Chevy C10 -81 "Körmy" rotta rojekti

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja nikked, 27.12.2014.

 1. nikked

  nikked 1st gear

  Terve. Tuli hommattua pitkän etsinnän ja V8 kaipailun jälkeen loppu kesästä tämmönen Chevy. Ollut alkujaan diisseli mutta vaihdettu joskus tekniikka 305 bensaan. Loota th350. Edelrockin 4-kurkkuinen kaasari.
  [​IMG]

  Oli Tuska teippiä ja kaiken maailman suvilahti,helsinki tekstiä kylissä.
  Ensi töiksi teippien poistoa tuli tehtyä ja teippien jälkiä peiteltyä mikä nyt matta mustassa värissä on kohtuu iisi homma 8)

  Muuten ihan hyvin toimiva peli ollut mitä nyt sähköt on "uusittu" osittain hyvin mielen kiintoisesti ja toinen tupakki-ikkuna rikottu. Pieniä fixejä kerenny itekkin niihin tekemään kuten mittarivalot(led) nyt näkee pimiälläkin kuin kovaa menee :D ,pitkät valot et toimii molemmat. Niin ja tupakki-ikkuna tuli vaihdettua, oli nimittäin hitusen paksu "pilari" kun ikkunana oli musta vanerilevy :lol: Niin ja kaasuvaijeri "vaihtokuntoinen" on niin pirun jäykkä välillä että.

  Loppu kesän fotoshoot
  [​IMG]

  Talviasu
  [​IMG]
  Mukana tuli nastarenkaat "hyvä" kuntoset :eek: Pinnoitettu joskus vuonna elvis joten pieniä halkeemiä sielä täällä ja kulutuspinnan leveys 185.. hah vähä ohuet tän kokoseen peliin :) Tämän seurauksena yks edessä ollu rengas antautui ja päästi ilmat pihalle viime viikolla.

  Sisältä
  [​IMG]
  Sisältä chevy oli ihan...nooh ratti oli ainut siisti osa. Mustaa plyysiä penkinpäällä ja kojelaudassa. Penkistä nykäsin jo plyyssin irti ja kojelaudan otin irti kun piti niitä mittari valoja saada toimimaan. Majava-baari tarroja sielä täällä ja ja ja...

  Konehuone
  [​IMG]

  Joten siistimistä riittää paljon.
  + suunnitelmia on monenlaisia mutta suurin osa saa odottaa kevääseen.
  Kuhan saan tallin lämpöiseksi niin varmaan kojelauta, penkki ja ovipahvit saavat uutta pintaa osakseen. Ajatuksena yhdistellä beige/ruskea sävystä mexico-vilttiä ja vaaleata farkkukangasta ja tehdä niistä jonkunlainen kokonaisuus.

  Ajatuksen tasolla auto tulee olemaan lähempänä maata, kyljet puhtaalla pellillä(lakka päällä). Konepelti,katto,takalauta = home made patina. Lava mahdolllisesti puusta?? tai ainikin kirkkaan vihreä. Vanteina perus rallyt 8"-10" leviät valkokylkinakeilla ??
  Tämmöstä. Kuvia ja tarinaa laitan sen mukaan kun jotain tapahtuu.
   
 2. MarkoT

  MarkoT 2nd gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Se kaasun jäykkyys voi olla siitäkin että , siinä kaasupolkimessa on semmoinen haarukka johon kaasuvaijeri kiinnittyy ja se kaasuvaijerin pää on semmoinen pyöreä. Jos se ei ole pohjassa siinä haarukassa ni ainakin mun Chevellessä on niin saatanan jäykkä kaasupoljin.
   
 3. HT

  HT Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Tyylikäs teline sisätilanlämppärillä... ;)
   
 4. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Toi väri on parempi kuin kirkas pelti. Jos haluat patinalookkia niin hiot vaan puhki sieltä täältä. Mutta välttämättä ei tartte sitäkään. Hyvän näköinen peli kun saat sisältä kuntoon.
   
 5. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Juu teline on mallia kaikkea mitä tallista vaan löyty niin kyhätään kasaan. Lohkolämppäriä tai mitään ei autossa ollu ja kun minulla ympärivuotisessa käytössä niin piti joku lämmitys systeemi saada. Huomasin että alavesiletkussa oli jo vanha rautamötikkä kiinni niin tilasin defan letkulämppärin ja hain haaroitus sarjan mätänetist. Sisätilat saa nyt lämpöseksi...mutta mutta letkulämppäri toimii "termostaatilla" että lopettaa kun vesi kiertää 70c läpi. Nyt tietysti ei kierrä mihinkään kun auton termostaatti aukeaa tietääkseni 80-85c :mad: . Täytynee ensi kesänä purkaa termari ja porata pieni reikä sinne niin voisi saada vedet lämpöseks ens talven.

