Chevy 4.3 Tbi...

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Chopperi, 21.4.2019.

 1. Chopperi

  Chopperi 1st gear

  Mikähän mahtaa letukkaa vaivata,kun ei tykkää käydä kunnolla.Kävi vahingossa vapaalla ja vauhti oli about 60-80.Eli vähän kiekasi.Sen jälkeen rupesi käyntiongelmat.Ajotusta kun katoin,niin aika reilusti oli aikasella.Mikähän mahtaa siirtää ajotusta??
   
 2. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  Katoit ajoituksen säätöpiuha irti? Jos se on kiinni niin näyttää ihan mitä sattuu...
   
 3. exchevelle

  exchevelle 3rd gear

  Jakoketju hypännyt.
   
 4. Rytari

  Rytari Gearhead

  Miten huonosti se käy.. vois olla alipainevuotokin yhtenä
   
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Kurkkaappa että map-anturilla on letkut kunnolla paikallaan.
   
 6. Karpov

  Karpov Gearhead

  Starttaako hyvin?
   
 7. Chopperi

  Chopperi 1st gear

  Otin ko. piuhan irti,mutta ei mitään vaikutusta.Tyhjäkäynti on ookoo ja konehuoneesta kun antaa jenkaa,niin kiertää kyllä.Vaihteen kun heittää päälle,niin käy tosi huonosti ja ajaessa pätkii/niinkun ei kävis kaikilla.Vaikuttais siltä,että kuskinpuolen pytyt pätkii....
   
 8. Hai

  Hai Gearhead

  Millä/miten tämä todettiin?
   
 9. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Varmaan kannattaisi kurkata se jakajan kansi ja pyörijä, uusia ne jos vähänkin epäilyttää ja tarkastaa tulpan johdot ja tulpat, tarvittaessa uusia nekin.
  Samalla näkyy miltä se jakaja näyttää sisältä...itse tykkään sipaista sakaralevyyn sormella WD-40:sta aina kun jakaja auki, niin suojaa sitä ruostumiselta edes hetken...

  Vikakoodit kannattaa tsekata ja kirjata ylös, sitten akkukaapeli irti muutamaksi minuutiksi, niin se nollaa ECM:n ja sinne tallentuneet vikakoodit...siellä on myös itse aiheutettuja vikoja jos antureiden johtoja revitty irti ja kyseinen anturi on myös pois pelistä.

  Koskaan ymmärtänyt miksi niitä johtoja pitää repiä irti ?

  Nollauksen jälkeen ECM aloittaa ainakin puhtaalta pöydältä ja jos sytkäpuoli kunnossa, bensaa tulee, niin saattaa vaikka alkaa toimiakin.
   
 10. Chopperi

  Chopperi 1st gear

  Jakaja ja piuhat on ihan bueno ja tulpatkin on vaihdettu...Mikä toi map-anturi on???Ja palttiarallaa missä???
   
 11. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  En tiedä mikä auto on kyseessä, mutta siinähän se ruiskun vieressä yleensä on, voi olla muuallakin riippuen autosta, musta tikkuaskin kokoinen rasia, siihen tulee alipaineletku/putki ja vihreä sähköpistoke kun kyseessä 1 bar map.

  MAP on kuvassa keskellä, ruiskun takaa tulee nylon putki tuoden alipaineen ja vihreä sähköpistoke on hyvä tunnusmerkki...
  [​IMG]
  TPS eli kaasuläppätunnistin on suoraan MAP:n kohdalla Throttlebodyn kyljessä, läppäakselin päässä ja IAC on taas vihreän MAP:n sähköpistokkeen takana, se säätää tyhjäkäynnin...

  Tuolta kannattaa katsella lisää, suomeksi ja selkeät kuvat...samat osat on käytännössä kaikissa 4.3 - 7.4 L.

  http://www.handen.us/caprice/first.html
   
 12. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Sitähän ei näissä kyselyissä koskaan kannata mainita. Lisää ainakin viestien määrää ja turhaa höpinää.
   
  Karpov ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 13. Chopperi

  Chopperi 1st gear

  Noniin...nyt on taas letukka asiaa.
  Ongelma ei ole ratkennut.Aiemmi tässä joku kyselikin,etttä millä ongelma on todennettu.Stropolla kokeiltiin ja näytti,että välillä ei kipuna liikkunu.Sitten kokeiltiin naapurin letukkaan joka on kunnossa,niin näytti kipuna liikkuvan.Oliskohan vika sittenkin jakajassa????
   
 14. Chopperi

  Chopperi 1st gear

  Niin ja autohan on Chevi picup 4.3 Tbi.
   
 15. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Näyttikö strobo joka pytyssä että virta katoaa? Mulla teki paskat tulpat joskus niin, ettei strobo näkynyt 1 pytyssä, muissa näky joten vaihdoin tulppia että sain sytkän säädettyä, toki tulpat meni sit sen jälkeen vaihtoon. Auto kävi eikä kuulostanut että pyttyjä puuttuis. Meinaten että varmistaa sen ennen kuin keskittyy vain siihen, huono käynti voi johtua muustakin.
   

Kerro tästä muillekin!