capricen pissapojan kytkin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jontsa, 12.6.2010.

  1. jontsa

    jontsa Gearhead

    Auto on -87 caprice jossa pissapoika ei toimi. Pyyhkijät toimii ok mutta pesuri ei lähde pyörimään. Kaikki muu on jo testattu ja vika jää jonnekin sähköihin kabiinin puolella. Pitäisi jotenkin saada testattua onko pesulaitteen kytkin rikki (samassa viiksessä vilkkujen kanssa) vai onko vain johto poikki jostain.

    Tietääkö joku vinkata mistä ohjauspylvään johdoista saan testattua onko viiksi kunnossa vai ei? Itse viiksen irroitus tuntuu niin v:maiselta operaatiolta ettei haluaisi tehdä sitä ellei ole aivan pakko :mad:

    Jos jollain on linkkiä ohjeisiin miten viiksen saa purettua ja vaihdettua niin sekin olisi avuksi.
     
  2. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    pesulaite...

    Olet varmaan kokeillut että moottori pyörii suoralla virralla?
     
  3. jontsa

    jontsa Gearhead

    Re: pesulaite...

    Olen. Vikoja on poissuljettu ihan manuaalin mukaisessa järjestyksessä ja torppasi siihen kun pesulaitteen 4- ja 5 napojen välille ei tule virtaa kytkintä painettaessa. Seuraava vaihe olisi tarkistaa onko kytkimeltä tuleva johto poikki vai itse kytkin rikki mutta kun ei ole hajua mikä se noista lukemattomista johdoista kojelaudan alla on.
     
  4. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Viikseen ei sitten tule muita johtoja kuin cruisen, muiden toimintojen kytkimet on rattipylvään sisällä... Ja viiksi irtoo pyyhkijät OFF-asennossa terävällä nykäsyllä...
     
  5. jontsa

    jontsa Gearhead

    Ahsoo, kiitokset. Tämä selventää hiukan. Purin jo sen verran että otin ratin, rattilukon ja sen vilkkujen mekaniikan irti. Saako sen rattipylvään sisällä olevan pyyhkijöiden/pesurin kytkimen irti viiksen reiästä vai tarvitseeko pylväs purkaa kokonaan?
     
  6. swedu

    swedu 1st gear

    onko se niin uusi caprice, että pyyhkimet saa ratin viiksestä päälle? vai

    onko se vanhempaa mallia, jossa pyyhkimen ja pissapojan saa päälle mittariston vasemmasta alareunasta. vanhemmassa mallissa painaa pyyhkimen kytkimestä, niin pikkuhiljaa alkaa ruikkimimaan ikkunalle.
     
  7. jontsa

    jontsa Gearhead

    Juu viiksestä toimii.
     
  8. oldsmobile_83

    oldsmobile_83 3rd gear

    en tiiä mistä johtuu ,mutta mulla ollu jo 2 capricessa erillinen katkasia pissapojalle
    8) tyyppivika
     
  9. jontsa

    jontsa Gearhead

    Juu en tiedä itsekään ja siksi kiinnostaisi mistä piuhasta kojelaudan alla voisin testata onko kytkin rikki vai johto poikki. Ei joutuisi turhaan purkamaan tuota jos vaikka kytkin olisi kunnossa. Samoin kiinnostaa miten tuon kytkimen saa tuolta irroitettua jos sen joudun sieltä purkamaan.
     

Kerro tästä muillekin!