  Kaasua tuli rukkailtua tänään. Vähä kaiken maailman litkuja vaijeriin ja vipuihin ja tiukkasin kickdown vaijerin kun ollut perkuleen löysällä jo jonkun aikaa. Huomasin että en tiedä onko kaasuvaijeri liian pitkä kun tekee konehuoneessa aika moisen kiepin ja johtuuko jäykkyys tästä ?? Päivän loppu tulema oli että kaasu ehkä "parempi" ja kickari tulee aivan mahtavan paljon paremmin mukaan pedaalia painaessa :D

  Nii ja tulipahan vaihdettua uudet polttimot ajovaloihin. Ovat nimittäin helkutin huonot valoteholtaan olleet. Uskon että suurin syy tähän löytyy
  kyllä aikansa eläneistä "ohkasista" johdoista (uusia täytyy nekin)

  Mut huomenna lähtee tallin vanha paska ovi veke ja seinän rakennus alkaa 8) Jos pääsisi jo uutta vuotta viettämään lämpöiseen harrastetilaan kun ei se tuon jälkeen enään autotalli ole. Tosin eipä sinne ole mahtunut sisään kokonaisina autoistani kuin Amazoni ja 2107 Lalli. Tosin silloinki työtilaa oli nihkeästi aina vain toisella kyljellä autoa kerralla :lol:

  Jeps eli seinä tehty ja tallissa tällä hetkellä +15c joten ihan mukava työskennellä siellä. Meksiko viltit lähtee tilaukseen tänään(toivottavasti) :odroll: . Ilman niitä ei sisustasta pääse oikein päällystelemään mitään muuta kuin ovipahvien alaosan jossa kauittimet kun ne tulee sillä farkkukankaalla jota jo löytyy minulta.

  Tuli ajan kuluksi kateltua että 23.9-23.12 välisellä ajalla ajettu 1980km ja bensiiniä tankattu 475l jollain kalkulaattorilla tuli kk=24L/100km. Suurin osa ajosta ollu "kylmänä" muutaman km:n matka töihin ja takaisin. Nyt tuntuu että sain kaasunkin toimimaan niin uskon että putoaa roimasti kun pystyy käyttää pintakaasua eikä vain hurjaa kaasua, pois, kaasua, pois,kaasua..... :eek:
   
 6. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Päivitetääs jotain pientä. Meksikoviltit lähten tilaukseen ja pittäis ens viikol tulla niin pääsee sisustan kimppuun.
  Nyt on aikaa tapettu vientämäl tuommoset kajari kotelot jostain kaapin raadon osista.
  [​IMG]

  Oli tuollasta muovista turkkilevyä niin päällystin sillä nämä.
  [​IMG]

  Tulee penkin taakse "körmyyn" nuo.
  Jos jollain on "ilmasuulakkeita" ylimääräisiä kojelautaan niin täällä otetaan vastaan/maksetaankin jotain jopa. Ei ollu tässä yhtään jälellä kojelaudas niin nyt kun päällystän sen niin olisi hyvä laittaa samalla ne siihen paikoillensa.
   
 7. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Nyt on vihdoinkin vähän sisustaa saatu aluilleen. Kuskin ovipahvi oli eka mitä rupesin tekemään. Voin sanoa että ei oikeastaa ollu hajuakaan mitä rupesin touhuamaan mutta yllättävän kivuttomasti muodostu melkein semmonen kuin visio ajatuksissa ollut :eek: Elikkä mätänetistä hain kasan spray-liimaa mitä ei voikun kehua.Sitä senku ruisautti pahville ja kankaalle hetki odotusta ja sit ei muutaku mallailemaan. Prismast ostin pari turkkipellin palaa(hirveän hintasia??). Sit ei muutakun toteuttamaan.

  Lähtötilanne tämä(kuva repsikan) kuskinpuoli oli vielä hirveempi.
  [​IMG]
  Toi alaosa missä kaiutin niin tulee sitten farkkukankaalla.
  Väli vaiheen pohdintoja
  [​IMG]

  Ja valmis pahviliinukka, vain ikkunaveivin reikä uupuu.
  [​IMG]

  Kojelauta oli sitten seuraavana kohteena. Ei muutakun rätti käteen ja eka putsasi siitä paskasta sen. Sit joutui yhteen kohtaan tekemään komian paikan. Onneksi löytyi tallista paksua pahvia mistä sai leikeltyä juuri oikean kokoisen paikan. Päällystäminen ei ollut aivan yhtä helppoa kuin ovipahvien osalla johtuen useimmista "taitto" kohdista. Emäntä kävi hetken jelppimässä (KIITOS) kun ei noin isoa palaa oikein pelkillä omilla käsillä olisi saanut mitenkään siististi saamaan paikoillensa.

