Chevy Caprice 91-94 käyttöautoksi ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Stone, 8.9.2004.

  1. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Monesta yksilöstä ABS:it rikki, ja siihen esim. Pumppu kallis.
     
  2. ss70

    ss70 1st gear

    Tuosta tuli mieleen, että itsellä on vieläkin hyllyssä yksi toimiva pumppu. Ja paljon muutakin turhaa sälää.
     
  3. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Oliskos hyviä vinkkejä tuohon tbin tyhjäkäyntiventtiilille...
    Auto on siis 91 caprice 305 tbi:n kanssa.
    Olen vaihtanut iac:n käyttänyt tbi:n irti putsannut ja tiivistänyt uudestaan, suuttimet, tps yms.Vähän väliä käyttänyt iac:ta irti ja putsannut ja voidellut uudestaan ja silti ongelma tuntuu pysyvän eli
    Ensimmäisen kerran kun lähdet liikenteeseen (Kylmä kone) Niin IAC jää liian auki koneen lämmittyä eli kierrokset veto päällä joku 700-800 ja vapaalla 1000-1100.
    Winald näyttää tässä kohtaa arvoksi 60-100.
    Mutta seuraavaksi kun käynnistät samana päivänä (Lämpimällä koneella) toimii kuin ihmisen mieli eli tyhjäkäynti arvoissaan kuten Winald arvot myöskin..

    Eli yhteenvetona kylmänä jumittaa, mutta lämpimänä OK... Ja kyllähän tuommoinen auki jääminen jo vaikuttaa kulutukseenkin ja "jarruihin" kun joutuu oikeen poljinta painamaan, että pysähtyy :x

    Ehkä helpoin tie olisi aina hieman lämmettyään hakea bussipysäkki ja sammuttaa ja käynnistää uudestaan niin toimis loppumatkankin :D

    Muutenkin tuntuu käyvän rikkaalla hajusta ja winald:st päätellen arvot huitelee jossain 112-120 (ja peräti 128 joskus) välillä.

    Kun kuitenkin tuntuu olevan paljon järjellisempi "tyhjäkäyntiventtiili" kuin esim. scorpion V6:ssa jota sai "vapaavirtaussuodattimien" kanssa olla putsaamassa kerran 2 vko:ssa ja vakio ilmansuodattimen kanssa ehkä 4 kertaa vuodessa...

    Autolla siis ajettu n.210tkm... eli paljon on elämänsä aika seissyt kun ikää kuitenkin alkaa olemaan se 23 vuotta...
     
  4. nortmik

    nortmik 1st gear

    Joo terve,sama homma täällä,takaluukkuun tulee vettä varsinkin pesun aikana,jälkeen ja toi saumakohta luukun ja lasin välissä näyttäis olevan syyllinen..
     
  5. nortmik

    nortmik 1st gear

    Meikä veikka kyllä perävälitystä jos ei kardaani ole sitten kiero--mulla oli ..nyt fixattu posting.php?mode=quote&f=30&p=2590700#
     
  6. ss70

    ss70 1st gear

    Jos kaapelilla arvoja tutkittu, niin nähtävästi mitään vikakoodia ei ole muistissa. Omia muistinsyövereitä kaivaessa tuo sama ilmiö on tuttu ja mielestäni silloin jopa edulliselta tuntunut TPS anturin vaihto ruiskun kylkeen oli ratkaisu ongelmiin.
     
  7. kapa73

    kapa73 2nd gear

    Laatikon kumityyny aiheuttaa myös tommosii oireita
     
  8. K.Vainio

    K.Vainio 3rd gear

    Itse asiaasa täristyksen syy selvisi kun sain auton nostettua ylös.
    Oli edeline omistaja käytänyt auton pohjan hiekkapuhaluksessa ja masauksessa olivat siellä sitten maalanneet ja masanneet kardaanin toiselta puolelta.
    Putsailin massat ja maalit poijes niin loppu täristäminen.
    Tuon laatikon kumityymyn vaihdan tuossa tulevaisuudessa muutenkin.
     
  9. nortmik

    nortmik 1st gear

    No katos!Sama homma toikin mulla,vein S@N.lle ja tasapainotin plus se oli vielä vähän kiero! mut nyt pitäs olla OK.En oo ajanut kyl vielä.. :-? posting.php?mode=quote&f=30&p=2632433#
     
  10. Kojootti Kustom

    Kojootti Kustom 1st gear

    Kävin kattoo.

    Seissy tovin.

    Ei lähtenyt ilman buusteria käymään.
    Kuskin penkki tuntus painuneelta (istuin osa).
    Selkänoja ei pysynyt ilman vararengasta pystyssä?!!
    Kone oli hapettuneen ja ruosteen värjäämä.

    Kävi nätisti.

    En käyny kokeilee.
     
  11. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Nyt ei ole muutamaan viikkoon ongelmia ollut kun laitoin lämmitetyn lambdan ja putsasin jälleen tyhjäkäyntiventtiilin ja pistin vanhan tps:n takaisin ja vaihdoin myös sytystulpat mitkä eivät olleet kylläkään kuin vuoden vanhat, mutta kun olivat champioonit ja jostain syystä antaa eri tulpat 91:een kuin siitä eteenpäin vaikka käsittääksen kone on täysin sama... Ja lämmitetty lambda tuli mieleen kun luin jenkkiforuumeilta, että peltisarjat huokuvat lämpöä hätäisemmin pois niin ei välttis lämpiä ikinä tarpeeks...Ainakin itse aikaisemmin huomannut, että valoihin pysähdyttyä siirtyy open loop tilaan... Mutta tosiaan en ole nyt hetkeen kattonut läpyttimellä arvoja.
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mistä mahtaa johtua nopeusmittarin ¨herääminen¨ vasta pienen ajon jälkeen? Eihän tuo muuten mitään haittaa mutta kun matkamittarikin on tietysti samalla pysähdyksissä niin menee #ituiksi tuo kulutusmittaus kun jää kilometrejä välistä.
     
  13. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Taitaa liittyä pakkaskeliin tuo jumittaminen, ainakin tänään mittari toimi heti lähtiessä kun oli jo aamulla plussan puolella.
     
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    ...ja tänään taas ei toiminut... Alkoi pyöriä vasta kun laitoin overdriven silmään. Voiko vika olla vaijerin rattaassa vaikka on toisaikainen?
     
  15. hara64

    hara64 1st gear

    eikös tuossa ole sähkönen nopeusmittari eli ei siis ole vaijeria,vai muistanko väärin
     
  16. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ohhoh, tällainen vaihtoehto ei tullut mieleenikään.
     
  17. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Nähtävästi mittari alkaa toimia siinä vaiheessa kun laittaa OD:n silmään. Tosin usein se toimii jo heti liikkeelle lähtiessä. Eli ilmeisesti sitten joku kosketushäiriö jos on sähkömittari..?
     
  18. ss70

    ss70 1st gear

  19. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kiitoksia vinkistä. Täytyy jossain vaiheessa kysellä kotimaan toimittajilta löytyykö..
     
  20. samiart.fi

    samiart.fi 2nd gear

Kerro tästä muillekin!