Canadan rekkakuskeilla hurja meininki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ratrod34, 28.1.2022.

  1. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Terveydenhuollon kapasiteetti pelolla tarkoitetaan tehohoitopaikkojen riittämistä.
     
  2. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Onneksi teholla olevien määrä on nyt noin puolet loppusyksyn määristä ja Marin lupaileen rajoituksien poistoa ainakin toistaiseksi. Ei tämä silti tule olemaan ohi vielä pitkään aikaan.
     
    Pannu H-D tykkää tästä.
  3. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Vihkossa on vielä tilaa leimoille, ei tule olemaan ohi.
     
  4. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Korjaus: Tämä ei tule olemaan ikinä ohi koska tämä tauti jää tänne vaan pyörimään muiden kausitautien sekaan ja kiertää ympäriinsä samalla tavalla ellei nyt joku keksi jotain jyrkempää evästä jolla oikeasti estetään tartunnat.

    Nähnyt jo muutamia kannanottoja mediassa miten tämän kanssa on vaan alettava diilaamaan eikä vaan jatkaa piikitysrumbaa.
    Riskiryhmille jonkinlainen rokotesuoja, muut sitten vetelevät täällä parhaansa mukaan.
     
    Stang_81 ja Swinger tykkäävät tästä.
  5. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Eikös tää nyt ole muuntunut jo monta kertaa wuhanin-covidista ja laimentunut aika paljon matkan varrella. Tämä jää muiden viruksien kanssa kiertämään maailmaa ja aina välillä joku joutuu teholle ja joku kuolee, mutta enemmistöllä elämä jatkuu normaalisti. Tai tätä nyt kovasti odotetaan ainakin..
     
  6. three hundred

    three hundred Gearhead

    Eikös niitä kylmäkontteja ruumiille ole jossain pystytetty Suomessa? Ja muuta terveydenhuoltoa ajettu ales tehohoidon tarpeen kohottua koronapotilaille? En muista lähdettä mutta oli et 80% oli tehohoidossa ei rokotettuja?
     
  7. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Samaan tyyliin espanjantaudit ja hongkongilaiset sun muut meni, tulivat aaltoina, ja jäivät sitten sopivasti laimentuneina iloksemme kiertämään.

    Espanjantaudista dokkari:
    https://areena.yle.fi/1-50938475
     
  8. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Rokotuksen ottaminen on toiminut ainakin paremmin kohdaltani, kuin junan vessa. Mitä tuo nyt olisi, jos pitäisi parikertaa vuodessa käymässä ottamassa piikki, jos tuo estää pahimman taudin kunnes löydetään jotain muita tapoja. Uudentyyppisiä rokotuksia kehitetään koko ajan, kuten myöskin muun tyyppisiä lääkityksiä
     
  9. Nupa

    Nupa Double Gearhead

  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    On hieman erilaista sairastaa korona nyt kuin kaksi vuotta sitten. Nyt on jo kokemusta kuinka se tauti keskimäärin menee. Silloin ei ollut. Tiheämmin asutuilla ja vähemmin rajotuksin menneillä alueilla kuolemis-% nousi hyvin suureksi. Tiukkojen rajoitusten ansiosta täällä ei niinkään. Venäläisiä on mennyt tautiin jo yli miljoona ja kun käsitellään tuo tieto paikallisena totuutena, niin kuolleita on arvaten "jonkin verran" enemmän. Niillä on nykyisin valtion laatimat ohjeet, kuinka tehdä kaivinkoneella 100 asukkaan hauta kerralla.

    Mutta vaikka jäi(n) henkiinkin, niin lopuksi ikääni näemmä (jota toivottavasti kuitenkin on paljon edessä), sain ensimmäisestä koronasta muiston, joka ei näytä poistuvan. Todellinen long-covid siis. 22 kuukautta, eikä yhtään ole helpottanut vieläkään.
     
  11. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Itsekin totesin omassa kommentissani jyrkemmistä eväistä joilla olisi suurempi teho tartuntojen estämiseen.

    Mullakin on parit piikit haettuna, kai mä sen kolmannenkin haen vaikka just tällä hetkellä en koe mitään valtavaa kiirettä tai painetta siihen.
    Nyt menen ulkomuistin varassa kun muistan lukeneeni ihan valtamediasta WHOn kuitanneen, että kolmas voisi olla viimeinen valtaväestölle jaettava ja sitten siirtyä just vaan riskiryhmiin.