  Lähtökohta
  [​IMG]

  Paikka
  [​IMG]

  Pientä mallausta
  [​IMG]

  Varttumassa liimaa
  [​IMG]

  Ja aikaspitkälti valmiina.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Tohon kojelaudan turkkilevyyn meinasin että olisi komia jos saisi chevrolet tekstin eli vink vink kaikille voisin ostaa chevrolet teksti merkin jos joltain löytyy ??
  Toi mittari taulu himottais saaha viel turkkilevy pinnalle myös. Saa nähä riittääkö oma taito enään siihen varsinkin kun työkalut ei ole maailman kattavimmat saatikka parhaimmat.(ihme perverssio tuo turkkilevy kun pitää kaikkialle laittaa :oops: )

  Niin ja eilen illalla kävi niinkin mukavasta että päätti "Körmy" ruveta jarruttelemaan vasta kun poljin oli aivan lattiassa kiinni. En hirveästi ole kerennyt tutkia mistä mahdollisesti johtuu. Mutta mutta kertokaapa joku viisas että voiko jarrutehostimen puute aiheuttaa tämän???
  Ku sen verran hihna ilmoitti eilen olemasta olostaan että huhhuh.. Aivan törkeen löysä ja venynyt = vaihtaa täytyy... Muutoin ei auta kuin tsekata nesteet ja jos mahtuu niin täyttää ja polkea ja tutkia mistä vuotaa pihalle jos nestettä häviää :mad:
   
 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Pakko vaan todeta, ettei toi viltti mulle kyl mehiko vilttiä mieleen tuo :oops:

  Ennemminkin sellainen vanha mummolan sohvan päällinen :(
   
 9. Ville.

  Ville. 2nd gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Mulle tulee ihan seinäryijy mieleen tosta, no hard feelings, just my two cents
   
 10. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Joo varmaan kaikki jotka ei ole perehtynyt asiaan mieltää meksiko viltit niihin "sateenkaari" väreihin mut anyway mummonsohva, seinäryijy on sinällään just sitä mitä pitääkin :lol: En tiedä tuleeko tästä muutenkin enempi "Landepaukku" kuin mehiko mut aika näyttää.

  Asiaan. Jotta sisusta näyttäisi vielä hirveämmältä niin ovien kauitin osat tukee vaaleasta farkusta. Kuten myös osa penkistä(tai kokonaan).

  Nyt olis kauitin osa päällystetty
  [​IMG]
  [​IMG]
  Ja hiekkapaperilla pientä kulumaa tehty
  [​IMG]

  Ajatuksen tasolla tuo farkku on siintä kivä että mitä kuluneempi se on niin sitä paremman näköiseksi se muuttuu.

  Sitten mittaripaneelin tein nyt sitte turkkilevystä.
  Lähtötilanne
  [​IMG]
  Ekat reiät tehty ja seuraavan mallinnusta
  [​IMG]
  [​IMG]
  Viimosen palasen mallinusta
  [​IMG]
  Ja valmispakkaus
  [​IMG]
  [​IMG]

  Täytynee laittaa varmaan vaan ohuemmat kromilistat nuo on vähä turhan paksun näköiset ? Sisustasta muuten niin olisi saanut noissa vilteissä olla tuon viininpunasen tilalla punainen tai beige/ruskea raita mutta olosuhteiden vankina näihin oli tyytyminen :-? Kaikki tulee olemaan vähän "epäsopivaa" varmaan muiden mielestä mutta ite on niin kieroutunut että tykkään.

  Jarrutkin tuli eilen rassattua takaisin. Nesteet oli niin vähissä että haukannut etujarrut ilmaa. Ilmaus ja kas kas jarrut toimii taas. Sinällään kiva että oli korkeus tallella autossa niin mahtui alle ilman ongelmia. Täytynee investoida kyllä noihin hihnoihin(laturi/apulaite) muutama lati kun pohjaavat herkästi ja on muutenkin jo ajan syömät.

  ...Täytynee huomenna leikellä vähän mankan paikkaa autossa ja katsoa jos pääsis valmistuneita osia sitten sovittelemaan paikoillensa. Täytyy tosin eka vähä fixailla tuota mittaria vielä vähäsen esim. Lämpömittari pelittämään ja vänkkärin vilkun merkkivalo toimimaan. Semmosta tällä kertaa.
  Pieni kysymys loppuun tietääkö kukaan täytyykö tai onko tässä vuosimallissa ollut hätävilkku (katsastusta silmällä pitäen) ?? Täytynee koittaa kaivella internetin ihmeellisestä maailmasta jos ei muu auta...
   
 11. Herje

  Herje Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Ei saa olla hätävilkkuja jos kokopunaiset takavalot.
  Näin muistelen mä.
   
