Chevy Biscayne lintta -59 Porissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja coistinen, 23.2.2006.

  1. coistinen

    coistinen Gearhead

    Lueskelin täällä foorumissa muutaman vuoden takaisia viestejä porilaisesta punavalkoisesta Chevy Biscayne 4D sedanista. Auto on minulle tuttu 60-luvulta, minulla oli tilaisuus seurata hyvin läheltä tämän ja erään toisen samanlaisen 59 Chevyn omistaja toverusten edesottamuksia tuolloin.
    Mikäli kiinnostusta tähän autoon liittyen on edelleen olemassa, vastailen mielelläni autosta jotain tietäville tai ihan muuten vaan, tällä palstalla esitettyihin tai YV kysymyksiin.

    [​IMG]
     
  2. Interceptor

    Interceptor 1st gear

    Onks tää Biscayne seissyt pitkään ennen pelastamista Urjalassa? Kuulin joskus jostain et se ois sieltäpäin haettu todella huonokuntoisena ja kunnostettu nykyiseen asuunsa?
     
  3. jiipee60

    jiipee60 3rd gear

    Pelastettu? Kunnostettu? :eek:
     
  4. coistinen

    coistinen Gearhead

    Ei ole tiedossani onko ollut jossain vaiheessa urjalassa, mutta urjalasta n. 70 kilsaa Hämeenlinnan suuntaan ja hattulan tyrvännön kylään Zettermannin sahalaitoksen aleelle poikkesin katsomaan 80-luvun alussa yhtä tiettyä punavalkoista -59 ostomielessä, siellä oli ja aikas huonossa kunnossa jo silloin... ja sinne myös jäi sillä kertaa. Oliskohan sama auto?
     
  5. Ahis

    Ahis Gearhead

    tuo biscayne oli aika huonossa kunnossa tullessaan Poriin. Lattiat tehty uusiks ja puolen kylkeä ym... omistaja kertonee lisää jos katsoo aiheelliseksi. Lintoitettu ei ole, siksi lainasin tuota jiipeen tekstiä kun sai sen käsityksen...
     
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :rotfl: Tulee tosta biskistä aina mieleen vammalan rokki jamboreet jokunen vuosi sitten...Koitti siellä nukkua hotellissa,kun pojat ottivat mopedin viisysin katolta ja ajelivat ikkunan alla alastomana....ja PÄRINÄÄ riitti... :lol: :poff:
     
  7. 59che

    59che 1st gear

    Juu on tämä sama auto mikä on pyöriny niillä mailla.
     
  8. malonari

    malonari 1st gear

    Sitkeesti toi lintta pyörii täällä Porissa näin talvellakin . Aina tulee
    hyvälle tuulelle kun siihen törmää :rotfl:

    Jos oikein muistan oli pari vuotta sitten Tampereen näyttelyssä , olin
    sen verran kaljoissa et muistaakseni upeet somisteet ympärillä ja
    kansa kummasteli :eek:

    Katsurin ilme on takuulla valokuvauksellinen kun tolla kaartaa
    konttorille :D
     
  9. Erska

    Erska Gearhead

    Onhan tota tullut jätäteltyä leikkimielisesti aina välillä ja naureskeltua niitä joulukynttilöitä kojelaudalla. :rotfl:

    Onneksi tuo auto on ollut alkuperäisenä niin ruma niin ollaan saatu sitä vähän nätimmäksi.
     
  10. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    ?????????????????????????????????????????????????????????????? :wc:
     
  11. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Aihio kuntoisena kyseisen Chevyn nähneenä voi hyvin sanoa, että auto on todellakin pelastettu lintaksi. Sen verran heikkokuntoisesta aihiosta on ollut kyse. Sakke Järvenpää olisi kovasti halunnut ostaa kyseisen herkun jokunen vuosi sitten, muttei ollut kaupan joten on säilynyt Porin katukuvaa kaunistamassa. :wink:
     
  12. rikke76

    rikke76 3rd gear

    tuolla olis parit kuvat sulle Herkusta Tampereelta,
    muistiasi virkistämään :lol:
    http://www.amccf.com/tapahtumat/tre03/b ... usta_3.JPG
    http://www.amccf.com/tapahtumat/tre03/b ... usta_4.JPG
     
  13. PELLAIRI

    PELLAIRI Gearhead

    Matkussa jossain urjala-forssa suunnalla 1983 kävin kattelemassa 59pistäjää väriä en muista mutta seiso matkun baarin pihassa ei ollut ollu liikenteessä(ajokunnossa) aikoihin. Oli se karu laite omistajan kaveri sano et se on muka ollu taksina. Ei kauppoja silloin oli parempiakin tarjolla.
     
