Checker-taksit ja poliisi-Valiantit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Heikki, 21.12.2001.

  1. Crown57

    Crown57 Gearhead

    [​IMG]
    Tämä kuva on Turusta Satakunnantieltä..

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ja noi pari tien päältä otettua kuvaa on Norjan reissulta..

    Tässä on kuvia siitä Toivo Leinon Checkeristä.
    Onpahan tohonkin joutunut hiukka hitsailemaan, ennenkuin se valmis on ollut :smile: :smile: ja tämä kuva on jotain '54-55 ts. auto 5v vanha...

    vm. 1949
    malli:A2
    valmistenro: 5533/5189
    omapaino: 1800 kg
    teho: 80 heppaa
    renkaat: 6,00-16"
    rek.pvämäärä: 16.6.1955
    eka merkitty katsastus: 14.4.1954 (?)
    rek.nro: EH-772
    Aikaisempi rek. EX-378 (v.1955)

    Omistajat:
    Tyyne Leino
    Paul-Olof Jansson, Turku (Rauhankatu)28.11.1956
    Uuno Pesonen, Leila 26.8.1957
    Martti Vartiainen, Pöytyä 16.6.1958






    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Crown57 2003-05-01 16:58 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Crown57 2003-05-01 17:00 ]</font>
     
  2. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Itselläni on Suojelupoliisin entinen `56 DeSoto Diplomat. Ollut alunperin early-hemillä(tulipellistä löytyy lätkä, jossa koneen tiedot suomeksi!). Ko. kone hajonnut joskus aikanaan poliisikäytössä ja korvattu siviiliin myytäessä(1969) 3.6 litran dieselillä.
     
  3. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Ei se early hemillä ole ollut, vaan 270 cid V8:lla (niinhän valmistelätkässä konehuoneessa muistaakseni luki). Auto on velipojan entinen. Se on ollut vuodesta '67 eräällä vanhemmalla mobilistilla(ostettu muistaakseni jostain poliisi-huutokaupasta.
    Seissyt senjälkeen ladossa vuodesta '69, jossa pikkupojat hajoittivat jotain lamppuja jne.. Se tosiaan on SUPOn entinen ja veli tavoitti sen entisen senaikaisen kuljettajankin. Ja muistaakseni kone ei mitenkään hajonnut, vaan vaihdettiin vasta siviilissä dieseliin. Se alkuperäinen tekniikka sitten myytiin vuosien saatossa eteenpäin.


    On kuitenkin nyt ihan katsastettu..?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Crown57 2003-05-05 02:33 ]</font>
     
  4. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Crown57:lle, tota mottiasiaa aloin itsekin pohtimaan tarkemmin kun classichemi-saitille eksyin jokunen päivä sitten. Siinä on tainnut olla plyman poly-kantinen kone. elikäs tuollainen http://www.classichemi.com/polywhat.shtml
     
  5. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Edellä mainitussa "Yhtä Dollarihymyä" -dokumentissä oli ne Usasta tulleet 500 uuden karheaa Checkeriä...varsin surkeassa kunnossa olivatkin.Nauhoitin kyseisen pätkän videolle.Muuten olivat varsin tilavan näköiset sisätilat.
     
  6. SamiL

    SamiL Gearhead

    Toisentahtiseen auton käyttöön tottuneet suomalaiset Checkerin tilanneet taksimiehet eivät varmaan osanneet kuvitella, millaiseen kuntoo auto voi mennä vajaan 3 vuoden kolmivuorotyössä. Checkerien kunto oli hyvin vaihteleva, meille taisi sattua hiukan keskivertoa parempi yksilö.
    A-2 oli tilava auto, pituutta viisi ja puoli metriä. Takajalkatilaan mahtui 2 öljytynnyriä vierekkäin pystyyn.
    Ja kylmä talvella, koko auton lämmityksestä huolehti six-packia pienempi lämmityslaite repsikan jalkatilassa. Takaosastoon väliseinän taakse lämpöä ei juuri päässyt.
     
  7. Fat Larry

    Fat Larry 1st gear

    En ole nyt ihan täysin varma taaskaan muistanko oikein, mutta luulen ainakin muistavani. Eli tuo "hiekkapuhallettu pilalle"-yksilö esiintyi eräässä pekka ja pätkä elokuvassa. Tämä jäi mieleeni, koska se elokuva tuli televisiosta juuri vähän sen jälkeen kun siitä mobilistissa oli surtu. Yhdennäköisyys oli ilmeinen.

    Toisekseen muuten. Minulla on joku 50-luvun seura jossa on vahvasti esillä (kolmen sivun jutussa) A2 Checker kilvillä AX-16. Lehti on muuten hyvä, mutta siitä piruvie puuttuu kannet, joten en osaa sanoa numeroa. Hieno vehje tuo on - vaikkakin "hieman kulahtanut".
     
