Camaro ei starttaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja GM1986, 13.1.2022.

 1. GM1986

  GM1986 1st gear

  -86 viislitranen camaro ei starttaa,ensin naksahtaa mutta sitten häviää sekin. Eilen vielä lähti oikein hyvin. Virtaa on akku täynnä. Startin solenoidin koputus ei auta asiaa.
   
 2. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Riittää että startin hiilet loppu, ja voihan olla osansa myös tällä nopealla ilman lämpiämisellä kun kosteus tiivistyy kylmiin pintoihin.
   
 3. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Virtalukon pohja ?
   
 4. fmila

  fmila Gearhead

  Toi naksahdus "kuulostaa" huonolta kaapelin kiinnitykseltä/kaapelikengältä. Joko + tai -kaapelissa. Jos ne on varmasti kunnossa, siis myös moottorin maadoitukset, niin sit menee startin hiilien puolelle, niin kuin Artsi jo mainitsikin

  t. AM
   
 5. GM1986

  GM1986 1st gear

  Kaapelit ja kaapelikengät on uudet. Täytyy ottaa startti irti
   
 6. GM1986

  GM1986 1st gear

  Onko vetolevy 168 hampaiden jos joutuu startti kaupoille niin ei tule hommattua vääränlaista?
   
 7. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  katso voltit kun starttaat,ei ole nykyään eka akku kun voltit ok mutta heti kun kääntää avaimesta voltit kajahtaa ysin pintaan.piti vaihtaa merkkiä vaikka takuu.ei jaksa leikkiä.
   
 8. altzu

  altzu 1st gear

  Se pultti mihin akulta tuleva virtajohto tulee kiinni. Mulla oli sen kanta solenoidin sisäpuolelta kulunut lähes olemattomiin.. teki just tuollaista. avasin solenoidin pään ja käänsin pulttia puolikierrosta niin taas toimi.
   
 9. Laszlo

  Laszlo 1st gear

  Mites kävi? Lähtikö Comero käyntiin?
   
 10. GM1986

  GM1986 1st gear

  Kyllä siitä solenoidin pultinkannasta oli puolet hävinnyt,jos huomenna sais paikoilleen niin sit tietää oliko siinä.
   
 11. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Mahtaako Artsi tarkoittaa peräti tätä ilmaston lämpiämistä ja jos niin huolestuttavaa kerrassaan jos camaron kaapelitkin rupeaa kuumenemaan sen vuoksi...
  Onneksi Suomi kaiken kotkotuksen edelläkävijänä pelastaa maapallon valtavan automääränsä kera ja sähköistyttää nyt liikenteenkin joko hyvällä tai pahalla mahdollisimman pikavauhtia nostaen valmiiksi kalliin bensan kuin tiisselkinkin hinnat tappiinsa jo kättelyssä rahapulassaan (muun maailman elatus kun toki kohtuu kallista ,omista viis)senkummemmin miettimättä seurannaisvaikutuksia,aivan kuin täällä ei tarpeeksi kallista jo olisi ja ankeus ilmaiseksi kaupanpäälle.

  Onhan tuota tullut koputeltua,heiluteltua,putsattua ja kiristelyä akun sekä startinkaapeleita itse startinkin kera ikiajat näissä harrasteissa,ei senpuoleen ja hyvä että korjaantui.
   
  Muokattu: 18.1.2022
 12. GM1986

  GM1986 1st gear

  Joo kyllä tässä on yli 30 vuoteen monenlaista koputtelua tullu tehtyä mutta kyllä tuommonen urheiluvaunu on ylivoimaisesti ahtain malli tehä oikeastaan mitä vaan. Toista on 60 luvun isokoriset,sinne mahtuu ukko konehuoneeseen pötkölleen.
   
 13. GM1986

  GM1986 1st gear

  Vaan eipä lähtenyt Camaro tulille. Avaimesta kääntää niin ei edes naksahda ja akun voltikaan ei putoa kun kahteentoista. HÖH??
   
 14. Weijari

  Weijari Gearhead

  Voisko se olla toi ehdotettu virtalukon pohja tai maakaapelissa huono kiinnitys?
   
 15. GM1986

  GM1986 1st gear

  Jos käy niin että vika on virtalukonpohjassa niin minkälainen työmaa on vaihtaa se pohja?
   
 16. arttu

  arttu Gearhead

  Tsekkaa vaan nyt ne hiilet.
   
 17. f34

  f34 Double Gearhead

  Anna akusta herätevirta suoraan solenoidiin, saa tutkittua onko hiilet vai virtalukonpohja.
  Jos hiilet, niin kuitenkin solenoidi naksahtaisi.
   
 18. grantorino

  grantorino Gearhead

  Ainakin edellisen mallin Camaron sai ruuvimeisselilläkin startattua käyntiin solenoidin päädystä.
  Näin tulee eliminoitua epäkuntoinen virtalukonpohja pois.
   
 19. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  Itse tekisin näin: ensin tarkistaisin että virta-avain kääntyy normaalisti sarttausasentoon. Sitten menisin auton alle yleismittarin kanssa, pyytäisin apulaista starttaamaan ja mittaisin tuleeko "herätesähköä". Jos tulee, ottaisin startin irti. Jos ei tule, pudottaisin rattiputken alas ja ensin tarkistaisin että virtalukosta lähtevä tanko liikkuu kun avainta kääntää. Jos liikkuu, irrottaisin kytkimen rattiputkesta ja mittaisin sen koskettimet ja tarkistaisin johdotukset. Jos tanko ei liiku, on tutkittava virtalukon pohjan seutua.
   
 20. Selli

  Selli Gearhead

  Mites se natural safety switch? Onko tarkastettu?
   

Kerro tästä muillekin!