Caltracsit narisee.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja fsvaasam, 15.5.2019.

  1. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Tuli talvella asenneltua Calvertin jouset ja linkit autoon ja nyt kuukauden ajon jälkeen narisee jousen etupään silmukat vittumaisesti. Mukanahan tuli oma rasva kyseiseen paikkaan mutta ei se kuukautta pidempään auttanut. Onko muut törmännyt samaan ongelmaan ja mikä vaivaan autta?
     
  2. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Ei ole vissiin Calvertin jouset pitäneet ääntä kellään vastauksista päätellen.
    Ehkä mun päivittäinen kesäajo kelissä kuin kelissä altistaa vähän enemmän kuin muilla, mutta jonkunlaiseen ratkaisuun päädyin.

    Laitoin Calvertille viestiä varmuuden vuoks vaikka olin jo päätöksen tehnyt. Kysyin onko OK porata jousen silmukkaan reikä ja laittaa rasvanippa siihen. Sanoivat että ovat kuulleet joidenkin tehneen niin eikä huonoa palautetta ole vielä tullut.

    Poraaminen oli ihan ok tuoreella 5mm koboltti terällä ja käsiporalla kun piti kierrokset pienenä. Tuli ihan jopa pitkää lastuakin. Vittumaisempi oli tehdä M6 kierre siihen. Uus rukon kaks tappinen sarja ja meinas purra niin pirusti kiinni sitkeyden takia vaikka kokeilin leikkuuöljyä ja vaseliinia voiteena. Kyllä siihen kierre tuli että nippa pysyy.


    https://www.flickr.com/photos/181730766@N05/47972928192/in/dateposted-public/
     
  3. GBS

    GBS 2nd gear

    Tuotanoinnii. Eiks tuo ulompi kuulu olla kiintee? Kai sää porasit sinne sisempään holkkiin saakka? Eiks se siinä välis oo se liike jos muistan oikein.
     
  4. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Ite oon haaveillu tollasista tukitangoista! Mistähän kannattais tollaiseen erikoiseen käkkylään ettimään noita osia? Mistäähän ei valmiiksi saa tollaisia. Tukis hiton hyvin yksilehtisiä jousia.
     
  5. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Juu tuo silmukassa oleva alumiiniholkki on prässätty ja piti porata läpi alumiinistakin että rasva menee sinne niveltapille asti. Aika näyttää miten käy mutta ainakin nlgi 0 rasva sinne upposi prässillä mukavasti.
     
  6. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Niin ja mainittakoon että jouset irrallaan porailin.
     
  7. GBS

    GBS 2nd gear

  8. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  9. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Tottahan tuo että kyseinen viritelmä maavaraa ryöstää ja varsinkin matalassa autossa hirvittää jos ajelee muuallakin kuin radalla.
    Mulla on 2" vakiota matalampi auto ja linkkikolmioihin jäi maavaraa 7omm. Näytti niin törskiltä että laikkasin kolmioista ylimääriset suosiolla veke niin maavaraa on nyt 130mm. Ei pitäis jäädä taka-akseli kanttariin vaikka tulis tilanne.

    Narinat katos ainakin toistaiseksi ja kokeilin ekaa kertaa tänään linkkejä street radialien kanssa. Aika lussun tuntuinen auto kun ei meinaa millään enää sutia. Pitäis tehdä vielä lisäpunttia peräkonttiin ja viikon päästä malmille kokeilemaan paraniko 60ft yhtään. Onhan tässä vielä viikko aikaa saada jotain rikki. :confused:
     
    Vermilion tykkää tästä.
  10. GBS

    GBS 2nd gear

    Siellä nähdään.....
     

Kerro tästä muillekin!