Chevrolet Silverado jne.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja shencker, 22.7.2003.

  1. shencker

    shencker 1st gear

    Harkinnassa on lava-Letukan hankkiminen ja olis varmaan hyvä tietää heikot kohdat sekä muut ominaisuudet (esim. kulutus). Onkos muuten 81-87 mallisarjalla paljon eroa vm.88 eteenpäin kanssa painon ja kulutuksen suhteen (kiinnostaa sekä bens. että diesel). Mites talvella ja maantiellä??
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    kasikasista ylöspäin koneena on efi, joten kulutus pienenee huomattavasti, ja suorituskyky paranee. 5.7 efillä maantiellä menee 11-13 litraa sadalla huom. normaalissa ajossa, eli kiihdytyksiä ja ohituksia jne.Kaupungilla menee 15 litraa, ja taivas on rajana, jos joka valoista polkee urku auki, mut mulla ainakin peruskulutus on noin.15-18-litraa. Talvella lämpöä riittää liikaakin, aina lähtee käyntiin, mut tietty perä on aika kevyt,ohittamaan jäisellä maantiellä ei kannata lähtee survomalla kaasu pohjaan :grin:

    Kiihtyvyys on uskomattoman hyvä ihan vakiokoneella. Kasikasia vanhemmista lavachevyistä mulla ei oo kokemusta.
     
  3. Timmo

    Timmo 1st gear

    5.7 ruisku vuosimallia -90 ja kulutus on hieman alle 10 sataselle. Normaalia maaseutu+taajama ajoa.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    no ei taatusti pääse alle kympin normaalissa ajossa, nää on aina näitä ikuisia juttuja.
     
  5. Mr powerslide

    Mr powerslide 1st gear

    83 silverado 6.2D, kulutus n.10 l/100Km vaikkei mikään paapa ajaisi. Kyllä muuten ne 135hv liikuttaa USKOMATTOMAN hyvin määräänsä nähden, laatu korvaa määrän.




    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mr powerslide 2003-07-23 19:15 ]</font>
     
  6. Timmo

    Timmo 1st gear

    Menee. Ja meikän piilobuickin kulutus juhannuksena tasan 10 sataselle MOT ?
     
  7. shencker

    shencker 1st gear

  8. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Vanhaa koppaa ehdittiin tehdä virallisesti yks mallivuosi (1987) ruiskulla ja 1988 tehtiin vielä kumpaakin koppaa yhtäaikaa. Nivalassa oli 90-luvulla koodien mukaan '88 vanhakoppa, ei siis mikään ylivuotinen '87

    Etenkin pohjoisosissa Amerikkaa tarjottiin vielä vanhaa koria pitkälle 90-luvulle Pickupeissakin. Myöskin Nato-käyttöön tehtiin vanhaa mallia pitkään.

    Onhan tää vanha kori tuhat kertaa enemmän "jenkkiauton" oloinen ku toi '88->

    Vanhassa kopassa näkyy konepelti ja keulamerkki kuskille :smile:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vilkuna 2003-07-25 01:11 ]</font>
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaaha, taas oikein "asiantunaaja". :odroll: Ja sullahan on itsellä uusikorinen Chevy pickup Efi:llä ajossa ympärivuoden? Mulla nimittäin on. Ja uskon tosiaankin, että sillä pääse alle kympin, jos se on kunnossa ja ajelee hieman rauhallisemmin (=hieman yli neljäkymppisen perheenisän normaali ajotyyli).

    Itsellä pienin kulutus on ollut parhaimmillaan hieman yli kympin matka-ajossa. Tavallisesti keskikulutus pyörii siinä 12 molemmin puolin pitäen sisällään kaupunki- ja matka-ajoa.

    Esim. Kävin viime viikolla Mikkelissä ja koko reissun keskikulutus oli 11,8 L/100 km. Koska oli kiire, niin ajoin koko Heinolan moottoritien 130 km/h mittarinopeutta ja satasen alueet 115 sekä 80 alueet 95 mittarissa. Ohituksiakin tuli aivan riittävästi eli vasenta vilkkua ja kaasu pohjaan aina kun löytyi paikka hitaamman ohittamiseen. Ja perävälityksenä mulla on tällä hetkellä 3.73 eli aikaisemmin olleella 3.08:lla ja tasaisemmalla ajolla sekä pienemmällä nopeudella tuo alle kympin kulutus on aivan mahdollinen.

    Niin ja kaikille mussuttajille, se helvetin nopeusmittari on elektroninen ja kalibroitu siten että nykyisellä rengaskoolla virhe on n. 6 prosenttia.

    Efin kulutukseen vaikuttaa kyllä helvetisti se, että pidetäänkö vehkeet kunnossa ja huolletaanko niitä säännöllisesti, esim. paskaisella lambda-anturilla saa kyllä soppaa menemään.
     
  10. Alexik

    Alexik 1st gear

    Eipä noihin ole paljoa lisäämistä.
    Ittellä on sitä vanhaa korimallia oleva ruiskuvehje (eli siis -87 305 koneella). Ainua huono puoli on loota eli TH375, joka on joku outo välimalli ja niitä onkin sitten huomattavasti vähemmän tarjolla. Tosin TH350:n ja TH400:n istuttaminen tilalle pitäisi käydä kohtuullisella vaivalla.

    Ja kulutus on tosiaan ällistyttävän pieni. Ja p*skankos väliä sillä on, jos on hilloa, niin ostaa molemmat tankit täyteen (hiukan yli 100 ltr) ja silläpä ajelee pitkän aikaa.

    Jos tykkää autoansa joskus pestä, niin siihen kannattaa varata aikaa, pitkät kädet ja vettä, on meinaan pinta-alaa mitä pestä :grin:
     
  11. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Tarkennetaan nyt vielä, että "vanhakoppasena"

    C/K 20/30 -sarjan crewcab-, dually ja yksipyöräiset 30-mallin pickupit, blazerit ja 10/20-sarjan suburbanit säilyivät vuoteen 1991, jolloin kesän lopussa esiteltiin vuoden 1992 mallit jotka taas ovat 1988-1998 mallin laitteita. Välivuosien GM:n mallikoodi on R tai V, kaksi- tai neliveto siis, koska C- ja K- kirjaimet varattiin '88 esitellylle uudelle korille. Laitteiden kyljessä kyllä voi lukea c1500, k1500 jne, mutta se ei ole mallikoodi eikä sillä löydy varaosaluetteloita GM:ltä tai maahantuojalta.

    Jos nivalassa on näkynyt '88 rekisteröity vanhakoppa, on se joku noista edellämainituista malleista, tai sitten vanhaa varastoa ja '87 mallivuotta.
     
  12. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Tiedän kyllä em. asiat. North American Importin toimihenkilö kertoi, että pickuppeja tehtiin vanhalla kopalla vielä 1988 ja sen jälkeenkin. Eikä kyse ollu subbareista tai Dooleysta. Tää oli siis General Motorsin edustajan tieto.

    Ei se ole minulta pois, jos et haluu uskoa. :rotfl:
     
  13. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Palkovihanneskin on halpaa muttei siitä kannata vetää tötteröön kiksejä, se ei toimi. :grin:
     

Kerro tästä muillekin!