Buickin jarrut pihisee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja jontsa, 9.10.2004.

  1. jontsa

    jontsa Gearhead

    Auto on -70 skylark ja kun auton käydessä painaa jarrua, jostain kuuluu pihinää mikä tuskin on normaalia? Poljin painuu melkein pohjaan asti ja jarrut tuntuu hieman laiskoilta vaikka auton saakin pysähtymään ok. Auton ollessa sammuksissa poljin ei painu juuri yhtään kuten pitäisikin. Silmämääräisesti on yritetty hakea aiheuttajaa/vuotoja mutta mitään ei näy ja nestettä pitäisi olla tarpeeksi.

    Seuraavana olisi tarkoitus tutkia ongelmaa vähän perusteellisemmin mutta jos jollain on antaa vinkkiä mistä aiheuttajaa kannattaa ensiksi hakea niin ei tarvitsisi ihan sokkona lähteä hommaan :)
     
  2. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Ömm... tehostin/pääsylinteri kannattaisi varmaan tarkistaa :)
     
  3. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    Kuulostaa vähän esim. alipainetehostimen kalvon vuodolta. Tällöin usein myös jarrupolkimen painaminen aiheuttaa pientä muutosta/häiriötä tyhjäkäyntiin (haukkaa ylimääräistä happea tehostajan kautta). Tehostimen pitäisi myös riittää pariin jarrutukseen koneen sammuttua; jos poljin on jäykkä välittömästi moottorin sammutuksen jälkeen niin jäljet johtavat myöskin tuonne tehostajan suuntaan. Voisi myös kokeilla puristaa alipaineletkua lyttyyn koneen käydessä; jos tyhjäkäynti muuttuu niin siellä on jonkinasteinen vuoto.
     
  4. hansa

    hansa 1st gear

    näin on
     
  5. jontsa

    jontsa Gearhead

    Kiitoksia vinkeistä. Otetaan tehostin pöydälle ja katsotaan mitä löytyy :)
     

Kerro tästä muillekin!