Chevrolet Opala

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 5.12.2013.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Täällä Brasiliassa pyörii liikenteessä vielä ihan kiitettävän paljon noita Chevrolet Opaloita. Noh, eihän se paljon Opel Commodorea kummempi ole, mutta ei tuota SS coupea voi kauheasti moittia ulkonäöllisesti. Hyvin on Opelin piirteet saatu häivytettyä.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Onhan näitä tieten Suomessakin jokunen? Kenellähän on se nettiautossakin taannoin kaupattu stw? Tuollaiseenhan saa muutoskatsastuksella laittaa 5 litraisen kasin. :)
     
  2. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Näistä on tainnut olle aikaisemmin juttua ainakin "mitä bongasit Nettiautossa" -topicissa tms., ja taidettiin todeta että mainitsemasi farmarin lisäksi Suomessa on ollut ainakin yksi coupe josta oli joskus lehtijuttukin.

    Mallithan ovat esim. vuonna -80 olleet Opala, Comodoro ja Diplomata ja siinä vaiheessa konevaihtoehdot 4-sylinterinen 2,5-litrainen (80 tai 88 hevosvoimaa) ja 6-sylinterinen 4,1-litrainen (127 tai 149 hevosvoimaa). (lähde: Automobil Revuen luettelo-osa -80)
     
  3. barquero

    barquero 1st gear

    näitä tuli riodejaneirossa ihmeteltyä, kuvia laitan kun ehdin
     
  4. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Joo kuvia katselisi innolla. Missähän lehdessä on ollu juttu?
     
  5. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Muistaakseni V8:ssa, olisiko ollut joskus 80-luvun lopulla tai 90-luvun alussa. Muistaakseni coupe oli harmaa ja taisi niihin aikoihin olla Länsi-Uudellamaalla, joskus sen näin itsekin.

    Olipas edellä monta "ehkää", mutta varmasti joku tarkentaa asiaa. Jos mulla kyseinen lehti on niin se on varastossa jemmassa eli en voi tarkistaa hommaa juuri nyt.
     
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Eipä ole tainnut silmiini koskaan sattua, vaikka '80 luvun kasit melko pitkälle löytyykin. Pitänee olla tarkkana, jos joskus sattuisi jossain nokan eteen.
     
  7. Qjet

    Qjet 1st gear

    Jokunen(kin) vuosi sitten Old Timer Runissa Mikkelissä oli Opala STW myyntiartikkeleiden kuljetuskalustona swapissa olleella myyjällä.
     
  8. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Opalasta on ollut juttua mobilistissa, ehkä pari vuotta sitten. Otan kyllä vapauden muistaa väärinkin. Muistiin on jäännyt sellainen juttu missä esiteltiin kaksi Aussi mallia.
     
  9. MudMax

    MudMax Gearhead

    Kaksivärinen vaaleansininen '81 Coupe esitelty V8-Magazinessa 5/89.
     
  10. TiM

    TiM 1st gear

  11. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tuo keltainen farkku pyöri muutamana kesänä 80-luvulla Ruovedellä. Sillä ajeli pappi perheineen. Muistaakseni oli ollut jossakin lähetyspappina, mistä auton oli sitten tuonut tullessaan. Ei ollut silloin myytävänä kun kysyin asiaa vienosti Ruoveden kirkon aidan ääressä...
     
  12. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Tuossa vasemmalla -56:n takana Opala STW seisoo,oli syksyllä Äänecruisingissa,kertokoon omistaja lisää jos haluaa?

    [​IMG]

    Tässä vielä takaviistosta.
    [​IMG]
     
  13. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Näin se taisi olla. Riksussa ainakin olen sen nähnyt. Oli vain muistikuvat sekoittuneet, olin siinä uskossa että se oli sama auto kuin V8:ssa ollut.
     
  14. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Tossa yks Sao Paulosta, kaverin kuva..
    [​IMG]
     
  15. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kultaisella- 80 luvulla pyöri Kaarinassa farkku- Opala, eli niinkuin Rekoordi, mutta pyöreät takalamput. Taisi olla sinapinvärinen.

    Hantta
     
  16. Impala58

    Impala58 Gearhead

    Nummelassa se v8"sissa esitelty auto pyöri,oli yhellä mun kaverilla.Vaihtoi siihen Rooverin kasin ja automaatin(muistaakseni oli alunperin nelosella ja manuaalilla)viimeks kun näin se oli maalattu kirkkaan keltaseks ja seiso jossain katoksessa vähän väsähtäneenä projektina.
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Liedossa yks vappu tollanen pyörähti. Pellin alla tais olla Buick 225 veekuukka. Se kone on vissiin ainoa syy että puikkeihin seonnu tollasen voi omistaa :rotfl: .
     
  18. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Tuollainen farkku Opala piti majaansa Turun Suikkilassa Talinkorventiellä joskus 84-87.
     
  19. miguelo

    miguelo Gearhead

    Tämä kuvalinkin keltainen farkku Opala vaikutti takavuosina Jyväskylässä, oli eräällä kaverilla tuolloin. Muistaakseni valkopohjaisilla pitkillä kilvillä, rekisteritunnus alkoi A-kirjaimella.

    (muistona niiltä ajoilta, laanilta otetuissa kuvissa autossa näytti olevan vielä jäänteet American Import'in tarrasta takalasissa, kyseinen Talasjärven pitämä puoti toimi tuolloin jenkkiautojen varaosakauppana)
     
  20. js56

    js56 3rd gear

    se laanilla ollut oli mun vanha käyttis.Oli mahtava rompetori veturi oli 2,5 litrasella nelosella.Meni huhujen mukaan Lahdesta jollekin gm harrastajalle etelä-Suomeen.Toivottavasti sai uudet osat mukaan ja nähdään liikenteessä joskus.
     

Kerro tästä muillekin!