Capricen pilaamisesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Temppis, 6.11.2021.

 1. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Maailma on sekaisin, mutta jenkkiharrastaja ei halua luopua hienosta autostaan. Bensalitra maksaa nyt 1,85e - 2,10e. Rauhallisella ajolla se tekee 15L x 2,00e =30euroa /100km.

  Haluaisin vanhan takaveto jenkin oikeasti ympärivuotiseen ajoon jolla malttaa ajaa 60km työmatkaajoa. Nissan 2.8D moottorit on nähty, eivätkä nekään ihan taloudellisimmasta päästä ole.

  Kiinnostukseni onkin kohdistunut mk3/mk4 volkkarin 1.9TDI moottoriin jossa olisi mukavasti vääntöä,luotettavuutta ja taloudellisuutta. Mutta minkälainen työ olisi asentaa etuvedon moottori vanhaan amerikkalaiseen automaattiin.
  Konehuoneen kun vuoraisi bitumimatolla ja putkeen pari kunnon vaimenninta niin ei tarvitsis hävetä kaupan pihassakaan.
  Näitä raatojahan on vielä toistaiseksi ihan ok valikoima takapihoilla mätänemässä. Todennäköisesti arvo ei ainakaan putoaisi täälä kommarihallitus maassa, aniharvahan oikeasti näillä ajaa ympärivuoden vaan nurkalla seisoo se mazda jolla sitte ajetaan.

  Mitäköhän katsastuskonttori sanoo tällaisesta muutoksesta, onko totta kun olen kuullut huhua ettei polttoainetta saisi enää muuttaa?
   
 2. evilpastori

  evilpastori 3rd gear

  Bensasta dieseliks/ toistepäin onnistuu ilman murhetta, joku 200? oli muutosrajana rajana.

  Ainoo paska tos volkkarin konees on startin kiinnitys, se kun on laatikon puolelt.
  Koneen puolelle turbon väliin saa juur nippa nappa sopiin.
  Toisel puole ei onnistu.

  Ite tein parit kaavelit volvon laatikolle.
  Käytin vitoskoneen vauhtiksia ja d24 starttei.
  Moottorinkorvat saa tehtyy hyvin.
   
 3. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Kannattaa lukea uudet moottorien muutospykälät!!!! Noi bensa/diesel tai toisinpäin ei ole enää mahdollisia! Tai on ilmeisesti joku siirtymäaika jos homma on aloitettu ennen uusien pykälien voimaantuloa!
   
  impala67 tykkää tästä.
 4. Hai

  Hai Double Gearhead

  Kaasu muutos on mielestäni fiksuin muutos, kun haetaan kustannussäästöä vanhaan bensa-autoon. Henkilökohtaisella tasolla järkevyys riippuu siitä missä Temppis asuu ja missä lähin tankkausasema sijaitsee.
  Kaasumuutos jättää V8-saundin ja on myös helposti palautettavissa alkuperäiseen.
  Lisäksi valtio tarjoaa 1000€ tästä ekoteosta vielä tämän kuun loppuun.
   
  impala67, Gary Grand ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 5. MJF

  MJF Double Gearhead

  Tuo startin sijoitus riippuu kummin päin moottori alunperin on. Pitkittäisissä (Passat/A4/A6) se on vänkärin puolella turbon alla. Vauhtipyörät menee sen mukaan kans miten päin moottori on alunperin ollut.
   
 6. evilpastori

  evilpastori 3rd gear  Mulle sanottiin konttorilta, et vanhoihin onnistuu edelleen, lukee jossain välipykälissä asia, vuosimalli 2000 jotain rajana.
   
 7. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  1.9 diisseli talviautoksi

  Ne, mitä omassa tuttavapiirissä joskus oli, oli alkuperäisessä ympäristössä aivan helvetin kylmiä. Voin kuvitella, riittääkö lämpö, joka ei saa Poloa kuumaksi, lämmittämään joku capricen katedraali.
   
 8. MJF

  MJF Double Gearhead

  Meillä on kaks 1,9 teedeeiitä ajossa ja kumpikin on kyllä niin lämpimiä mitä tarviikin. Ei tartte lämmöt täysillä ajaa pakkasillakaan.
   
