Buick Grand National -juttu Mobilistissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja PauliP, 10.5.2007.

 1. PauliP

  PauliP 1st gear

  Kiitti kuvasta ja linkeistä (ainakin eka Nascar linkki on hyvä) asianomaisille ja Kolelle vanteiden lainasta. OldTimerissä oli toinenkin orkkisturbomoottorinen Sport Coupe, punainen ja vuosimallia 79. Se majailee Mikkelissä.

  Poika katsasti ja rekisteröi, omiin nimiinsä. On se niillä orkkis turbinewheels:llä aika nössön näköinen verrattuna noihin Kolen vanteisiin.
   
 2. mhj

  mhj 1st gear

  Näköjään toi mun ottama PauliP:n auton kuva on linkitetty tännekin. Enpä tiennyt omistajaa, kun autoa kävin ihmettelemässä. Se punainen jäi mulla näkemättä, kuulin vaan, että sellainenkin paikalla oli ollut.
  Kuvien laatuhan ei ole häävi, mutta jos PauliP vaikka haluat alkup. kuvat itsellesi, niin laita vaikka YV:tä.
   
 3. MadMike

  MadMike Gearhead

  Racingissa ei ole varaa olla merkkiuskollinen.
  Ja toisaalta ei V6lla pääse kisaamaan Nascariin vaikka haluisi edes vaparina.
   
 4. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Enpähän ole rata-autoiluunkaan niin perehtynyt, joten mietiskelin Autot -Cars -DVD:tä katsellessa, että mitenkäs siellä on Piston Cupissa ilmiselvä buick regal mukana mutta siitä on siis V8-kilpaversio ollut. Sehän selittääkin sitten kaiken.

  Paitsi että Salama McQueenin merkki on minulle edelleen epäselvä :odroll:


  Tätä disneyn animaatiota on meillä katsottu joulun jälkeen lähes joka päivä. :-?
   
 5. MadMike

  MadMike Gearhead

  Mistäs luulit että Grand National nimitys tuli...
  Winston Cup Grand National series, sponsorin RJ Reynoldsin/Winstonin mukaan a.k.a Nascar.
  http://www.winstoncupmuseum.com/

  Autoja sanottiin tuolloin kun itse noita katselin livenä Winston Cuppereiksi ja kuskeja Winston Grand National kuskeiksi koska tuolloin oltiin ns. big league kuskeja.
  Nykyään sarja on Nextel Cup.
  Muita Grand National kuskeja on esim Busch Grand National kuskit jotka ajaa pykälää alempaa sarjaa, sitä jossa itse ruuvvailin joskus 20+v sitten ja jossa silloin ajoi mm 1992 Nascarin mestari Alan Kulwicki ja jossa ekaa kertaa 1984 nähtiin V6 kärkikahinoissa...Alan Kulwickin Hooters Thunderbirdissä.

  Salama on mysteeri.
  Daytona Cobrakaan se ei voi olla eikä Viper..ehkä esikuvaa ei ole.

  Edit: Oisko Salama sittenkin Mustang ??
   
 6. 57 Firedome

  57 Firedome Gearhead

  Opetetaanhan siinä lapsille jo, että sellaiset iso siipiset autot pääsee maaliin vain työntämällä 8) :rotfl: Väheksymättä mitenkään mitään runnereita tai muita tuuninki laitteita. 6v. poikani vain liikenteessä nähdessään ison takasiiven, kysyi jotta pitääköhän tuotakin kohta työntää? :rotfl: :rotfl:
   
 7. buick8791

  buick8791 1st gear

  Jop jop, säännöt on säännöt, joita tehdään jonkun intressitahon ja kaavan mukaan. Näin se on melkein aina ollut ja niin on jatkossakin; joka lajissa.

  Noista "ääninautinnoista" vielä, että B- ryhmäläinen BDA Esko oli ylivoimainen joskus ko. ääniasiassa, verrattuna vaikka saman ryhmän Quattro Audiin silloin joskus. Makuasioita tietty ja nyt ei ole enää kuuloakaan liikaa tuohon arviointiin.
   
 8. MadMike

  MadMike Gearhead

  ääniasioista mikään ei voita Porsche 911 RS/Rn ääntä paitsi 917Possu...maalla...
  Vedessä sitten on tiukkaa taistoa Lambon ja Mercruiserin välillä...
   
