1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Caprice stw -86 penkin sähkösäädöt ei toimi

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja joonas-setä, 11.5.2018.

 1. joonas-setä

  joonas-setä 1st gear

  Sähkösäätöiset penkit ei liiku mihinkään suuntaan, kytkimiä käännellessä releitä naksahtelee jossain, luultavasti penkin alla?

  Jakkaran alle ei näe ilman että penkin tempasee irti, epäilys on ettei moottoreille kulje virta? miltä sulakkeelta virta menee tuonne jakkaroiden moottoreille?

  Ja sitten vielä hämmästyttää kun nuo releet naksuu vaikkei virtalukosta olisi edes virrat päällä? Kuuluuko noiden penkin säätöjen oikeasti toimia vaikkei avain olisi edes virtalukossa?
   
 2. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Muuten en kytkentään ota Capricen osalta kantaa kun ei ole sellaisessa sähkötuolia ollut, mutta sähköpenkit on liikkunut ilman avaimia useimmissa minulla olleissa pirsseissä. GM, Mopar, Mersu
   
 3. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Tuskin on sulakevikaa, kun kerran jotain tapahtuu katkaisijasta, ei niille ole erikseen sulaketta, samassa syötössä ne on kaikki moottorit ja katkaisijat, kumpaankin penkkiin tulee kaksi johtoa, plussa ja miinus, katkaisijat vain kytkee sähkön oikeaan moottoriin oikealla napaisuudella ja siellä tuskin edes mitään releitä ole, se naksashdus kuuluu koska moottori yrittää siirtää penkkiä ja lyö vedon päälle. Jumissa sulla on vivusto/kierreakseli...

  Kertoili tämä tosikko...
   
 4. toyopet

  toyopet Gearhead

  Niin, jos siellä penkin alla naksuu, niin sinne menee virta.
  Sinne menee syöttö, minkä tuo katkaisijapaketti ohjaa sitten oikeaan osoitteeseen.
  Moottori tai se akselisto jumissa. Moottori pyörittää joustavan akselin/kaapelin kautta ruuvivaihteistoja, millä sitten nousee tai laskee sekä taitaa olla eri moottori eteen-taakse liikkeeseen. Ei muista enää, yli 10v, kun tuli vaihdettua.

  Penkin asennosta riippuen penkki voi olla helppo tai sitten melko hankala irrottaa. Sopivan kokoinen räikkälenkki on ihan kiva irrotuksessa.

  EDIT: niin ja voihan se olla myös huono kontakti, kuraa pölyä yms. ei riitä virta lian läpi kulkiessaan muuhun kuin naksahdukseen.
   
 5. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Tai kytkennästä riippuen ei tuo syöttövirta mene ollenkaan perille. Katkaisijoille voi mennä oma karva, jota ohjataan vaan releille.
  Suburbanissa oli muistaakseni juuri noin ja siinä penkki alkoi liikkua joka suuntaan, kun olin nitkutellu paksujen +- kaapelien virtaliitintä(sulanutta..)
  Uusin liittimen myöhemmin..
   

Kerro tästä muillekin!