 12. sbf

  sbf Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  (Sarkasmia) Voin hyvin kuvitella kuin olis käyny jos joku suamalainen olis lähestyny onnettomuuspaikkaa ja nähny kaksi vilkkuvaa punaista valoa, kyllähän siinä heti olis tullu mieleen että tasoristeyshän siinä nyt täytyy olla vaikkei täälläpäin junarataa olekkaa.
  Sillä perusteellahan ne on suomessa kielletty.Yleensä deaktivointi on tehty ruuvaamalla käyttönappi irti rattiputkesta.
   
 13. KajS

  KajS Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Joo, noin mulla on ollut kahdessa dodgeramvanissa.
   
 14. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Joo, ei tarvii / saa munkaan mielestäni toimia. Tosin olin yllättynyt että ex-aspenissani ne hätävilkut kuitenkin toimi, mut ei ne niitä vissiin leimalla paljoa katellu...
   
 15. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Selvä juttu eli hätävilkkua ei tarvi. Kiitoksia tiedoista. Tänään tuskin tapahtuu mitään kun sellainen masentava valon välähdys sattui kohdalle tänään(jos tiedät mitä tarkoitan). No siihen uppoaa varmaan kesävanne budjetti sit, nooh kai noilla nykysillä kesän pärjää kun vähä ehostaa :eek:
   
 16. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Selvä juttu eli hätävilkkua ei tarvi. Kiitoksia tiedoista. Tänään tuskin tapahtuu mitään kun sellainen masentava valon välähdys sattui kohdalle tänään(jos tiedät mitä tarkoitan). No siihen uppoaa varmaan kesävanne budjetti sit, nooh kai noilla nykysillä kesän pärjää kun vähä ehostaa :eek:
   
 17. JuhoS

  JuhoS 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Eiköste talliin meno ole sitä parasta terapiaa jos harmittaa :D

  Hieno projekti hyvä että uskaltaa tehä just sellasen ku ite haluaa.
   
 18. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Se on kyllä totta että tallilla olo on sitä terapiaa parhaasta päästä :D Tänää sain fiksattua tuon repsikan vilkun ja siinä sivussa bensamittarin kun se meni aina nollille jos käytit tuota repsikan vilkkua.
  Bensamittari ei menny maihin kunnolla eli aika iisi juttu. Tuli myös todettua että eipä noissa (voltti, öljynpaine, lämpö) pala valo ollenkaan joten täytynee huomenna hakea ledejä ja laittaa valaistusta sinnekin.
  Täytyy muutenkin vielä purkaa kojelauta ja mittaristo kun into pinkeänä ollut kasaaja jätti nopeusmittarin vaijeri irti :oops:

  Onkohan tuolle lämpömittarin anturista tulevalle johdolle jotain ohje arvoa minkä paksunen se on kun nyt kytkettynä ei näytä mittään. Tai sit anturi antautunut ??

  Jos huomenna saan jotain toimimaan ja kasaan niin kuvia tulloo sit.
   
 19. JuhoS

  JuhoS 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  1.5 tai 2.5 on ihan hyvää ei ne niin paljon tuo ohmeja lisää että lämpömittari ei näyttäisi mitään.

  Mittaa yleismittarilla näyttääkö lämpömittari runkoa vasten jotain vastusta(ohmeja). Voit vaikka lämmittää sitä mittaria kuumailmapuhaltimella niin näät että muuttuuko arvo.
   
 20. nikked

  nikked 1st gear

  Re: Chevy C10 -81 "Mexican Rotta" rojekti

  Nonniin nyt on saatu mittari valot pelittämään. Hain paikallisesta KT-center liikkeestä pari lediä ja kytkin paikoillensa vanhojen lampun reikien paikalle. Mittari valot ei enää mene minulla "piirilevyn" kautta vaan olen tehnyt niille ihan johtokytkennät. Muuten hyvä mutta olisi saanut olla ledi tai kaksi enemmän ja porata noille öljy,voltti,lämpö lisä reiät niin olisi valoteholtaan paremmat.
  Hyvin niistä nytkin näkee paitsi tuo öljynpaine jää vähän himmeäksi.

  Lämpömittari ongelmaan täytyy vielä myös palailla. Täytyy koittaa lämmitellä sitä itse niinkuin JUHOS tuossa ehdottelikin ja kattoa rupeeko nousemaan mittari.

  Löysin muuten tämmösen kytkentäkaavion mittareille netistä. Laitetaan nyt tähän jos joku joskus vaikka tarvitsee? Toimi ainakin tämän auton kohdalla.
  [​IMG]


  Ja nyt on kojelauta ja ovipahvi paikoillansa :eek:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Nämä kun sai paikoillensa niin ainakin penkin suhteen visio valkeni että ei tule sen enempää tuota vilttiä siihen kuin korkeitaan tuon yhden valkoisen raidan + silleen että näkyy sitä viininpunaista hieman. Tai sitten koko penkki farkkua ??
   

Kerro tästä muillekin!