyllähän valkosivut on aina rock :) Mutta onhan "oikeat" renkaat huomattavasti mukavemmat ajaa.

    Rockautossa oli nuo vakaajan pitkät pultit + ne kumipallerot ihan muutaman dollarin. Mutta eihän tuossa nyt konkurssia tule, ottaa ne sitten mistä vaan :D Jos en ihan väärin muista, niin itse muuten saatoin tilata niitä parit kappaleet rokkiautosta, toisethan niistä toki joutaa, huomenna varmistelen vielä onko niitä useammat.

    Tein tuohon nippeliin kemiallisella metallilla tuommosen kakun, ja viilahommina kokeilen boorit tehdä. Katotaan nyt kestääkö, eipä ole koskaan aiemmin vielä tarvinnut tuosta aineesta mitään tehdä. Jos ei kestä, niin veistelen pultista tms. Uuden koko nippelssonin.

    EDIT: Paskan marjat se kemiallinen metalli mitään kestänyt tässä sovelluksessa. On vähän liian haperoa noin pieniä booreja siitä tehdä. Huomenna siis rälläkkä ja dremeli laulamaa uuden nippelin teon merkeissä. :) Tulipahan kokeiltua!
     
  12. J-peg

    J-peg Gearhead

    Tuo navan halkaisija (ainakin 54:ssa) on sen verran suuri, n. 86mm että vaikeuttaa oleellisesti vanteiden hankintaa. Joo, mulla on tarkoitus pilata ulkonäkö uusilla vanteilla, kunhan vaan jostain löydän sopivat.
     
  13. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Ok kiitti, noissa mun peltivalsseissa on heittoa ja keskireikä parissa kulunut, täytyypä ziikaa mitä laittais.

    Ajattelin lähteä näyttämään Buickille Porvoota (Porvoo cruising)pestä pitäis ekaks, vaimokaan ei ole nyt auttamassa. Heh voipi mennä myöhään

    Jokos nippeli on sorvattu ?
     
  14. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Ei mulla Bruno ollutkaan ylimääräisiä niitä vakaajan pulttipalleroita. Kaks rasiaa niitä oli, niinkun muistin, mut ne olikin yksittäispakattuja. :odroll: Noh, ei ne jokatapauksessa kalliita ole. :)

    Nippeli alkais olemaan yllättävän hyvällä mallilla, on vielä toivoa saada siitä toimiva. 8) Laitoin sen porakoneeseen kiinni ja viilan kanssa "sorvasin" sen tasaseksi ja pyöräytin siihen vinoimmat kierteet, jotka olen tähän mennesä koskaan tehnyt :poff:
    Sitten mutteri lyhkäsen pinnapultin päähän kiinni porakoneeseen ja pora pyörimään ja rälläkällä kulmat pois, viilalla ja hiomapaperilla viimeistely ja merkkasin uusien boorien paikat. Raakamuodon tein vaan viilalla ja rautasahalla, huomisen homma olis viimeistellä pikkuviiloilla boorit semmoseks, että ne mahtuu tuonne katkasijan sisään ja hoitaa hommansa. :)

    Kuvia nippelihommasta: https://www.dropbox.com/s/c6cfdrl6p7f8w ... 183338.jpg
    https://www.dropbox.com/s/6wevulpyr97zm ... 183346.jpg
    https://www.dropbox.com/s/vw0eoqqvhkkx3 ... 192009.jpg
     
  15. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Kuka en sorvia tarvitsee kun noin saa noin hyvää ihan käsipelillä
    Hienoja autoja oli Porvoossa ja hyvin porukkaa.

    Hyvin Buickki kulki ja pari frendiä kyydissä ensi kertaa noin "vanhassa" biilissä

    Tappiota reissusta katkennut mittarin vaijeri, eikun rockautoon shoppaamaan
     
  16. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Tänään katsastuksessa, pikku huomautuksia tuli
    Vakaajan tappi edestä ja kumit, olikin tiedossa. Takavakaajasta toinen pultti puuttu (kiinnitys) ja olkavarressa oikeassa löysää hiukka, vois mennä rasvalla, mut mistä noita olkavarsia löytäisi ?

    Niin ja pissapoika pitää viritellä, inssi sano laita jotain joka nyt vähän suihkii vettä

    Ei paha ja pohja tosi hyvässä kunnossa, ei oo ruostetta ei :)
     
  17. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Onpa kumma kun pissapojasta narisi. Mulle ei ole sanonut inssi mitään. Tosin omassa autossa ei varmaan moista kapinetta ole koskaan ollutkaan.

    Tänään tein tämmösen: https://www.dropbox.com/s/zyhoyi5lkuraq91/Kytkis.jpg


    Ärsytti mustavalkokuvasta seurailla noita värejä, piirtelin sitten paintilla viivoille värit. :D Kopsatkaa ihmeessä itsellenne vapaaseen käyttöön, jos koette selkeämmäksi. :)
     
  18. Bruno59

    Bruno59 3rd gear

    Vuonna -60 tuli pakolliseksi pisaspoika ja myös jälkiasennettuna vanhempiin malleihin
    Mites toi olkavarsi menee, eikös siellä ole jotkut tapit ? yritin manuaalista tavata, mut ei tajuu
     
  19. Flash

    Flash 3rd gear

    On kyllä ihan katsurista kiinni vaatiiko pissapoikaa ton ikäseen vehkeeseen, ei mulla ainakaan oo koskaan kaivanneet moista.
    Mut tossa yks esimerkki linkki millasella setillä homma lienee kohtuu kivuton toteuttaa?:

    http://www.ebay.com.au/itm/Windscreen-W ... 1145524441
     
  20. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Pöljältähän tuo kuulostaa, että väkisin pitäs laittaa jos ei ole koskaan ollutkaan.

    Rockautosta mm. saa ton King pin setin. Ymmärtäisin, että sulla on ne huonona. Flashilta voit kysellä lisää niiden vaihtamisesta. :)
     

Kerro tästä muillekin!