Camaro ei lataa kylmänä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja -nikke-, 12.6.2011.

  1. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Vuos sitte meni uusiks konehuoneesta virtajohdot kaikkine liittimineen, maadotukset, akku, laturi ja startti. Luulin et nyt riitti virtaongelmat vähäks aikaa :odroll:

    Nyt sit yks aamu töihin lähtiessä huomasin että ei lataa. Saa ajaa 3-5km ennenkun alkaa volttimittarin viisari värähtelemään. Välillä värähtelee sit jo ylijännitteenkin puolelle. Lämpimänä sit lataa ihan normaalisti.

    Mikähän lie vialla? Onks tää tarvikelaatu tosiaan näin kehnoa?
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    Millä tavalla siihen on kytketty latauksen merkkivalo?
    Ajattelin että jos sulla on vain jännitemittari ilman merkkivaloa, niin se selittäisi latausongelman. Sisäisellä jännitteensäätäjällä varustettu Delco-laturi tarvii latauksen merkkivalon (tai vastuksen sen tilalle). Merkkivalo kytketään laturin liittimen ja "virta päällä plussan" -välille.
     
  3. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Jaa, nyt vasta tulin ajatelleeksi että empä ole koko merkkivaloa nähnyt tässä autossa. Tosin hyvin tuo laturi on tähän asti toiminu. Tänään ei taas aamulla mittarin mukaan ladannut lainkaan, ja tossa äsken alko lataamaan varmaan 10km ajelun jälkeen.
     
  4. Aako

    Aako 1st gear

    Kokeiles polokasta reilusti kierroksia, mutta elä säre konetta! sillon kylmänä, jos alkaa lataamaan, niin todennäköisesti vika on siinä merkkivalon/ vastuksen puutteessa, ehkä hiilen kosketusvikakin voi tuon aiheuttaa...
     
  5. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Eipä vaikuta polkasutkaan lataukseen. Lataus sitten lämmetessä alkaa silleen jännästi pätkien, että volttimittarin viisari hyppii 12 ja 14v välillä kunnes alkaa lataamaan tasasesti.
     

Kerro tästä muillekin!