Cadillac 472 / 500 opas

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja arttu, 4.2.2017.

  1. arttu

    arttu Gearhead

    Jo on aikoihin eletty, pitihän sitä sotkeutua GM:n lippulaivadivisioonaan oikein kunnolla, nimittäin pihassa seisoo '74 Coupe 'ville 472 cid koneella. Kaunis kokonaisuus, täytyy myöntää. Mutta pellin alta kuuluu huolestuttavaa kolkotusta, eli osiksi pitäisi mylly laittaa... No eihän siinä ihmeempiä, jakoavain heilumaan ja avot pata on auki, muttamutta kuka zeesus sitä saa kasaan ilman kunnon manuaalin apua? Eli kysymys kuuluu; onko 472 /500 "käkkylään" olemassa mitään järkevää korjausopasta, lukuunottamatta GM:n alkuperäisiä kirjoja? Yllätyin kovasti, ettei pikaisen googletuksen seurauksena ollut juuri mitään tarjolla.. :(
     
  2. GBS

    GBS 3rd gear

    Orkkis manuaalit vaan iipäystä. Ne on parhaat. Ja luultavimmin nostaja/ nostajat naputtaa. Jenkkifoorumeilla löytyy tietoa ja tarinaa ko. Moottoreista.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nostaja siellä naputtaa jos csg-5. Terv rekisteröintikatsastaja.
     
  4. arttu

    arttu Gearhead

    Kiitos kommenteista. Täytyypä iipäytä selailla..

    Kyllä on csg-5. Mun korvaan kuulostaa alakerralta, itellä oli ihan vastaava soundi chevan lt-1 koneessa ja kyl kampiakseli meni siinä vaihtoon.. Mutta aika näyttää, kunhan pääsee sen kimppuun.
    Tietääkö herra rekisteröintikatsastaja että tuliko tämä caddy ruotsista vai rapakon takaa? Toisaalta kai se on ihan Detroitista tullut ;) mutta kävikö se länsinaapurissa välillä..
     
  5. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Miksei tehtaan korjausopas käy? Niitä saa CD muodossa.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Rapakon takaa latviaan jossa ollut jonkun aikaa. Latvian kilvillä oli kun sen rekkasin ja tullasin. Helsingistä hain missä oli ollut varastoituna myös jonkun vuoden.


    Syksyllä tuli toi sama ongelma mulle. Tein kunnon dsl huuhtelut koneeseen pari kertaa ja hiljeni täysin. Se on tosi pahalta kuulostava kalkattava ääni i know.

    Imusarjassahan ei vesikanavia ole joten äkkiä sen irti ottaa ja tsekkaa nostajat. Jos ei nyt sattumalta ole eri vika.


    Piti vaihtaa mun siihen mutta kun hiljeni täysin niin aattelin ajella ja sitten tuli myyntiaikeet ym. Sillon ei naputellut.


    Ilmastointiki kai toimis kun sais mämmit sisälle kun sen kanssa tahein. Kompura pyöri ym.


    Jos tulee muuta kysyttävää niin kysy vaan niin vastaan minkä muistan :)

    Latviassa siihen neuvosto/tsekkoslovakialaiset umpiot laitettu, aika pikantti yksityiskohta.



    Puristukset katoin myös ja oli iskussa eikä venakopissakaan ollut paskaa.
     
  7. arttu

    arttu Gearhead

    Kylläpä tuli kovasti faktaa caddystä, kiitos!

    Täytyypä tosiaan aloittaa maltillisesti moottorin yläkerrasta. Tällä hetkellä se ei edes jaksa käydä kaikilla sylintereillä, joten lieneekö joku nokka sitten sileänä..

    Suhteellisen siisti kokonaisuus on tämä muuten, mutta kosmeettisesti häiritsee eniten vinyylikaton alalistan uupuminen, voi olla hankala löydettävä.. Jos on jäänyt jotain tehtaan manuaaleja / pisteosia niin olen kiinnostunut..
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Oho ei kuulosta samalta autolta! Eikai egrrän ilmapumppua kytketty takaisin? Sen takaisku tms paskana ja se päällä paukutti putkeen ym paskaa.


    Vieläkö naapurin ukon nahkatakkia on etupenkin paikkana vai onko se verhoiltu kunnolla? :D


    Sytkäpuolen uusin ja kaasarinkin putsasin ja laitoin tehtaan ohjeisiin korjausoppaan avulla. Opas oli mulla lainassa vaan mutta on kyllä hyvä auton kanssa. Ostaisin koko auton oppaan siis missä alipaine ja sähkökaaviot ym. Musta nippeliteppo myi sitä 40-50€? Just tän ikänen ja cdv sisälty + moottori.



    E: osta tää et muuta tarvi http://www.nippelit.fi/2nd/html/default.asp?id=9950&p_id=5191&editmode=showprod
     
  9. arttu

    arttu Gearhead

    Moi taas!

    En ole vielä tutkinut tota ilmapumppua, mutta epäilenpä väkevästi, ettei se siitä oo. Jotain autolle on koitettu kötöstellä kun kaasarikin vaihdettu edelprokkiin ja pakoputki mallia loud'n proud.. Penkki on rikki joten verhoiltavaks laitettava...hmm..harmi ettei sitä nahkatakkia siihen jätetty. :=)

    Kyllä meinaan edellämainitun oppaan hankkia jokatapauksessa. Kiitti linkistä!
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Edelbrockiin? Mitä vittua. Ostitko autopolarilta vai joltain muulta?

    Putki jäi multa. Aika karskit äänet siinä, ei kovat mutta kuulostaa vähän oudolta. Orig putkella kun ei kuullut edes että se kävi mikä nyt sekään ollut huono.
     
  11. arttu

    arttu Gearhead

    No tietty kun on käyntihäiriötä ollu niin joku tuumannu että mikä tuo tuommonen rossesteri siellä oikkuilee... Tietäähän näitä. Ei sitä tiedä vaikka väsäis ihan tuplaputkostoa tähän.
     

Kerro tästä muillekin!