  14. coistinen

    coistinen Gearhead

    Materiaalia on tullut kiitettävästi tukemaan omia kokemuksiani chevystä, tämä auttaa HEZ-82 ns. historiikin kartoittamisessa mikä kieltämättä on tavoitteeni ollut alusta asti, toki omistajan suostumuksella kunhan ensin saadaan jotain valmista kerrottavaa aikaiseksi.
    Kerrot nähneesi chevyn aihio kuntoisena, missä ja koska tämä havainto on ollut, omiakin vastaavia kokemuksia olen miettinyt, josko olisivat samoilla linjoilla...
    Jokatapauksessa annoit arvokasta tietoa asian tiimoilta 8)
     
  15. nakke

    nakke 3rd gear

    Herkku oli tosiaankin huonossa jamassa ennen kuin nykyinen omistaja herätti sen uudelleen henkiin. Koripellit pysyivät kiinni lähinnä pyhällä hengellä ja mikäli takasiiven päälle olisi asettanut tikkuaskin, niin luultavasti koko peräpeili olisi tipahtanut maahan. Yksikään mobilistiksi itseään kutsuva harrastaja ei olisi lähtenyt harsimaan autoa kasaan.

    Herkku sai aiemmin mainitussa Tampereen näyttelyssä itsensä John d'Agostinon kunniamaininnan ja kyseisen heppulin nimikirjoitus koristaa edelleenkin auton kojelautaa. Pari vuotta sitten Power Meetissä olisivat ruotsalaiset halunneet väkisin ostaa herkun, eikä todellakaan puhuttu mistään pienistä summista. Onneksi ei ollut kaupan silloinkaan, joten yksi Porin kuuluisimmista autoista sulostuttaa edelleenkin paikallista katukuvaa ja hyvä niin.
     
  16. MH

    MH 3rd gear

    Olikohan se 2001 keväällä kun tuo auto raahattiin isojoenrannan tallille , otin vasemman siiven päästä kiinni ja se heilui ylös-alas n.20 cm.

    Sitten omistaja kertoi että poweriin kesällä. Siis ei ollut pohjaa , kyljistä puuttui puolet, takarunko ainakin täysin paska . Moottorista ja vaihdelaatikosta ei hajuakaan eikä myöskään yhtään sähköjohtoa tainnut olla ! Pelkkä hylsy siis missä ei ollut ainoatakaan pelastettavaa osaa mihinkään entisöintiprojektiin.

    Niin vaan sinne power-meettiin ja takaisin liikkui omin voimin.Hatunnoston arvoinen suoritus.
     
  17. BRB Garage

    BRB Garage 1st gear

    Juu ja omistaja oli vaihtamassa perä-öljyjä ja nukahti auton alle... heräs muutaman tunnin päästä ja öljyt oli todellaki jo valunu...
    Omistaja siis oikeasti asui tallilla muutaman kuukauden tehden koko aja autoa kuntoon...
     
  18. IROC-Z

    IROC-Z Gearhead

    Tossa rakentamisessa on ollut jo kunnioitettavaa asennetta. Eikä kenelläkään pitäs olla mutisemista lintoittamisesta,koska täysin paali-valmiista hylsystä omistaja on tehny katsastuskelposen pelin.
    -Ei toi erskan kommentti oikeen auennu...-
     
  19. coistinen

    coistinen Gearhead

    Oliko auto kilvissä silloin kun tuotiin ko. tallille, käsittääkseni on ollut rekisterissä silloin. Olisiko tuolta ajalta kuvia kun oli työn alla.
     
  20. MH

    MH 3rd gear

    http://photobucket.com/albums/b393/MH70 ... _00000.jpg

    Täytyi tässä oikein alkaa etsimään kuvia ja samalla ekan kerran tuli skannattua kuva koneelle , vissiin jopa onnistu.Kun tuo emäntäkin vielä laittautuu ruisinkia varten.
    Tuossa kuvassa näkyy jopa päivämäärä , tuolla hetkellä oli siis noin 2-kuukautta aikaa power-meettiin ! Näkyy ainakin tuo takakyljen kunto tuossa kuvassa. Putkilla on tuettu takapäätä sen verran ettei se putoa lattialle kokonaan.Multa ei valitettavasti löytynyt muita projekti kuvia .
     

Kerro tästä muillekin!