Chevrolet Celebrity CL 2.8 V6 Suomiauto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Gorgane, 19.5.2013.

  1. Gorgane

    Gorgane 1st gear

    Eli ystäväni omistaa otsikon mukaisen laitteen, josta nyt kaivattaisiin tietoja/kokemuksia/mitä vaan. Kyseessä uutena Suomeen tuotu ensimmäisen vuosimallin auto, joka valmistettu Kanadassa. Näitä on tieojen mukaan tullut 5kpl identtisiä metallisinisiä sedaneita. Parin vuoden kuluessa on alkanut herätä epäilys, että kyseessä olisi jonkinlainen tuotantoproto euromallista, jota ei lopulta koskaan virallisesti julkistettu. Autossa kun on joitakin kummallisuuksia:

    -Kilometrimittarit, moottorinlömpömittari celsiuksina

    -CL-varustelu, mutta varustetasoon kuuluva keskuslukko puuttuu. Sähkölasit on joka ovessa, ilmastointia ei.

    -Peilien kiinnityspaikka poikkeaa kaikista netistä löydetyistä kuvista. Asennus kuitenkin tehdastekoinen ja peilit sähkösäätöiset.

    -Sisusta poikkeava.

    -Takalootankannen Chevrolet, Celebrity ja Automatique logot eivät vastaa muita vastaantulleita.

    -Moottoritilan alipainejärjestelmä poikkeava. Saastelaitteita ei autossa ole jäljistä päätellen ollut koskaan.

    -Oranssit vilkut. Etupäässä äärivalot muutettu vilkuiksi. Takaa äärivalot maalattu jo tehtaalla yli.

    -Takapenkin turvavyöt asennettu vasta Suomessa. Jenkkimallissa ymmärtääkseni nämä olivat jo vakiona?

    Auton historiasta tiedetään jonkinverran. Auto on joskus 2000-luvun alkupuolella ollut Tampereella autoliikkeen vaihtorivistössä, mistä se on päätynyt Noormarkkulaiselle autojobbarilla n. 30 muun auton kanssa vaihdossa maansiirtokonelavetteihin. Muut autot on sitten myyty, mutta Celebrity jäi seisomaan bensalinjan hajottua melko totaalisesti. Auto oli tämän jälkeen vuosikausia keskeneräisen teollisuushallin pihassa säiden armoilla. Tänä aikana jotkut varastivat autosta bensat ja soittimen. Omistaja oli siirrellyt autoa hallin pihassa kiinnittämällä vaijerin/taljan hinauskoukkuun ja toisen pään kaivurinkauhaan, vahinkoa oli yllättäen syntynyt... Auto päätyi lopulta ystäväni omistukseen ilmaiseksi ja pelastui paalaukselta. Ihmeen kaupalla saatiin ajamalla siirrettyä kunnostuspaikkaan, vaikka bensaa vuoti aika railakkaasti ja kone kävi vain neljällä.

    Auton kunto löytöhetkellä oli melko kurja. Aurinko oli pilannut kaikki kylkilistat. Kromikaarien alumiini oli hapettunut täysin pilalle. Autossa oli sisällä varmaan 100 litraa vettä, varapyörä kellui, kun avasi siipimutterin. Ruostevaurioita löytyi lopulta ihmeellisen vähän. Lähinnä vasen takapyöränkotelo oli todella pehmeä, koska se nurkka autosta oli seissyt vesilammikossa. Auton on joku joskus maalannut rumasti yli, maalipinnassa todella runsaasti roskia ja tuulilasin yläreunakin saanut rälläkästä. Etulokasuojista löytyi hieno 3mm lattaraudasta ja sentin kittikerroksesta koostuva paikkaus.

    Rahanpuutteen vuoksi auto maalattiin pahiten kärsineiltä osiltaan äkkiä yli, jarruputket ja bensalinja tehtiin uusiksi ja muuten laitettiin katsastuskelpoiseen kuntoon. Tämän jälkeen ajettiin melko onnellisesti yksi kesä ja auto sai katoksesta paikan talveksi. Nyt ollut jo pari vuotta ajosta pois, koska tuulilasi on täysin kappaleina. Jos joltain löytyy nurkista sopiva, niin viestiä tulemaan... Laite on tarkoitus rahatilanteen salliessa maalata kokonaan uudestaan alkuperäisväriin ja muuten siistiä. Osapuutteita ovat ainakin tuulilasin listat.

    Kuvamateriaalia löytöhetkeltä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ajokesältä pikakorjauksen jälkeen:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!