Buickin sähköantenni ei nouse lokasuojasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Big_Easy, 10.8.2008.

  1. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Kyseessä 80 lukusen Electran 3 napanen teleskooppiantenni.

    Mitenkähän tota ohjataan? Johdot oli jääneet ilmastoinnin puhaltimen kopan väliin ja puhallin oli syönyt piuhat katki, kun sitten korjasin johdot, niin antenni kiskas ittensä lokariin jemmaan, eikä nouse enää vaikka radiossa on virrat päällä.

    En oo varma onko radioon kytketty sitä johtoakaan jonka kuuluis tuo antenni nostaa, mutta voiko sen saada jotenkin "käsin" ylös syöttämällä johonki johtoihin sähköä?
     
  2. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Juuri siihen radioon tulevaan johtoon kun syöttää +12v, antennin tulisi nousta.
     
  3. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    joo se on se "ohjaava" johto. sille kun syöttää virtaa niin antenni nousee ja kun virta katkeaa, osaa antenni mennä itsekseen piiloon.
     
  4. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Osaisko joku vielä kertoa minkä värinen se ohjaava johto on? Koitin kurkata radion taakse, ja oli pinkki ja musta johto irrallisina. Ilmeisesti toinen niistä?

    Onko radioissa yleensä joku oma liitin mihin toi antenin piuha pitäis kytkee? Vai kytkenkö suoraan virtalukosta tulevaan +12V johtoon?
     

Kerro tästä muillekin!