Buick Park Avenue `91 ei tuota bensaa koneelle

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja buick87gnbl, 17.9.2019.

 1. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Kyseisessä autossa on polttoaineeen puute koneelle eli tule mitään suuttimien reilille. Auto seissyt kuukausia uuden bensapumpun kera ja kohtuu vähällä bensatankillisella. Bensamittari näyttää, että jotakin on tankissa.

  En pysty kuulemaan, praimaako pumppu, ku kääntää virrat päälle(kuuroko olen).

  Eli kysymys, missä on pumpun priming- piuha konehuoneessa, josta voi syöttää jännitettä pumpulle eli joka ohittaa muun pumpun syöttöjännitteen?

  Akun ja sisäpuolen fenderin välissä on johtosarjasta tuleva punainen piuha, jonka päässä on vihreä yksnapanen liitin. Onko se se ja siihenkö syötetään akun navalta jännite? Chiltonin manuaali kertoo kyllä johdon värin olevan vihreä, muttei kerro paljon muuta.
   
 2. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Mun mielestä noista pitäs löytyä aldl-töpselistä bensapumpun piuha.
  Toki Buickista mitään tiedä, mutta useinhan noissa on tavallaan kolme eri systeemiä, jotka käyttää pumppua. Primerointi ajastinälyllä, rele startin aikana ja öp-kytkin käynnissä.
   
 3. J.J

  J.J 3rd gear

 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Aldl töpseli on kuskin jalkatilassa kojelaudan alareunassa. Ja plussaa.
  [​IMG]
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Näköjään sama kuin tbi vehkeissä.
   
 6. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Jos se mutikka on oikeesti kondensaattori niin se on varmaan tarkoitettu estämään kipinöinti. Bensa ja kipinä ei hyvä....... Sori ku "vahingossa kirjoittelen topiikkiin joka sattui kiinnostamaan ;) "
  Noi sähköhärpäkkeet on vaan niin mystisiä tällääselle sekatyömiehelle.
   
 7. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Sähkömoottori kipinöi aina, oli konkkaa tai ei, bensalle riittävästi. Tankkimittarin anturikin tekee sen. Ettei mitään kuitenkaan tapahdu, johtuu ihan muusta.
   

Kerro tästä muillekin!