 9. hantta

  hantta Double Gearhead

  Olen joskus törmännyt puulaatikkoon, jossa oli jokin Mersun 6 sylinterinen diesel, teknisiä yksityiskohtia en tutkinut, mutta omistaja vaikutti olevansa tyytyväinen tuotokseensa, noista pannuistahan saa tarvittaessa huimia tehoja.
   
 10. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Uusperhepiirissä 2000-luvun alkupuolella noita oli joku ainakin 3-4, Toledoa ja Poloa, turboa tai vaparia. Kaikissa oli pakkasella kylmempi kuin ulkona (siksi lempinimi "natsipakastin") ja kaikista jäi ovenkahvat käteen.

  Sairaan taloudellisia kyllä, ikinä ei sen jälkeen ole tullut neliovista sedania vastaan joka menee oikeesti pyhällä hengellä (olisko se kulutus ollut jossain viiden litran molemmin puolin?). Nuukuuksissaan sen kylmyydenkin kesti.
   
  impala67 tykkää tästä.
 11. Topsa-

  Topsa- 1st gear

  Jos iso koppa pitäis dieselöidä, saattaisin harkita viismukista volkkarin diiseliä..?
   
 12. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Mutta muuten, sopivan vaihteiston kanssa, miksei tommonen kävis leppäjeeppiinkin.

  Sovittaako joku sitten sen ylijääneen veekasin Poloon?
   
  Topsa-, Gary Grand, kerkko ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. MJF

  MJF Double Gearhead

  En oo jaksanut perehtyä mistä johtuu että noissa meidän autoissa tarkenee, ihmetellyt itsekin kun pakastimina yleensä pidetään. Octavian kulutus pyörii 4,2-4,6 välillä jos ei kärryä vedä ja siltii siellä tarkenee. Viime talvena ei semmosta pakkasta ollut että olisi pitänyt koko työmatkaa lämmöt täysillä ajaa.

  Volvon 2,5tdi viitonen vois olla helpoin löydettävä. Olis ehkä vähän enemmän alakierrosvääntöä tarjolla, vaikka aika riskejä nuo neloskoneetkin on kun on softa laitettu. Transportteritkaan ei mitenkään keveitä autoja ole ja kai nekin jotenkin liikkuu. 700 ja 900 sarjan diisselivolvoissa taitaa olla ainoat takavetolaatikot mitkä sopii viitoskoneeseen, neloskoneeseen ei taida olla mitään valmista tarjolla. Välilaippahommia siis
   
  leivonharri tykkää tästä.
 14. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Siis meneekö esim. S80 2.5TDi moottoriin vaikka 740 laatikot?
   
 15. MJF

  MJF Double Gearhead

 16. MJF

  MJF Double Gearhead

  Diisselin laatikkoon menee. Onhan ne laitellu viitosdiisseleitä deekujen tilalle.
   
 17. Temppis

  Temppis 2nd gear

 18. Moppepepe

  Moppepepe Gearhead

  Amerikan maalla driftaajat on rakennelleet nelivetoisista B5 korisista Passateista ja C6 korisista Audi A6:ista takavetoisia. Noissa on kone+laatikko pitkittäin ja neliveto toteutettu Torsen- vaihteistolla, jonka muuttaminen välittämään voimaa vain taka-akselin suuntaan on ilmeisesti suhteellisen yksinkertaista. Ja Torsenihan on täysin mekaaninen laite.

  Mitens jos ottaisi tuollaisesta koko tekniikan? Valinnanvaraa ainakin on, ulkomuistista bensoja 1.8t-4.2 V8 ja dieselit 1.9-3.0 TDI. Manuaali tahi automaatti. Sähköt myös luovuttajasta, jolloin paketti toimii kuten olisi luovuttajassa.
   
 19. jariha

  jariha Gearhead

  mulla ainakaan 2.5tdi volovo mee alle 6litran koskaan... keskikulutus on 6.8-7.5 ollu vimosen satatuhatta? suuttimet ja pumppu on uusittu... et en välttämättä tollasta konetta enää painavampaan paskaan laittas? tosin eihän tässä kulutusta mmietittykään...
   
 20. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Tuokin käynyt mielessä. Joskus ajanu 3,0tdi quatroa ja se oli aika ohjus. Suomes ainaki stalker racing team tehny A4 driftinki auton.
   

Kerro tästä muillekin!