    Sillä tavalla ihan jopa maalaisjärkeenkin vetoavaa kun sitten ei olisi niin valtava määrä terveydenhoidon resursseja sidottuna rokottamiseen ja siitä huolehtimiseen, voitaisiin siirtää henkilöstöä ja resursseja oikeasti apua tarvitsevien hoitoon.
     
  12. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Vai saataisiin noita tehohoito paikkoja muille, jotka nyt joutuvat pitkittämään hoitoon pääsyä covid porukan viedessä paikat mm syöpä potilaat ym.
     
  13. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Näinhän mä just totesin, muotoiltuna vaan eri tavalla.
     
  14. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Minun käsitykseni mukaan sinä puhuit henkilökunnasta, jotka on sidottuna rokoituksiin ja minä puhun taas henkilökunnasta, joka on sidottuna teholla covid potilaiden hoitoon. Taitanevat olla eri henkilöitä. Paikkakunnalani rokoituksen hoiti ainakin osaltani eläkeellä oleva lääkäri ja kirjautumisen joku yhdistys ja parkeerauksen paikallinen Lions club.
     
  15. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Sitten on menny käsitykset ristiin, turha tämän enempää asiaa vatvoa koska taidetaan puhua lopulta hyvin samasta asiasta vaan eri painotuksella.
     
  16. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Juu, ei mitään ongelmaa rokotuksissa, kolme haettu ja haen heti neljännen jos vain saa.
    Viimeisellä kerralla ei ollut edes mitään jonoja ja olin jo ulkona kun varattu aika oli virallisesti.
    Influenssa rokotuksessa oli hässäkkää...

    Toivon mukaan korona rokotukset hoidetaan vastaisuudessa influenssa rokotuksen tapaan, mahdollisesti jopa samalla piikillä.

    Kyllähän se korona mahdollisesti laimenee ja vastustuskyky paranee kansalla, mutta sitä edes autttaa että rokotuksia otetaan nyt ja saadaan pelattua näin lisää aikaa, jolloin tautu ehtii muuttua normaalin influenssan taapiseksi...tällä hetkellä se on kuitenkin vielä tappava suurelle osaa, eikä sitä voi tietää kenelle on, kenelle ei.
    Rokotuksilla voidaan estää tai ainakin vähentää vakavan tautimuodon sairastamista.
     
    vernando de hoto tykkää tästä.
  17. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Joo kyllä niitä kontteja on mutta aivan muista syistä.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008535542.html

    Tämä tehohoitopotilaiden määrä rokotettujen ja rokottamattomien suhteen on aika jännä juttu mitä on vaikea suhteuttaa kun muuttujia on ollut niin monta.
    Alkuun tietysti kaikki oli rokottamattomia kun ei ollut rokotettakaan ja jossain vaiheessa tuplarokotettuja ei edes enää testattu. Nykyään jos olet kahdesti rokotettu sinut luetaan rokottamattomaksi koska ei ole kolmatta annettu. Tämän vuoksi myös HUS lakkasi julkaisemasta tilastoja asiasta joulukuussa. Melkoinen sekamelska ja (omalta)arviolta tämä suhde on varmaan liki 50/50.
     
    kad_boost tykkää tästä.
  18. Swinger

    Swinger Gearhead

    Täytyy kyllä sanoa että convoy hommaa seuranneena ensimmäisen 1-2 pv aikana oli vielä kohtuu hyvä meininki, mutta kuten epäillä saattoi että jonkinlainen farssihan tästä varmaan tulee.

    Facebookin puolelta kun lueskelee näiden kovimpien ” osallistujen ” juttuja ni huh ompahan tarinaa. Nyt osa näistä sekopäistä alkaa hyökkimään stop autoilioiden ryhmän päälle kun eivät osallistu tukemaan heidän mielenosoitusta.

    Huomenna nähdään mitä tulee tapahtumaan
     
  19. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Marin lähtee Mäntyniemeen viemään eropapereita mustan auton takapenkillä?
     
    Swinger tykkää tästä.
  20. rodhot

    rodhot Gearhead

    Lähdenkin tästä hehkuttamaan kymppipyörää. ;)
     
    Mija tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!