 9. MadMike

  MadMike Gearhead

  Terävä poika sulla..mopareissahan noita siipiä on viljelty ihan 60 luvun lopulle asti.
   
 10. Lava-Ripa

  Lava-Ripa 1st gear

  Juu, kulki tuon vuotavalla bensasuuttimen o-renkaalla. Parhaimmillaan meni 15 pintaan, joku maanantaiversio varmaan... tai ehkä se oli kuskista kiinni.

  Kaikkea ei kannata uskoa mitä lehdissä kirjoitellaan. Ilola olis voinut tarkistaa faktat ennen kuin kyseinen Mobilisti meni painoon. Buick on ollut mun nimissä vuodesta ´95 ja yo-kirjoitukset oli ´88, eli se siitä ylioppilaslahjasta.
  Lisäksi maksoin siitä aikoinaan ihan käyvän 8-vuotiaan GN:n hinnan, eli se siitä lahjasta.

  Kyllähän sitä isänkin autolla mielellään ajelee, varsinkin jos se on GN, niinhän MadMikekin käsittääkseni teki kun pesi Buickin "Corvetellaan".
  Jaksaa poika muistella sitä varmaan vielä vanhainkodissakin... Buickihan tosiaan oli aivan vakio, Vette tuskin. GN:n koneen tehot muuten pystyi tuplaamaan konetta avaamatta...

  Pikaisesti yritin lueskella mitä aiheesta on kirjoiteltu, mutta riitelykohdat hypin ainakin yli. Sen verran kyseisestä "ylioppilas-Buickista" että se odottaa tallissa parempia aikoja. Pitää tuo paitabisnes saada ensin rullaamaan vähän paremmin. Näillä näkymin targa-katto jää paikalleen, siitäkin joku taisi mainita. Kori tosin tulee jäykemmäksi ja potkua lisää.
   
 11. guru

  guru Gearhead

  miten niin se salama on epäselvä onkos kaikki kattonu sen suomiversion vai hä

  sen lisäksi et tää kilpilia auto meikataan 53 corveten näköseks niin
  kohdassa missä porshe kertoo rakkaudestaan paikkaan tää tahvo
  lykkää väliin corvetteen olikohan toi tarpeeks sekavasti kirjotettu?
   
 12. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Syvimmät pahoitteluni asiavirheistä tekstissä. Ihan omasta päästäni en tosin sitä ylioppilasjuttua voinut keksiä, jostakin vanhoista, vuosien takaisista turinoista se on mieleen jäänyt.
  Lisäksi tuo osa isoa Buick-artikkelikokonaisuutta oli osin tarkoituksella muokattu hieman viihdyttävämmäksi lukea, eli kaikki taustat ei ole kirkossa kuulutettuja. Kaikki tosin on jollakin tasolla jossakin vaiheessa faktoina esitettyjä.
  Anteeksi siis Risto, ylioppilasjutun sävyn ei missään nimessä ollut tarkoitus olla sinua vähättelevä, tai "pappa betalar"-tyyppinen, vaan osa glamouria tihkuvaa autonhankintatarinaa.

  Tero Ilola
   
 13. Lava-Ripa

  Lava-Ripa 1st gear

  Ei mitään Tero, täytyi vaan korjata faktat kun tuo yo-juttu on näköjään jäänyt elämään. Lahjajuttu tais olla Arossa jotain huulenheittoa kun osto osui samaan ajankohtaan. Ja piti Buickilla mennä aikoinaan kirjoituksiinkin kun se oli tomaatti ja vasen jalka paketissa.
  Olihan tarinassa sen verran tottakin että autoista ei niinkään kiinnostunut isäukko saatiin vaihtamaan vanha Mersu uuteen Buickiin! Ja sehän on paljon se.
  Hyvä juttuhan se oli. Mukava yllätys kun lehtihyllyjen ohi kävellessä kannessa komeili GN. Joka muuten näyttää olevan juuri Nettiautossa kaupan. Jokos sulla se yksilö on ollut, jos ei niin osta pois kuleksimasta.
  P.S. Menee tosiaan vielä muutama vuosi ennen kuin pääsen Buickilla teille kylään kuten joskus oli puhetta...
   
 14. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  :rotfl: :rotfl: Mikä Corvette vs. GN topikki... :lol:
   

Kerro tästä muillekin!