  8. MR. Fabulous

    MR. Fabulous 1st gear

    Se "piloille hiekkapuhallettu" ei kylläkään ole mitenkään pilalla. Taitaa olla Kaakkois-Suomen saman omistajan Checkereistä ehjin yksilö, niitä on siellä samassa paikassa viisi kappaletta.
     
  9. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Mikä sen "hiekkapuhallettu piloille" idean on saanut liikkeelle?
     
  10. MR. Fabulous

    MR. Fabulous 1st gear

    Muistaakseni jossain 80-luvun puolenvälin Mobilistissa KLB rummutti tyyliin: Lappeenrannassa oli Suomen pisimmälle viety Checker-entisöinti mutta se tyrehtyi kun kori hiekkapuhallettiin pilalle. Vieressä kuva Checkerista joka roikkuu nosturin nokassa perä n. metrin ilmassa ja etupyörät maassa.
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Olisipa mukava jos Suomessa (tai koko Euroopassa) olisi entisöity vanha Checker. En ole tainnut nähdä oikein kuviakaan ehjästä moisesta. Forsmanin Manolla on toki Ranskasta löydetty projekti mutta sekin on lievästi haastava. Eipä noita varmaan ole tuotu Eurooppaan Suomea lukuunottamatta.
     
  12. Fat Larry

    Fat Larry 1st gear

    Tuon saman kuvan olen nähnyt, ja siitä tosiaan havaitsin, että "siinä jossain" pekassa ja pätkässä oli juuri sama auto. Ko. kohtauksessa oli myös renault 4cv, ja ellen väärin muista, niin tämä checker ja 4cv "törmäsivät" siinä.
    Itsehän en tosiaan osaa sanoa, että onko tuo auto hiekkapuhallettu pilalle. Mobilisti tuota vain on kertoillut, että näin olisi tehty. Itse näin tuo "roikottamiskuvan" jossain tässä -99 ja -01 välillä - ellen TAAS väärin muista... :smile:
     
  13. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Kyselin näistä A2-A6 Checkereistä tietoa/kuvia jenkkien Checker-palstalta ja eräs Frank otti yhteyttä, ja sanoi ettei USASSA OLE KUIN 1 VASTAAVA KORINEN CHECKER OLEMASSA. Kuka hullu sitä nyt vanhalla taksilla ajais...

    Hän oli myös kiinnostunut ostamaan SUOMESTA aihio-Checkerin.. voi olla osat aika tiukilla myös Ebayssä...
     
  14. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tämä Suonenjoella 50 luvulla kustomoitu Coupe olisi mielenkiintoista nähdä joskus "entisöitynä" siihen samaan ulkoasuun kuin se oli silloinkin. Vai joko se on niin toivoton projekti?
     
  15. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Ukissa on yksi ilmesen täydellinen(?) joka on jollain nuorella hepulla ja aikoopi sen chopata ja tehdä jonkun kustomin. Oli kuva joskus Spinnerissä(??)
     
  16. SamiL

    SamiL Gearhead

    En nyt sano, mitä ajattelen siitä, että joku tämmöisen ultraharvinaisuuden pilkkoisi. Myisi vaikka amerikkaan, ja ostaisi rahoilla loppuiäkseen katkaisulaikkoja.
    Sain tänään viimeinkin otetuksi kuvat niistä kuudesta Checker-aihiosta, joita on pitänyt käydä katsomassa jo pari vuotta. Löytyvät tämän linkin takaa:
    http://tinyurl.com/2j8hl

    Mukana on myös kuvia seitsemännestä eri paikassa sijaitsevasta autosta.
     
  17. homer

    homer Double Gearhead

    Mikähän siinä on että nuo romukuvat ovat aina vain sykähdyttävää katsottavaa?Pitäisköhän ittekin hankkia pikkuhiljaa digikamera.
    Jos en väärin muista Ruokolahdella lojui Checkeri (aika raato) joskus 15 vuotta takaperin erään hiekkapuhaltimon pihamaalla.
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se raato taitaa olla tuo etummainen pohjamaalissa oleva.
     
  19. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Ei kannattaisi varmaan tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä yhden pienen kuvan perusteella, näkemättä aihiota ja varsinkaan tuntematta kasan omistajaa. Itse tunnen Ukin miehen. Aihio on kuulemma pehmeä. Taitavat nykyään olla harvassa pussihousut, jotka viitsivät ja kykenevät laajojen peltitöiden toteutukseen? Toivottavasti Uudenkaupungin nyt jo legendaarinen Checker joskus liikkuu muodossa tai toisessa, tekniikalla tai toisella.
     
  20. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    U:kin Checkerin kuva taisi olla Primerissä... :wink:
     

Kerro tästä muillekin!